Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

"Τουρκομπαρόκ" γλέντι για το αδερφάκι του "Μπαρμπαρός", το "Τουρκουάζ"

Αποτέλεσμα εικόνας για "Τουρκομπαρόκ" γλέντι για το αδερφάκι του "Μπαρμπαρός", το "Τουρκουάζ"
Με ειδική τελετή στην οποία εκπροσώπησε τον Τούρκο Πρωθυπουργό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς έγινε το απόγευμα η ναυπήγηση του πλοίου τουρκικής κατασκευής `Τουρκουάζ`, το οποίο μαζί με το Μπαρμπαρός θα διεξάγουν τις έρευνες φυσικού αερίου. Ο Μπουλέντ Αρίντς χαρακτήρισε `εξαιρετική δουλειά` την κατασκευή του πλοίου στην Τουρκία.

Ο Μπουλέντ Αρίντς είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχει ακουστεί πολύ η φράση "σεισμογραφικό ερευνητικό πλοίο", επισημαίνοντας...

"Ελληνική εταιρεία διακινεί το πετρέλαιο των τζιχαντιστών" λένε οι Τούρκοι

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι Τούρκοι "δίνουν" ελληνικές εταιρείες που διακινούν το πετρέλαιο των τζιχαντιστών του ISIL και των Κούρδων του Β.Ιράκ, ωσάν οι Κούρδοι να έχουν δικό τους κράτος και αναγνωρισμένη νόμιμη κυβέρνηση.

Το πετρέλαιο αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο...

Πως η Orbital Insight υπολογίζει τα αποθέματα πετρελαίου από το διάστημα


Όταν μιλάμε για τα αποθέματα πετρελαίου μιας χώρας ή μιας εταιρείας (όχι αυτά που βρίσκονται στο υπέδαφος, αλλά στις αποθήκες της), έχει μεγάλη σημασία ο υπολογισμός τους για τους οίκους εμπορευμάτων και για τους διεθνείς ανταγωνιστές της, καθώς έτσι είναι σε θέση να πάρουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Αντίστοιχα, οι κάτοχοι των αποθεμάτων προσπαθούν συχνά να συγκαλύψουν την πραγματική εικόνα ώστε να έχουν το πάνω χέρι στην αγορά, έστω και πρόσκαιρα.

Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται...

ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ & ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

lights
Την ώρα που πράσινα σωματεία, οργανώσεις και μεμονωμένοι θεσμικοί φορείς (ενίοτε και σύλλογοι/φορείς φαντάσματα) συνεχίζουν τον πόλεμο ενάντια στην κατασκευή της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» που αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό – αναπτυξιακό έργο της τελευταίας 20ετίας στη χώρα μας και εκτός των άλλων πρόκειται να συμβάλει σφόδρα στην βελτίωση του περιβάλλοντος καθώς θα αντικαταστήσει μονάδες παλαιάς τεχνολογίας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναγνωρίζοντας την ανάγκη για οποιαδήποτε βελτίωση στο κλίμα και τις περιβαλλοντικές συνθήκες (όταν όμως η ανάγκη αυτή βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια και όχι σε ανυπόστατες και ανακριβείς θέσεις), συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης»,  ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΩΤΑ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αντισταθεί και έχει καταδικάσει όσους διαχρονικά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ιδεολογία της «Ώρας της Γης» για να περάσουν την δήθεν πράσινη ανησυχία τους βάλλοντας...

Δελτίο Τύπου ΤΕΕ:Ακυρώνεται το εισπρακτικό σχέδιο οικονομικής και επαγγελματικής εξόντωσης των μηχανικών

ΤΕΕ | Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Ακυρώνεται στην πράξη το τυφλό εισπρακτικό σχέδιο επιβολής και μάλιστα αναδρομικά, εξοντωτικών εισφορών και εξωπραγματικών προσαυξήσεων, εις βάρος των διπλωματούχων μηχανικών ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό προκύπτει από τις...

"Ναι" εργοδοτών στην επένδυση των διαθεσίμων των Ταμείων σε κρατικά ρέπος

Αποτέλεσμα εικόνας για "Ναι" εργοδοτών στην επένδυση των διαθεσίμων των Ταμείων σε κρατικά ρέπος
Αποφασιστική ήταν η ψήφος των εκπροσώπων των τριτοβάθμιων εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) στο να μεταφερθούν ρευστά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ ύψους 120 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας στην προοπτική της επένδυσης τους σε κρατικά ρέπος. 

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ με το οποίο συνομίλησε...

Λεφτά και λύσεις υπάρχουνε!..


  Ωραία. Το τί ρόλο παίζουν οι διάφοροι ευρωπαϊκοί και άλλοι ''θεσμοί'', το έχουμε καταλάβει.
     Καιρός να δούμε και τί ρόλο έχουν σκοπό να παίξουν και οι εγχώριοι.

     Δεν μας λέτε κύριοι του οικονομικού επιτελείου: πού το πάτε; Πάλι εμείς φταίμε;
     Δηλαδή τί καταλαβαίνετε;
     Θα γίνουμε από δυό χωριά χωριάτες, επειδή δεν θέλετε να πάρετε υπ' όψη σας τα οφθαλμοφανή;
     Ή μήπως δεν τολμάτε κι εσείς να βάλετε το μαχαίρι στο κόκκαλο,
     ..αν και τα σκουλήκια στα οποία θα έπρεπε να το κάνετε δεν έχουν κόκκαλα;

     Τί εννοούμε...

Παρέδωσε μέρος των κερδών του το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Τα futures του πετρελαίου ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής χαμηλότερα για πρώτη φορά σε έξι συνεδριάσεις αλλά σημείωσε κέρδη σχεδόν 5% για την εβδομάδα, με την ενίσχυση να προέρχεται εν μέρει από την κλιμάκωση της έντασης στην Υεμένη. 

Στο μεταξύ, τα στοιχεία έδειξαν ...