Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Θυμάσαι τι έλεγες... θυμάσαι;



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Τα αιολικά "ρεκόρ παραγωγής" και πώς υπονομεύουν τη μακροπρόθεσμη θέση των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής.


Όλες οι παραγωγικές επιχειρήσεις, παντού στον κόσμο, χαίρονται να κάνουν "ρεκόρ παραγωγής". Όλες, χωρίς καμιά εξαίρεση. Υπάρχουν μάλιστα και στελέχη που έχτισαν καριέρες πάνω στα "ρεκόρ", ιδίως μάλιστα όταν τα "πουλάνε" σε ανίδεους πολιτικούς. Υπάρχουν όμως "ρεκόρ" και "ρεκόρ", δεν είναι όλα ίδια. Αν για παράδειγμα ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής κάνει "ρεκόρ" στις κιλοβατώρες επειδή μάζεψε τις απώλειες ατμού και κατάφερε ν' αυξήσει το βαθμό απόδοσης, ασφαλώς πρόκειται για επίτευγμα. Αν ένα επιφανειακό ορυχείο κάνει "ρεκόρ" επειδή, αντί να κάνει αποκάλυψη του κάρβουνου, έριξε το βάρος στην υπερεκμετάλλευση των αποκαλυμμένων αποθεμάτων από προηγούμενες χρονιές -και ενδεχομένως από προηγούμενη διοίκηση-, ασφαλώς δεν πρόκειται για επίτευγμα, καθώς υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη προοπτική: η αποκάλυψη κάρβουνου εξακολουθεί να είναι απαραίτητη και τα επόμενα χρόνια και όποιες εκσκαφές δεν γίνουν, δεν αναπληρώνονται εύκολα μελλοντικά.

Σήμερα όμως δεν θα μιλήσουμε για κάρβουνα, σήμερα θα δούμε ένα ακόμα "ρεκόρ", που κάποιοι το πανηγύρισαν και κάποιοι άλλοι "τραβάνε τα μαλλιά τους". Πρόκειται για ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΕΠΥ & ΑΛΠΕ ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Προς : BP Oil Hellenic SA.

Υπόψη Προέδρου κου Σ. Μιχαλακάκη & Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού κας Φ. Μακρή

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της εταιρείας BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε που ανακοινώθηκε
επίσημα στις 28/09/2015, και αφού είχε προηγηθεί μια μεγάλη περίοδος σχεδιασμού της, έγινε
επείγουσα σύγκλιση του Δ.Σ του ΣΥΕΠΥ & ΑΛΠΕ την Πέμπτη 01/10/2015 και ενημερώθηκε το σώμα από τον πρόεδρο του συμβουλίου για τα εξής θέματα, που προέκυψαν
από την καινούργια αυτή δομή:

Μας γνωστοποιήθηκε ότι 15 συνάδελφοί μας αποχωρούν από την εταιρεία άλλοι οικειοθελώς
και άλλοι λόγω κατάργησης θέσεων εργασίας.

Με αγανάκτηση ακούσαμε επίση....

Ολόκληρη η λίστα με τα 233 πρατήρια με τα νοθευμένα καυσιμα

Ολόκληρη η λίστα με τα 233 πρατήρια με τα νοθευμένα καυσιμα
Στους πρατηριούχους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για νοθεία σε βενζίνη, καθώς και σε πετρέλαιο κίνησης ή θέρμανσης. 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργεια και Κλιματικής Αλλαγής επέβαλε πρόστιμα σε συνολικά 233 πρατηριούχους υγρών καυσίμων, για νοθεία σε βενζίνη, καθώς και σε πετρέλαιο κίνησης ή θέρμανσης. 

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, η νοθεία των καυσίμων έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς - πελάτες τους, οι οποίοι καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας. 

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα

ΠΗΓΗ:sport-fm.gr

Τέλος Οκτωβρίου "κληρώνει" για τα τρια χερσαία οικόπεδα υδρογονανθράκων


Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν τα ΕΛΠΕ και η Energean Oil προκειμένου να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές για την ανάληψη της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων στις χερσαίες περιοχές "Αρτα -Πρέβεζα", "Αιτωλοακαρνανία" και "ΒΔ Πελοπόννησο".

Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος “μνηστήρας” είχαν κληθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης να βελτιώσουν την αρχική τους προσφορά, όπως και έκαναν. Tώρα θα κληθούν από την Επιτροπή να υποβάλλουν την τελική τους προσφορά ή να δηλώσουν ως τελική την ήδη κατατεθειμένη, σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο (μπόνους υπογραφής, μίσθωμα Δημοσίου, κλπ) με καταληκτική προθεσμία την 30η Οκτωβρίου.

Καλό θα ήταν να μη δοθεί και νέα παράταση, εκτιμούν πηγές του υπουργείου, που θεωρούν ότι οι τρεις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τη καταληκτική προθεσμία είναι υπεραρκετές για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η πρώτη φορα που....

Ανοίγει σιγά σιγά για τη χώρα μας η πετρελαϊκή πόρτα του Ιράν


Κινητικότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις των ΕΛΠΕ με την κρατική εταιρεία πετρελαίου του Ιράν NIOC, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του energypress, οι προοπτικές συνεργασίας που δημιουργούνται, από τη στιγμή που το Ιράν θα βγεί και πάλι στην πετρελαϊκή αγορά, είναι ιδιαίτερα θετικές.

Η βάση υπάρχει, καθώς ο ελληνικός όμιλος διατηρούσε μακροχρόνια εμπορική σχέση με τους Ιρανούς, ενώ φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει με θετικό τρόπο οι συνομιλίες, τόσο για τις ποσότητες αργού που θα μπορούσαν να «αποσπάσουν» τα ΕΛΠΕ όσο και για τους όρους προμήθειας και πληρωμής.

Προοπτικές έχουν...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Με μεγάλη μας απογοήτευση, πρόσφατα ενημερωθήκαμε, ότι «στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης» (ακούγεται ηχητικά γνώριμο) της εταιρείας ΒΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕ, αποχωρούν συνάδελφοι «οικειοθελώς ή λόγω κατάργησης θέσεων εργασίας» (κι αυτό γνώριμο).

Δυστυχώς όμως, η διοίκηση της εν λόγω εταιρείας, προχώρησε ακόμη παρακάτω, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καλώντας τον Πρόεδρο του Σωματείου Σ.Υ.Ε.Π.Υ. & ΑΛ.ΠΕ. να αποχωρήσει λόγω κατάργησης της θέσης του, μετά από 28 χρόνια προϋπηρεσίας, αγνοώντας τη θεσμική του ιδιότητα βάσει νόμου.

 Το Σωματείο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ (Π.Σ.Ε.Ε.Κ.) καταδικάζει μια τέτοια ολοφάνερη αυθαιρεσία, που σκοπό έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους, με τη στοχοποίηση του Πρόεδρου του Σωματείου.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους μας, ότι θα σταθούμε δίπλα τους αλληλέγγυοι σε κάθε τους προσπάθεια.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Βασικός Χορηγός του 8ου Συνεδρίου του Βαλκανικού Συλλόγου Γεωφυσικών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Από την Κυριακή 4 και έως και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε το 8ο Συνέδριο του Βαλκανικού Συλλόγου Γεωφυσικών ( BGS) στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Γεωφυσικών ( HGU) και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ήταν ο βασικός χορηγός του συνεδρίου.

Το Συνέδριο του BGS διεξάγεται σε διετή βάση σε Βαλκανικές πόλεις και είναι το σημαντικότερο και μεγαλύτερο γεγονός στο επιστημονικό αντικείμενο της Γεωφυσικής στην περιοχή των Βαλκανίων. Παρουσιάστηκαν περισσότερες από 130 επιστημονικές εργασίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της γεωφυσικής επιστήμης στους τομείς της γεωλογίας, αναζήτησης υδρογονανθράκων, σεισμολογίας, γεωθερμίας, μηχανικής και περιβάλλοντος στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Γιάννης Γρηγορίου, Αν. Γενικός Διευθυντής Ε&Π Υδρογονανθράκων του Ομίλου ΕΛΠΕ, παρουσίασε τον....