Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Την Επιβολή Φορολογίας στα Καύσιμα των Αεροπλάνων Εξετάζει η ΕΕ

 



Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να επεκτείνει τη φορολογία της ενέργειας στον κλάδο των αερομεταφορών, καθώς εντείνει τις προσπάθειες για να επιτύχει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για ουδετερότητα σε σχέση με τον άνθρακα έως το 2050. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ΕΕ στη Λισαβόνα το Σαββατοκύριακο, οι υπουργοί υποστήριξαν, γενικά, μια πρόταση για φορολόγηση των καυσίμων των..

Προχωρώντας σε χώρους εργασίας της ΕΕ χωρίς καρκίνο

 


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Καρκίνου διαρκεί κάθε χρόνο από τις 25 έως τις 31 Μαΐου υπό την ηγεσία του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Καρκίνου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου, την πρόσβαση στη θεραπεία και την υποστήριξη των επιζώντων. Καταλήγει στις 31 Μαΐου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Καπνό , που εφιστά την παγκόσμια προσοχή στους προληπτικούς θανάτους και ασθένειες που προκαλούνται από αυτήν. Το σύνθημα για το 2021 είναι «Commit to quit», καθώς η..

Α.Τσίπρας: «H στρατηγική εξυπηρέτησης συμφερόντων της κυβέρνησης έρχεται σε κόντρα με τα συμφέροντα των εργαζομένων»

 


Ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους από τα εργατικά Σωματεία του Ομίλου των ΕΛ.ΠΕ εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των ΕΛ.ΠΕ στην οικονομία και ανάπτυξη της χώρας και τη γεωπολιτική στρατηγική της.

«Μοναδική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι και παραμένει

The Wall Street Journal: Οι μεγάλες πετρελαϊκές θέλουν να καλύψουν την αυξανόμενη όρεξη επιχειρήσεων για πράσινη ενέργεια

 


Οι επιχειρήσεις αγοράζουν περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια και οι μεγάλες πετρελαϊκές θέλουν μερίδιο.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της BP PLC και της Royal Dutch Shell PLC, χτίζουν νέα αιολικά και ηλιακά έργα και διαπραγματεύονται..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ στα ΕΛΠΕ

 

 

Οξύνεται ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων στην Αρκτική



 Στις αρχές του χρόνου, η Ινδία έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχέδιο της εθνικής της στρατηγικής για την Αρκτική. Aκόμη και για μια χώρα που βρίσκεται πιο κοντά στον Ισημερινό απ’ό,τι στον Βόρειο Πόλο, η Αρκτική έχει σημασία. Παρ’όλα αυτά, σε μια παγωμένη περιοχή που κάποτε θεωρούνταν πρότυπο για τη μεταψυχροπολεμική συνεργασία, ο οξυνόμενος ανταγωνισμός μεταξύ Κίνας, Ρωσίας και ΗΠΑ προκαλεί ανησυχία.

Εκτός από την Ινδία, νέες στρατηγικές για..

Συνεχείς ανατροπές στον ενεργειακό τομέα

 


Το διεθνές περιβάλλον αλλάζει δραματικά στα ενεργειακά θέματα και αυτό επιβάλλει τη γρήγορη και αποτελεσματική προσαρμογή της Ελλάδας στη νέα δυναμική και τους κανόνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι 37% των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα δεσμευτούν υπέρ της πράσινης ενεργειακής μετάβασης.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η Ελλάδα, με πολλά διαρθρωτικά προβλήματα στον ενεργειακό τομέα, με παράδοση προχειρότητας στον σχεδιασμό και άκαμπτες γραφειοκρατικές δομές, θα μπορέσει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Διαφορετικά, θα μείνει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

 


Αντιμέτωπος με "κλιματικό πραξικόπημα" ο διευθύνων της ExxonMobil

 




Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα για τη διοίκηση της αμερικανικής ExxonMobil, καθώς πρόκειται να γίνει ψηφοφορία για τις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο, με τον τωρινό CEO, Ντάρεν Γουντς να είναι αντιμέτωπος με πιέσεις από την πλευρά των ακτιβιστών επενδυτών.

Όπως αναφέρει η Financial Times, η αρχή είχε γίνει τον περσινό Δεκέμβριο, όταν το επενδυτικό ταμείο Engine No. 1 πρότεινε..

ΕΛΠΕ: H νέα διοικητική δομή στην Γ.Σ. και ο σχεδιασμός για την Holding

 




Η απουσία των δυο εκπροσώπων των εργαζομένων θα είναι όπως όλα δείχνουν, η μόνη ουσιαστική αλλαγή στα πρόσωπα αλλά και στη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου των Ελληνικών Πετρελαίων, που αναμένεται να εγκριθεί από την εξ αναβολής έκτακτη γεγνική συνέλευση των μετόχων, που θα συνέλθει την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα έχει 11 αντί για 13 μέλη, εκ των οποίων..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΦΕΠ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ

 

  




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΑΜΕ

 

 

ΕΛΠΕ / Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα κυβέρνησης - διοίκησης η πρόταση ΤΑΙΠΕΔ

 


Με μια αδύναμη, ανεπαρκή και καθυστερημένη παρέμβαση εξωθήθηκε να αντιδράσει η κυβέρνηση υπό το βάρος της σφοδρής κριτικής και των κινητοποιήσεων εργαζομένων και πολιτικών κομμάτων, παρέμβαση που δεν αίρει το μείζον διακύβευμα της εκχώρησης του ελέγχου του management από το Δημόσιο στον στρατηγικής σημασίας όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Τρεις εβδομάδες μετά την ανεκδιήγητη απόφαση..