Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Προς φιλικά προς το περιβάλλον, ανανεώσιμα «βιοπλαστικά»

Από το naftemporiki.gr
Μια νέα τεχνολογία ανανεώσιμου βιοπολυμερούς από επιστήμονες του Tel Aviv University υπόσχεται φιλικά «βιοπλαστικά», τα οποία ενδεχομένως κάποια στιγμή να απαλλάξουν τον κόσμο από μια από τις χειρότερες πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Το εν λόγω πολυμερές προέρχεται από μικροοργανισμούς που τρέφονται από φύκια και είναι βιοδιασπώμενο, ενώ παράγει..

Σε άνοδο η ζήτηση για φυσικό αέριο

Από το naftikachronika.gr
Δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Χωρών Εξαγωγών Φυσικού Αερίου (GECF), το Global Gas Outlook 2040, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι νεώτερες προβλέψεις που αφορούν στην μεσομακροπρόθεσμη ζήτηση για φυσικό αέριο παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση οι χώρες-μέλη του GECF προβλέπουν πως η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί ..

Το διάγραμμα που εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο για ποιο λόγο η Ελλάδα "πρέπει" να συνεχίσει να βάζει αιολικά.


Από το greeklignite.blogspot.com
Το Νοέμβρη 2013 ο Βαρουφάκης πήρε τον Τσίπρα και το Σταθάκη και πήγαν μια βόλτα μέχρι το Ώστιν του Τέξας, για να συμμετέχουν σε διημερίδα στο εκεί Πανεπιστήμιο, όπου ο πρώτος ήταν επισκέπτης καθηγητής. Η διημερίδα ίσως ήταν πρόσχημα, καθώς το διπλανό Χιούστον είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του πετρελαίου, οι επαφές με τους ισχυρούς των πετρελαϊκών εταιρειών ήταν πιθανά ο πραγματικός λόγος. Και λιγότερο από ενάμισι χρόνο αργότερα, ο Σύριζα βρέθηκε στην εξουσία.

Το πιο πάνω διάγραμμα το έδωσε στη δημοσιότητα στις 10 Δεκέμβρη 2018 το κρατικό Energy Information Administration (ΕΙΑ) των ΗΠΑ, με το χαρακτηριστικό τίτλο..