Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Aυξάνεται η σεισμικότητα περιοχών μετά απο έρευνες για υδρογονάνθρακες;


Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Ελληνικό πληθυσμό. Η απάντηση στο ερώτημα είναι μάλλον θετική.

Η ενέργεια των πυροβόλων που έχουν τα πλοία που κάνουν τις σεισμικές έρευνες στις Ελληνικές θάλασσες θα μπορούσαν να διεγείρουν κάποια σεισμικά ρήγματα. Στη Κρήτη συνέχεια γίνονται σεισμοί τελευταία. Τυχαίο;

Είναι γνωστό ότι στη Ρωσία προκαλούνται με μεγάλες εκρήξεις τεχνητοί σεισμοί μεγέθους πολλών Richter προκειμένου να ερευνήσουν για υδρογονάθρακες στο υπέδαφος. Το reverse engineering δεν φαίνεται να απασχόλησε ποτέ σοβαρά τους Ελληνες σεισμολόγους. Μάλλον ρώτησαν στα “κεντρικά” και δεν τους άφησαν. Έτσι προτιμούν να κυνηγούν φαντάσματα…

Τα σεισμικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αναλύονται και να προκύψουν αναλύσεις για τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων όλου του Ελληνικού χώρου. Δεν υπάρχει καλύτερο σεισμικό πυροβόλο απο ένα σεισμό και σειμοί στην Ελλάδα γίνονται συνέχεια.

Ας δούμε και μια πρόσφατη επιστημονική ανακοίνωση σχετική με το θέμα της τεχνητής διέγερσης ρηγμάτων στο κορυφαίο περιοδικό Science.

Η ανακοίνωση λέει ότι είναι γνωστό απο χρόνια – εσείς το ακούτε πρώτοι φορά απο εμάς – ότι η έγχυση αερίων ή υγρών  σε υπόγειους σχηματισμούς κατά την εξόρυξη π.χ. χρυσού, υδρογοναθράκων κλπ μπορεί να προκαλέσουν σεισμούς.



Η ανακοίνωση επίσης λέει, ότι η απόσυρση υγρών και αερίων απο το υπέδαφος π.χ  εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι ικανός λόγος για να προκληθούν σεισμοί.

Μήπως σας ξύπνησα; Φάτε φυσικό ακατέργαστο ζεόλιθο με μόλυβδο, για να συνέλθετε. Δουλίτσες σε όλα και “Σιωπή των αμνών”.

Mερικοί σεισμολόγοι (όχι όλοι) στην Ελλάδα μου θυμίζουν γιατρούς που εκδίδουν βεβαίωση θανάτου, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ο ασθενής είναι νεκρός!

 ΠΗΓΗ:zcode-gr.blogspot.jp

Παραγωγή καυσίμων απο πλαστικά


Η παραγωγή καυσίμων απο πολυμερείς ενώσεις είναι μια ειδική περίπτωση παραγωγής καυσίμων απο στερεά απόβλητα γενικότερα. Τα λύμματα που παράγουν οι βιομηχανίες βαρειές και χημικές είναι γενικά επικίνδυνα. Η διαχείριση τους είναι πολύ χρήσιμη τόσο απο πλευράς γεωοικονομίας όσο και απο πλευράς προστασίας του περιβάλλοντος. Σε παλαιότερο άρθρο σας έχω μιλήσει για την ανακύκλωση των μεταχερισμένων ελαστικών αυτοκινήτου (βλέπετε εδώ) και τις σχετικές “δουλίτσες”. Όπως θα παρατηρήσετε σε επόμενο πίνακα και τα πλαστικά και τα λάστιχα έχουν μεγάλη θερμαντική ικανότητα. Μακάρι να είχα χρόνο να σας αναπτύξω το θέμα πλήρως. Είναι πολύ ενδιαφέρον.

Σε αυτό το εκλαϊκευμένο άρθρο θα περιοριστώ στη παραγωγή καυσίμων απο πολυμερή, με τη μέθοδο της πυρόλυσης χωρίς καταλύτη. Πυρόλυση σημαίνει διάσπαση μιας ουσίας ή ουσιών με θέρμανση απουσία οξυγόνου. Στην πράξη αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή αζώτου στο κλίβανο καύσης στην αρχή τουλάχιστο της θέρμανσης. Η ετερογενής και μη ομοιόμορφη παρουσία στα απόβλητα διαφορετικών ειδών πολυμερών πολλές φορές προβληματίζει τους ενασχολούμενους με την ανάπτυξη συστημάτων ανακύκλωσης, αφού η θερμική κατεργασία των λυμμάτων παράγει μια μεγάλη σειρά δευτερογενών προιόντων που δεν είναι πάντα τόσο χρήσιμα και η δημιουργία τους επιβαρύνει έμμεσα το φαινόμεντο του θερμοκηπίου.

