Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Πρωτοπόροι του κλάδου: Οι άνθρωποι που έχουν προωθήσει το HPI για περισσότερα από 150 χρόνια

 






Ο Carl von Linde ήταν Γερμανός επιστήμονας και μηχανικός που πρωτοστάτησε στις νέες τεχνολογίες στην ψύξη και στην εφεύρεση του διαχωρισμού του αέρα και των διαδικασιών υγροποίησης αερίων. Στη δεκαετία του 1870, οι μελέτες του Linde οδήγησαν σε έναν αποτελεσματικό σχεδιασμό για την ψύξη. Στην πρώτη επανάληψη χρησιμοποιήθηκε μεθυλαιθέρας, ο οποίος αργότερα μετατράπηκε σε αμμωνία. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1870, ο Linde και πέντε συνεργάτες ίδρυσαν την Gesellschaft fur Linde's Eismaschinen (Linde's Ice Machine Co.) στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Η νέα συσκευή ψύξης ήταν εξαιρετικής..

Tullow Oil: Σημαντική αύξηση των κερδών α΄ εξαμήνου

 



Η Tullow Oil ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα κέρδη α΄ εξαμήνου, αποτυπώνοντας τη σταθερή παραγωγή από το χαρτοφυλάκιο στη δυτική Αφρική και μια αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, ενώ περιόρισε τις εκτιμήσεις για την παραγωγή το 2022.

Η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου με..

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ (ETUC) ΠΤΩΣΗ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 



Την πτώση ρεκόρ της αξίας των κατώτατων μισθών καταγράφει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων αναλύοντας τα στοιχεία της ΕUROSTAT.

Οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι στην Ευρώπη είδαν την αξία των μισθών τους να μειώνεται έως και 19% φέτος, γεγονός που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


ΙΕΑ: Επιβράδυνση της ζήτησης για πετρέλαιο στο τέλος του 2022, εκ νέου άνοδος το 2023

 




Η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου παγκοσμίως αναμένεται να σταματήσει στο δ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς βαθαίνει η επιβράδυνση της οικονομίας, ανέφερε..

Παράταση από ΕΔΕΥ στις Έρευνες Υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κυπαρισσιακό Κόλπο

 




Tα ΕΛΠΕ έλαβαν από την ΕΔΕΥ, παράταση, μέχρι τον Ιούλιο του 2023, για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Η πρώτη φάση των ερευνών, σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης που έχουν κυρωθεί από τη Βουλή, περιλαμβάνει..

Γιατί εκτιμούν σαν υπερβολή την «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης» 33% στα κέρδη τα διυλιστήρια

 


Έντονος είναι ο προβληματισμός τόσο των ελληνικών διυλιστηρίων όσο και των αντίστοιχων εταιριών της Ευρώπης από τις συζητήσεις και τις πληροφορίες περί επιβολής έκτακτης εισφοράς στα κέρδη του 2022 η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η Ευρώπη εξετάζει να είναι της τάξης του 33%.

Μετά από δυο έτη πλήρους κατάρρευσης των εσόδων του κλάδου τόσο..