Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Δεκαεννέα Υποτροφίες από τον Όμιλο ΕΛΠΕ για Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ πραγματοποιήθηκε το πρωί η Τελετή Απονομής των συνολικά δεκαεννέα (19) Υποτροφιών που χορήγησαν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σε διακεκριμένους για τις επιδόσεις τους Πτυχιούχους Σπουδαστές, οι οποίοι θα συνεχίσουν τις Σπουδές τους σε εξειδικευμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πολυτεχνείο Κρήτης και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Τα εν λόγω Μεταπτυχιακά έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν με τη διαρκή υποστήριξη και χορηγία του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ.

Οι περισσότεροι από τους Πτυχιούχους προέρχονται ..

Ερευνα της ExxonMobil: Ανέτοιμη η Ναυτιλία για τη Χρήση των Νέων Καυσίμων

Από το energia.gr
Σε σύγχυση και αβεβαιότητα βρίσκεται η ναυτιλιακή βιομηχανία αναφορικά με τη ρύθμιση που προβλέπει τη χρήση καυσίμων μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο (0,50%) από τις αρχές του 2020. 

Η εξίσωση που καλείται να λύσει σχετικά με το πώς θα προσαρμοσθεί στη νέα κατάσταση έχει πολλούς αγνώστους, μεταξύ των οποίων είναι η επάρκεια σε ποσότητες των νέων καυσίμων, η τιμή των καυσίμων αυτών ή και άλλων εναλλακτικών μειωμένου θείου, όπως επίσης και η επάρκεια μονάδων τροφοδοσίας με εναλλακτικά καύσιμα (π.χ. τέρμιναλ υγροποιημένου φυσικού αερίου). Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πετρελαϊκή και ναυτιλιακή βιομηχανία είναι..

Βρετανία: Την απαγόρευση της κυκλοφορίας βενζινοκίνητων οχημάτων προωθούν οι αρχές της Οξφόρδης

Από το kathimerini.gr
Σχέδια για την απαγόρευση της κυκλοφορίας βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στο κέντρο της Οξφόρδης, αποκάλυψαν σήμερα οι δημοτικές αρχές της πόλης, στο πλαίσιο των ριζοσπαστικών προτάσεων που έχουν διατυπωθεί στη Βρετανία για τη μείωση της ρύπανσης.

Ενώ το Λονδίνο καθιερώνει μια «ζώνη εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών», επιβάλλοντας στα περισσότερα οχήματα με μεγάλη κατανάλωση καυσίμων να πληρώνουν καθημερινά ένα χρηματικό ποσό, για να εισέρχονται στο κέντρο της πόλης, αρχής γενομένης το 2020, η «Ζώνη Μηδενικών Εκπομπών» της Οξφόρδης θα απαγορεύσει ολοκληρωτικά την είσοδο αυτοκινήτων που εκπέμπουν καυσαέρια σε ορισμένους δρόμους της πόλης. 

«Όλοι εμείς που..

Δυσοίωνα τα Νέα Δεδομένα για τις Εκπομπές και την Επίδρασή τους στο Στρώμα του Όζοντος

Από το energia.gr
Η αύξηση των εκπομπών μερικών χημικών ουσιών που περιέχουν χλώριο, μπορεί να καθυστερήσουν την αποκατάσταση της τρύπας του όζοντος έως κατά 30 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες έφθασαν στο συμπέρασμα ότι οι εν λόγω ουσίες, που χρησιμοποιούνται ευρέως από τις χημικές βιομηχανίες, π.χ. για την παραγωγή PVC, αυξάνονται στην ατμόσφαιρα με ρυθμό ταχύτερο από όσο είχε εκτιμηθεί έως τώρα. Σε μεγάλο βαθμό η παραγωγή τους γίνεται στην Κίνα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κανονισμοί που να περιορίζουν τη χρήση τους.

Πέρυσι επιστήμονες είχαν αναφέρει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Ο λόγος της συμμετοχής της ΕΛΚΕ στη διοίκηση του ΠΣΕΕΠ ήταν, είναι και θα είναι, η προάσπιση των συμφερόντων όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων.
 Η ΕΛΚΕ επίσης έχει αποδείξει με τη δράση της, πως δεν περιορίζει τα συμφέροντα των συναδέλφων σε στενό οικονομικό πλαίσιο, αλλά αγωνίζεται προς διασφάλιση των συνθηκών εκείνων που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη στους χώρους εργασίας.
 Με βάση λοιπόν την επίτευξη αυτών των στόχων που εξ΄ αρχής έχουμε θέσει, είμαστε..

Barclays: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα «αχρηστεύσουν» την παραγωγή του Ιράν

Από το energypress.gr
Η κατανάλωση πετρελαίου θα δεχθεί τεράστιο πλήγμα τα επόμενα χρόνια, καθώς αυξανόμενος αριθμός χωρών αναλαμβάνει δράση για να αποσύρει τα οχήματα εσωτερικής καύσης από το δρόμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της Barclays.

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η βελτιωμένη απόδοση των καυσίμων θα εξαλείψουν ζήτηση 3,5 εκατ. βαρελιών την ημέρα από τα αυτοκίνητα μέχρι το 2025, προέβλεψαν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της τράπεζας που ειδικεύονται στα εμπορεύματα.

Η ποσότητα ισούται περίπου..

Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια θα πληγούν από ενδεχόμενη διακοπή της ροής κουρδικού πετρελαίου

Από το enikonomia.gr
Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι, εάν σταματήσει η προσφορά κουρδικού πετρελαίου, ως συνέπεια της ψήφου της ημιαυτόνομης περιοχής υπέρ της ανεξαρτησίας της από το Ιράν, αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency, IEA).

Η Ιταλία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού από το Κουρδιστάν, με την Κροατία, την Ελλάδα, την Ισπανία και το Ισραήλ να εφοδιάζονται επίσης τακτικά από την περιοχή, σημειώνει ο IEA στη μηνιαία έκθεσή του για τη αγορά πετρελαίου. Οι εξαγωγές..