Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Οι ΗΠΑ έγιναν ο σχεδόν... αποκλειστικός προμηθευτής LNG της χώρας μας - Στο 77% το μερίδιο - Φθηνότερη από τους αγωγούς η τιμή εισαγωγής υγροποιημένου

 




Πτώση 16,3% σημείωσε η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ε.Ε. κατά το β' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με νέα έκθεση της διεύθυνσης ενέργειας της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση μειώθηκε..

Η Γουιάνα ανοίγει διαγωνισμό για το πρώτο της διυλιστήριο πετρελαίου

 




Η Γουιάνα ζήτησε προτάσεις για το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την κατασκευή ενός  διυλιστηρίου πετρελαίου 30.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) , το πρώτο για τη χώρα της Νότιας Αμερικής καθώς γίνεται δύναμη στην παραγωγή αργού πετρελαίου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την..

Η Exxon λέει ότι το λουκέτο του διυλιστηρίου του Τέξας ήταν νόμιμο ως απάντηση στην καταγγελία της NLRB

 




Η ExxonMobil Corp είπε στην απάντησή της σε καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NLRB) ότι το λουκέτο περισσότερων από 600 εργαζομένων στο  διυλιστήριό  της στο Beaumont του Τέξας ήταν νόμιμο, σύμφωνα με μια κατάθεση στο..

Δελτίο τύπου ΠΣΕΕΠ για συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ

 


Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι σεισμικές έρευνες της Energean στο Μπλοκ 2 της Κέρκυρας

 




Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει η έναρξη της σεισμικής έρευνας στην θαλάσσια παραχώρηση του «Block 2» από την Energean. Θα πρόκειται ουσιαστικά για την τέταρτη σεισμική έρευνα σε θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία (έχει υλοποιήσει άλλες τρεις από..

Υδρογονάνθρακες: Σε Λίγες Ημέρες η Εκδίκαση στο ΣτΕ για την Κρήτη



 Σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως κατά της υπουργικής απόφασης, με την οποία εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) των περιβαλλοντικών οργανώσεων WWF Ελλάς, Greenpeace και του Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος». Η υπόθεση έχει πάρει συνολικά πέντε αναβολές από το 2019. Η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού..