Κυριακή 17 Απριλίου 2016

12 νεκροί από φωτιά σε εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία


Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο χημικών στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

Από τους τραυματίες, οι έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, η φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στο μεσημέρι στη μονάδα της πετροχημικής εταιρείας Jubail United, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. 

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί.


ΠΗΓΗ:ant1iwo.com

Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις!..


Μετά την πρωτοποριακή ιδέα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΘΕΛ,
     ..να κυκλοφορεί κάθε μέρα με στολή παραλλαγής,
     ..ο δρόμος και για τους υπόλοιπους υπουργούς της
δεύτερης φοράς σκ@τά αριστερής κυβέρνησης, άνοιξε.

     Ζούμε πιά μόνο για την μέρα που θα δούμε τον υπουργό Παιδείας να πηγαίνει στο υπουργείο ντυμένος μαθήτρια με ποδίτσα, άσπρο γιακαδάκι και σοσονάκια,
     ..και τον Τραμπουκολάκη του υπουργείου Υγείας ντυμένο με την στολή και το καπελάκι της νοσοκόμας.

     Επίσης, γιατί όχι, τον Τρύφωνα  ντυμένο ..

Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
"διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των
παιδιών μας στο ποτάμι ή τους...
βασάνιζαν"

Να που ήρθε στη Λέσβο ο κύριος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο και ως χρυσόψαρα μας ταΐζουν τα ΜΜΕ για τον καλοκάγαθο, φιλάνθρωπο, ευσεβή, φίλο της Ελλάδας... φίλο των προσφύγων-μεταναστών... "προοδευτικό" πάπα Φραγκίσκο!
Κι όμως, σήμερα κανείς τους δεν είχε το σθένος να μιλήσει την αλήθεια και παίχτηκε ένα "επικοινωνιακό" θέατρο, χωρίς ίχνος ντροπής.
Ο κύριος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, δεν ζήτησε συγνώμη για τη..

Ο ...ΠΙΛΟΤΟΣ !...

Τι αλλάζει στους μισθούς και στις συντάξεις μας μετην νέα πακρακράτηση

Τι αλλάζει στους μισθούς και στις συντάξεις μας μετην νέα πακρακράτηση
Τι αλλάζει στους μισθούς και στις συντάξεις μας μετην νέα πακρακράτηση

Οι πρώτοι που θα αντιληφθούν το τι σημαίνει η νέα φορολογική κλίμακα θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καθώς με το που θα ψηφιστεί ο νέος φορολογικός νόμος –πιθανότατα μέχρι το τέλος Απριλίου μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα σε πολιτικό επίπεδο- θα δουν τον μισθό και τη σύνταξή τους να προσαρμόζεται αμέσως στα νέα δεδομένα.

Μια απλή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα είναι αρκετή ώστε να αλλάξει η μηνιαία παρακράτηση για περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Πολλοί από αυτούς, θα φορτωθούν και με ένα αναδρομικό «χρέος». Δεδομένου ότι με την νέα φορολογική κλίμακα θα υπολογιστεί ο φόρος που αντιστοιχεί στα εισοδήματα του 2016, η παρακράτηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα υπολογίστηκε με διαφορετική κλίμακα από αυτή που τελικώς θα ισχύσει για τη φορολόγηση των φετινών εισοδημάτων. Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα; Και ο μισθός (ή η σύνταξη) θα διαφοροποιηθεί εξαιτίας της νέας κλίμακας και θα συσσωρευτεί μια διαφορά η οποία θα πρέπει να καλυφθεί. Πώς; Δύο εναλλακτικές υπάρχουν:

ΗΠΑ: Η βιομηχανία πετρελαίου δαπάνησε 114 εκατ. δολάρια για «παρεμπόδιση» κλιματικών νόμων


Οι γίγαντες της βιομηχανίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου δαπάνησαν εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος ώστε να επηρεάσουν το νομοθετικό σώμα και το δημόσιο διάλογο για την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζει νέα έκθεση μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Η Exxon, η Shell και τρεις επαγγελματικές ενώσεις πετρελαϊκών εταιρειών ξόδεψαν 114 εκατομμύρια δολάρια για αυτό το σκοπό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός Influence Map με έδρα το Λονδίνο, την περασμένη εβδομάδα.

Η ομάδα λόμπι με την ονομασία Αμερικάνικο Ινστιτούτο Πετρελαίου (American Petroleum Institute) δαπάνησε τα..

Τηλέφωνο σήμερα από τη Deutsche Telekom, ρεύμα αύριο απ' την EDF, νερό μεθαύριο από ποιον;


Τα "οικόπεδα με φως, νερό, τηλέφωνο" ήταν περιζήτητα στις δεκαετίες του 1960-70, στη χρυσή εποχή της ανοικοδόμησης της μεταπολεμικής Ελλάδας. Μέχρι και η ταινία του πιο πάνω βίντεο έγινε το 1966, μέσα στην ακμή του Ελληνικού κινηματογράφου, για να περιγράψει το κλίμα της κοινωνίας της εποχής.

Φως, νερό και τηλέφωνο αποτελούν σήμερα αναπόσπαστα στοιχεία της καθημερινότητας, γι' αυτό και αποτέλεσαν προνομιακό χώρο των δημόσιων επιχειρήσεων. Στη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, που έχει αλλεργία σε ο,τιδήποτε δημόσιο των μικρών χωρών, είναι πλέον πεδίο δραστηριοποίησης μεγάλων εταιρειών.

Σε μια απ' τις πρώτες ..

Τελεσίγραφο από τη Σ. Αραβία: Θα «παγώσουμε» την παραγωγή αν το κάνει το Ιράν

Τελεσίγραφο από τη Σ. Αραβία: Θα «παγώσουμε» την παραγωγή αν το κάνει το Ιράν
Η Σαουδική Αραβία δεν θα περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου αν κι άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, όπως το Ιράν, δεν συμφωνήσουν στο «πάγωμα» στη συνάντηση της Κυριακής, στην Ντόχα, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής πρίγκιπας της χώρας, Mohammed bin Salman, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως έχει δηλώσει ότι θα βάλει «ταβάνι» στην παραγωγή πετρελαίου, περίπου στα 10,3-10,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αν συμφωνήσουν και οι άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Την ίδια στιγμή, όμως, το Ιράν ανακοίνωσε ότι..