Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Επενδύσεις των ΗΠΑ ύψους 3,6 εκατ. δολ στην τεχνολογία γεωθερμικής ενέργειας

Από το worldenergynews.gr
Την διάθεση 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων για 4 έως 6 έργα ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, επικεντρώνοντας τη στρατηγική στην εξερεύνηση και την λειτουργία των γεωθερμικών πόρων.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση, η μηχανική μάθηση προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την πρόοδο της τεχνολογίας και τη μείωση..

Την ενσωματωμένη στη ΔΕΗ περιουσία των εργαζομένων επικαλείται η προσφυγή της ΓΕΝΟΠ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Από το energypress.gr
Σε ένα παλαιό επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει προκειμένου να μπλοκάρει τη πώληση του ΑΔΜΗΕ, αυτό της ενσωματωμένης περιουσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, καταφεύγει η ΓΕΝΟΠ, φιλοδοξώντας να καθυστερήσει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων.

Το σκεπτικό της θα είναι πάνω- κάτω το ίδιο. Οτι δηλαδή η περιουσία των εργαζομένων και συνταξιούχων που σχηματίσθηκε από τις ασφαλιστικές εισφορές..

3 εντελώς νέα διαγράμματα αποκαλύπτουν την εντελώς αποτυχημένη πολιτική στον ηλεκτρισμό.


Από το greeklignite.blogspot.com
Η θλιβερή κατάσταση της εντελώς στρεβλής "απελευθερωμένης" αγοράς ηλεκτρισμού της χώρας μας προκύπτει ανάγλυφα απ' τη σύγκριση των στοιχείων δυο διαγραμμάτων, (ενώ ένα 3ο αποσαφηνίζει το 2ο). Στην πάνω εικόνα βλέπουμε τους συντελεστές αξιοποίησης των 50 μεγαλύτερων θερμικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής της Γερμανίας, όπως τους έδωσε η Aurora Energy στην τελευταία της έκθεση “German Plant Performance Summary”, για το Μάιο 2018. Βλέπουμε τα πυρηνικά εργοστάσια με συντελεστές πάνω από 90% ή πάνω από 70% και αυτά που..

Υπεγράφη η πώληση του ΔΕΣΦΑ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, ΕΛΠΕ και της «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.»

Από το worldenergynews.gr
Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ (31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ) στην κοινοπραξία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.» των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A. έναντι συνολικού τιμήματος 535 εκατ. ευρώ.

Τη συμφωνία αγοραπωλησίας (SPA) υπέγραψε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος και εκ μέρους των ΕΛΠΕ ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ιωάννης Αψούρης. Από πλευράς κοινοπραξίας υπέγραψαν..

ΓΕΝΟΠ και δήμοι προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Από το energypress.gr
Νομικές ενέργειες με την κατάθεση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα αστικά δικαστήρια αλλά και τα εθνικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανακοίνωσε σήμερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. 

Η αποστολή εξωδίκου στους έξι υποψήφιους επενδυτές για την εξαγορά των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα είναι η πρώτη νομική κίνηση.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, Κ. Τοκατλίδη, η πρώτη προσφυγή θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και στόχος είναι να..

Πότε θα αντικρύσουμε το μεγαλύτερο «ματωμένο φεγγάρι» του 21ου αιώνα

Από το pronews.gr
Οι λάτρεις του διαστήματος και της αστρονομίας θα έχουν μια μοναδική (κυριολεκτικά) ευκαιρία στα τέλη αυτού μήνα: στις 27 Ιουλίου θα λάβει χώρα η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη σελήνης, γνωστή και ως «ματωμένο φεγγάρι», που συνέβη ή θα συμβεί ποτέ στον 21ο αιώνα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, η ολική έκλειψη θα είναι ορατή σε κάποιες περιοχές της Αφρικής, στη Μέση Ανατολή και την Ασία. Ο διαστημικός οργανισμός των ΗΠΑ υπολογίζει ότι..