Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Το πρώτο αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου βιοαιθανόλης παγκοσμίως

Αποτέλεσμα εικόνας για Το πρώτο αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου βιοαιθανόλης παγκοσμίως
Από το naftemporiki.gr
Η ιαπωνική βιομηχανία Nissan αναπτύσσει το πρώτο σύστημα πρόωσης κυψελών καυσίμου του κόσμου που θα χρησιμοποιεί βιοαιθανόλη για την παραγωγή ηλεκτρισμού σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κυψέλη καυσίμου στερεών οξειδίων χρησιμοποιεί πολλαπλά καύσιμα συμπεριλαμβανομένης της αιθανόλης και του φυσικού αερίου, τα οποία αντιδρούν με το οξυγόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σύστημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί βιοαιθανόλη που θα αποθηκεύεται στο όχημα, θα παρέχει αυτονομία..

Κέρδη για το αργό, άλμα για το φυσικό αέριο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τιμές του πετρελαίου λαμβάνοντας ώθηση από τις νέες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν ως πιθανότερη την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στο μεταξύ οι τιμές..

Τί αποφασίστηκε στη Σύνοδο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για στη Σύνοδο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ
Από το pronews.gr
H μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η επικύρωση της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή ήταν τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ σήμερα στο Λουξεμβούργο, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση της Οδηγίας 2003/87 "για την ενίσχυση οικονομικά αποδοτικών μειώσεων εκπομπών και επενδύσεων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών", η οποία ρυθμίζει το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών για τα αέρια του θερμοκηπίου, ο κ. Τσιρώνης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ελλάδας να συμβάλει στον κοινό στόχο της ΕΕ για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% ως το 2030, σε σχέση με το 1990.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός τόνισε..

Raymond James: Το πετρέλαιο οδεύει στα 80 δολάρια το βαρέλι

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το mononews.gr
Μόλις αυτό το μήνα οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν μικρά σημάδια ανάκαμψης και διαμορφώθηκαν στα 50 δολάρια το βαρέλι, μετά από μια περίοδο κατάρρευσης δύο ετών, όμως η Raymond James & Associates αναφέρει πως αυτό είναι μόνο μια αρχή για να καταγράψει το πετρέλαιο υψηλότερες τιμές. Σε ένα note προς τους πελάτες, ομάδα αναλυτών υπό την καθοδήγηση του J. Marshall Adkins υποστηρίζουν ότι..