Ένα κράτος πρέπει να επιζητεί την παραγωγή καυσίμων και ενέργειας γενικότερα και απο απόβλητα ενώ στο διδακτικό πρόγραμμα των μηχανικών πετρελαίου που εκπαιδεύει η χώρα μέσα στα διάφορα ΤΕΙ θα πρέπει να υπάρχει μάθημα με τίτλο “Τεχνολογία παραγωγής πετρελαιοειδών απο εναλλακτικές πηγές” με αντίστοιχo ΜSc,  όπως και ένα μάθημα στη “Γεωοικονομία των πετρελαιοειδών”.Το χρειάζονται και οι μηχανικοί πετρελαίου όπως και η χώρα. Ο καθηγητής του μαθήματος όμως να έχει σπουδάσει γεωοικονομία, γιατί στην Ελλάδα ισχύει τό ότι δηλώσεις
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΗΓΗ:zcode-gr.blogspot.jp

Άφησες απλήρωτη την εφορία; θα σε τρελάνουν σε πρόστιμα και προσαυξήσεις (πίνακας)

Άφησες απλήρωτη την εφορία; θα σε τρελάνουν  σε πρόστιμα και προσαυξήσεις (πίνακας)
Με απόφασή του ο γενικός γραμματέας εσόδων καθόρισε πριν από λίγο το επιτόκιο υπολογισμού των προσαυξήσεων με τις οποίες θα φορτώνονται όσοι δεν αποπληρώνουν εγκαίρως τα χρέη τους στην εφορία. Εκτός από τους τόκους, όσοι φορτώνονται με ληξιπρόθεσμα, θα επιβαρύνονται και με το νέο πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία. Ο συνδυασμός; Εκρηκτικός καθώς από 2ο κιόλας μήνα, η πραγματική επιβάρυνση μπορεί να ξεπεράσει το… 12%
Οι βασικές αλλαγές είναι δύο:
1.       Μετά και την απόφαση του κ. Θεοχάρη, οι οφειλές τοκίζονται από την πρώτη ημέρα με επιτόκιο ύψους 8,76% (είναι το επιτόκιο της ΕΚΤ προσαυξημένο κατά 8,51%). Εννοείται ότι αν έχει η εφορία οφειλές προς τους πολίτες, δεν θα ισχύει το ίδιο επιτόκιο. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα υπολογίζεται τόκος εφόσον το χρέος το χρέος της εφορίας επιστραφεί μέσα σε 90 ημέρες ενώ αν επιστραφεί μετά τις 90 ημέρες, ο τόκος θα υπολογίζεται με επιτόκιο 6%.
2.       Ενεργοποιείται το καινούργιο πρόστιμο που υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί της οφειλής μόλις συμπληρωθεί ένα δίμηνο. Μόλις συμπληρωθεί ένας χρόνος το επιτόκιο είναι 20% και μόλις συμπληρωθεί μια διετία…30%.
Τι προκύπτει αν συνδυαστούν αυτά τα δύο. Αρκεί ο πίνακας για να δείξει τη ζημιά που θα υποστεί ο οφειλέτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, η εφορία δεν βάζει πλέον πλαφόν στους τόκους. Το επιτόκιο του 0,73% ανά μήνα (είναι το 8,75% δια του 12) θα …τρέχει για όσο διάστημα δεν αποπληρώνεται και το χρέος.
 1ος μήνας 1007,3 0,73%
2ος μήνας 1014,6 1,46%
3ος μήνας 1121,9 12,19%
4ος μήνας 1130,09 13,01%
5ος μήνας 1137,39 13,74%
6ος μήνας 1144,69 14,47%
7ος μήνας 1151,99 15,20%
8ος μήνας 1159,29 15,93%
9ος μήνας 1166,59 16,66%
10ος μήνας 1173,89 17,39%
11ος μήνας 1181,19 18,12%
12ος μήνας 1188,49 18,85%
13ος μήνας 1295,79 29,58%
14ος μήνας 1303,09 30,31%
15ος μήνας 1310,39 31,04%
16ος μήνας 1317,69 31,77%
17ος μήνας 1324,99 32,50%
18ος μήνας 1332,29 33,23%
19ος μήνας 1339,59 33,96%
20ος μήνας 1346,89 34,69%
21ος μήνας 1354,19 35,42%
22ος μήνας 1361,49 36,15%
23ος μήνας 1368,79 36,88%
24ος μήνας 1376,09 37,61%
25ος μήνας 1483,39 48,34%

ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Ανταρκτική: «Απελευθερώθηκε» το κινέζικο παγοθραυστικό


Την επιτυχή κατάληξη της επιχείρησης απεγκλωβισμού του κινεζικού παγοθραυστικού Xue Long (Δράκος του Χιονιού) το πρωί της Τρίτης (6:00 ώρα Πεκίνου) μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο το παγοθραυστικό, το οποίο είχε συμβάλει τα μέγιστα στη μεταφορά των 52 επιβατών του ρωσικού πλοίου Akademik Shokalskiy, πλέει πλέον σε καθαρά νερά.

