Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ο Napo και η σκόνη στον χώρο εργασίας – ας διαχειριστούμε την έκθεση στην σκόνη στους χώρους εργασίας!

Από το osha.europa.eu
Η ταινία Ο Napo και η σκόνη στον χώρο εργασίας  αναπαριστά ορισμένες από τις περιπτώσεις έκθεσης των εργαζομένων στον χώρο εργασία τους σε σκόνη από ξύλο, μέταλλο, αλεύρι ή άλλα αντικείμενα. Ακολουθώντας το πνεύμα της εκστρατείας Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας - Διαχείριση Επικίνδυνων Ουσιών, η συγκεκριμένη ταινία του Napo παρουσιάζει τη σημασία που έχει η αποτελεσματική διαχείριση της έκθεσης για την αποφυγή προβλημάτων υγείας και τραυματισμών.

Η παρουσία σκόνης στον χώρο εργασίας μπορεί να οδηγήσει..

IEA: Το ποσοστό-ρεκόρ του 172% αγγίζει η συμμόρφωση του OPEC

Από το energypress.gr
Στην πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) για τον Απρίλιο που μας πέρασε, παρατηρείται μια σαφής μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τη Βενεζουέλα με ταυτόχρονη μείωση και της παραγωγής των κρατών-μελών του OPEC. Συγκεκριμένα, η παραγωγή που τον Απρίλιο έφτανε στα 130.000 βαρέλια τη μέρα πλέον περιορίστηκε στα 31.65 mb/d.

Η συμμόρφωση με τη Συμφωνία της Βιέννης για περιορισμό..

ΕΛΠΕ: Τηρούμε όλες τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες που έχουμε συνάψει

Από το capital.gr
"Τηρούμε όλες τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες που έχουμε συνάψει" τονίζουν τα ΕΛΠΕ, με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιευμάτων σχετικά με την εξέλιξη της συνεργασίας προμήθειας αργού από το Ιράν.

Αναλυτικότερα, η Ελληνικά Πετρέλαια διευκρινίζει..

Επανιδρύεται και με τη "βούλα" το μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας-Θράκης για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Από το energypress.gr
Επανιδρύεται και επισήμως το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου” με απόφαση του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας-Θράκης που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Πιο αναλυτικά, αποφασίζεται η έγκριση επανίδρυσης της λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου - MSc in Oil and Gas Technology», από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι..

TOTAL και ΕΝΙ για τα ΕΛΠΕ, με συμμαχίες και private equities στην κούρσα - Εκτός η ExxonMobill

Από το worldenergynews.gr
Mε την TOTAL και την ENI να επιβεβαιώνουν το ενδαιφέρον τους για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ αλλά και μεγάλα private equities να αναζητούν συμμάχους για να μπουν στον διαγωνισμό ολοκληρώνεται η πρώτη short list, που έχει ως ακολούθως:

Με δεδομένους τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, μεγαλύτερη πιθανότητα έχουν ..

ΕΛΠΕ: Στις 6 Ιουνίου η Ειδική Γ.Σ. για εκλογή μελών Δ.Σ.

Από το capital.gr
Στις 6 Iουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00, θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Γενική Συνέλευση των μετόχων μειοψηφίας της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του ακόλουθου μόνου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης:

Εκλογή δύο (2) εκπροσώπων των μετόχων μειοψηφίας στο..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για shut down ΒΕΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 18/05/18 ξεκινάει το Shut Down στις ΒΕΕ. Ύψιστη προτεραιότητα όλων µας παραµένει η Ασφάλεια όλου του προσωπικού καθώς και η πιστή τήρηση όλων των διαδικασιών, τόσο της πορείας των εργασιών όσο και των ασφαλών συνθηκών σταµατήµατος και ξεκινήµατος των µονάδων.
Καλούµε την εταιρεία να θέσει ως προτεραιότητά της την ασφάλεια όλων των εργαζοµένων και να µην επιτρέψει..

Ο αγωγός των Σκοπίων περιπλέκει την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ - Παραμένει σε εκκρεμότητα το 10ετές πλάνο του διαχειριστή

Από το energypress.gr
Συνεχίζει να υφίσταται η εμπλοκή που έχει προκληθεί στο 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΕΣΦΑ, καθώς η έγκρισή του από τη ΡΑΕ έχει “κολλήσει” στο γρίφο του αγωγού προς τα Σκόπια. Ως γνωστόν το έργο έχει περιληφθεί στα πλάνα του ΔΕΣΦΑ που έχουν υποβληθεί προς έγκριση από το Ρυθμιστή, ωστόσο για το ίδιο έργο έχει υποβληθεί μία ακόμη πρόταση από την εταιρεία Windows International, συμφερόντων του Ρώσου επιχειρηματία Λεονίντ Λεμπέντεφ. Η ρωσική εταιρεία υποστηρίζει ότι...