Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Τιμές ντίζελ παγκοσμίως το λίτρο στις 11 Ιουλίου 2022

 




Η μέση τιμή του ντίζελ σε όλο τον κόσμο είναι 1,40 δολάριο ΗΠΑ ανά λίτρο. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διαφορά σε αυτές τις τιμές μεταξύ των χωρών. Κατά γενικό κανόνα, οι πλουσιότερες χώρες έχουν υψηλότερες τιμές ενώ οι φτωχότερες χώρες και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο έχουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι..

Η Τιμή της Βενζίνης στην Ελλάδα τα Τελευταία Πέντε Χρόνια




 Σταθερά πάνω από 2 €/λίτρο κινείται το μέσο κόστος της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα από τον Μάρτιο 2022 και έπειτα, με τις ανώτατες τιμές της έως σήμερα να έχουν καταγραφεί τον Ιούνιο 2022. Με την αύξηση των τιμών, έχει μικρύνει η «ψαλίδα» μεταξύ του κόστους της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων και εκείνης 100 οκτανίων, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία..

ΑΗΣ Μελίτης, 11/7/2022: ολοκληρώθηκε το έγκλημα στα ΕλληνοΣκοπιανά σύνορα ή θα έχει και συνέχεια;

 


Στη δεκαετία του 1990 η πεφωτισμένη διοίκηση Ξανθόπουλου στη ΔΕΗ έφερε Γερμανούς συμβούλους για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ. Τμήμα του έργου ήταν το Florina Mining Project, που προσδιόρισε πως με τον ξυλίτη της Φλώρινας μπορούν να γίνουν δυο μονάδες, που θα τροφοδοτούνται από δυο λιγνιτωρυχεία (Βεύης & Αχλάδας), ενώ κάποια ακόμα μικρότερα κοιτάσματα θα αποτελούσαν..