Νωρίτερα η εφημερίδα China Daily μετέδιδε ότι την καλύτερη ευκαιρία για την προσπάθεια του «Δράκου του Χιονιού» να απεγκλωβιστεί από τους πάγους θα αποτελούσε ένας δυτικός άνεμος που θα έπνεε στην περιοχή.

Το Xue Long είχε παγιδευτεί την περασμένη Παρασκευή αφού πρώτα το ελικόπτερό του κατάφερε να μεταφέρει με ασφάλεια του 52 επιβάτες του Shokalskiy που παρέμειναν για 10 ημέρες ανάμεσα στους πάγους.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο CNBC: 1 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο CNBC: 1 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Μπίμπας, μέλος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, στο CNBC, παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας του Ινστιτούτου, σε συνεργασία με την Marc, η οποία έχει καταδείξει τη μεγάλη ανησυχία των ελληνικών νοικοκυριών σχετικά με τη δυνατότητα διατήρησης της κατοικίας τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στις ειδικές και έκτακτες έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (συνεργασία με την εταιρία MARC AE). Έγινε σε δείγμα 1200 νοικοκυριών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας την περίοδο του Δεκεμβρίου. Στόχος, η καταγραφή των επιπτώσεων της φορολόγησης ακινήτων στα νοικοκυριά σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα, τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις.

Τα ποιοτικά και ποσοτικά ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τη βαθιά ανησυχία των νοικοκυριών για την τύχη της προσωπικής και οικογενειακής τους περιουσίας εξαιτίας τόσο της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης όσο και της αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων (στεγαστικών, επιχειρηματικών ή άλλων).

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την επεξεργασία των στοιχείων της έρευνας είναι:

Το 35% των νοικοκυριών έχει συσσωρευμένες οφειλές, στις οποίες εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί το επόμενο έτος. Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις θα επιτείνουν την οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών και αναμένεται να αυξήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επιβεβαιώνεται το υψηλό ποσοστό κατοχής ακίνητης περιουσίας από τα ελληνικά νοικοκυριά. Το 86,7% του πληθυσμού κατέχει κάποιο ακίνητο. Στα νοικοκυριά που έχουν άνεργους το ποσοστό αυτό δε διαφέρει σημαντικά (84,9%). Αυτό σημαίνει ότι η κατοχή ιδιοκτησιακών τίτλων ακίνητης περιουσίας αποτελεί σε μεγάλο βαθμό ύστατο καταφύγιο και υποκατάστατο προστασίας έναντι του κινδύνου ακραίας φτώχειας και αποκλεισμού, ελλείψει μάλιστα στοιχειωδών δομών και παροχών κοινωνικής προστασίας. Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται και από το υψηλό ποσοστό κινδύνου φτώχειας που διατρέχει τα ελληνικά νοικοκυριά (άνω του 30%) πρόσφατης έρευνας της Eurostat. Άρα δεν θα πρέπει η κατοχή κάποιου ακινήτου να εκλαμβάνεται συλλήβδην ως ικανότητα παραγωγής προσόδου.

Το 28,1% των νοικοκυριών που διαμένει σε ιδιόκτητο σπίτι έχει στεγαστικό δάνειο. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1εκ. νοικοκυριά έχουν δανειακά βάρη στο ακίνητο που διαμένουν.

Από τα 1 εκ. νοικοκυριά που έχουν στεγαστικό δάνειο, 168,000 νοικοκυριά (16,8%) έχει καθυστερημένες οφειλές σε μόνιμη βάση και 220.000 νοικοκυριά (22 %) τα αποπληρώνει μεν αλλά με συχνές καθυστερήσεις δε. Τούτο επιβεβαιώνεται και από τα πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ όπου καταγράφεται μια αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ποσοστό πάνω από 30%. Αν λάβουμε υπόψη και τα επιχειρηματικά δάνεια τα οποία έχουν εμπράγματες διασφαλίσεις (με προσημείωση προσωπικής περιουσίας), τότε το πρόβλημα γίνεται οξύτερο.


   

1 στα 3 νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του εξ αιτίας τόσο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων (δανειακών, φορολογικών και άλλων). Η ανασφάλεια αυτή δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο αποεπένδυσης και κατάρρευσης των αξιών των ακινήτων.



Φέτος, πάνω από το 45% των νοικοκυριών κλήθηκε να πληρώσει φόρο ακινήτων πάνω από 500 ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε την υπερφορολόγηση των εισοδημάτων και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων συνάγεται ότι 1 στα 2 νοικοκυριά επιβαρύνθηκε με φόρο κατοχής ακινήτου αξίας τουλάχιστον ενός μισθού.
Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών θεωρεί ότι ο φόρος ακινήτων θα πρέπει να είναι μηδενικός για τους ανέργους και για την αναξιοποίητη περιουσία (κλειστά μαγαζιά και κατοικίες), ενώ θα πρέπει να είναι μικρότερος για ακίνητα με δανειακά βάρη και για τις επιχειρήσεις που τα χρησιμοποιούν στην παραγωγική διαδικασία.



Η έρευνα έχει καταδείξει τη μεγάλη ανησυχία των ελληνικών νοικοκυριών σχετικά με τη δυνατότητα διατήρησης της κατοικίας τους. Στη σημερινή οικονομική συγκυρία   ούτε η πολιτική των πλειστηριασμών, ούτε εκείνη της υψηλής φορολόγησης θα επιλύσουν το πρόβλημα του υψηλού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Αντίθετα, θα το επιδεινώσουν.

Πηγή: ΓΣΕΒΕΕ 

 ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο πολίτης θα πληρώνει χρέη με επιτόκιο 8,76% και το δημόσιο με 6%!

eforia
Με ετήσιο επιτόκιο 8,76% θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο, ενώ για τις καθυστερήσεις του δημοσίου στην επιστροφή φόρων προς τους φορολογούμενους για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών θα καταβάλλεται τόκος 6%.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η οποία προσδιορίζει το επιτόκιο για τον υπολογισμό των τόκων που θα επιβάλει το Δημόσιο για την καθυστέρηση πληρωμής των φόρων σε 8,51 μονάδες ετησίως προσαυξημένο με το επιτόκιο πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ που είναι 0,25%.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσει στις επιστροφές φόρων, το Δημόσιο θα καταβάλει στον φορολογούμενο τόκο 0,25 + 5,75=6%. 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΑΓΙΑ κάθεσαι και μιλάς μαζί τους ;


Σε πατάνε στον λαιμό, σε φτύνουν

σου έχουν κλέψει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και θέλουν να πληρώνεις ξανά

σου έφαγαν τις αποταμιεύσεις εσένα που εμπιστευτικές τα ΟΜΕΔ-ΕΓΕΔ

σου γέμισαν τα πνευμόνια με χημικά

σου εξαφάνισαν όσα έδωσες για τα πυρόπληκτα

σε βάζουν να πληρώνεις χαράτσι για το σπίτι σου

πληρώνεις χαράτσι για αξίες ακινήτων του 2008, όταν σήμερα αξίζουν ψίχουλα

σου πουλάνε τα φιλέτα της Χώρα ΜΑΣ

έχεις την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

έχεις τα ακριβότερα βρώσιμα στην Ευρώπη σε σχέση με τα έσοδά σου

σου αύξησαν τα διόδια

σου αύξησαν σχεδόν 100% το κόστος του ρεύματος

σε φτύνουν καθημερινά υποκείμενα από το “γυαλί”

αποδεικνύεται συνεχώς πως είναι πλαστογράφοι και μιζολήπτες

διέλυσαν τα αποθεματικά των ταμείων με την “δέκα” και μετά με τον προβόπουλο

δεν κατάσχουν τίποτα από … τύπους σαν τον Άκη

αφήνουν ελεύθερους όσους πιάστηκαν με την μίζα στα χέρια

σε έχουν απολύσει, σου έχουν εξαφανίσει το δικαίωμα στην εργασία

εσένα που δεν σε έχουν απολύσει σε φτύνουν με … μισθό 280-570 euro/μήνα

σου κατάργησαν την δωρεάν παιδεία

τα παιδιά σου δεν έχουν θέρμανση

δεν έχεις φράγκα να πάρεις γάλα στα παιδιά σου

διώχνουν τον ανθό της Χώρας στα ξένα

μειώνεται με ταχείς ρυθμούς ο πληθυσμός στην Χώρα λόγω υπογεννητικότητας

διαχειρίστηκαν κονδύλια ΔΙΚΑ σου ως κοινοί κλέφτες

σε φέρνουν σε θέση και επίπεδο που θα ζήλευαν φυλές του Αμαζονίου

σε δουλεύουν κάθε χρόνο πως έρχεται η λύτρωση και πως βλέπουν το φως στο τούνελ

ανοίγεις την tv και βλέπεις πρώτη είδηση στο mega : “η καρδιά και μυαλό μας είναι στην μέρκελ”, συνεχίζεις και βλέπεις τούρκικα, συνεχίζεις και παρατηρείς πως γι αυτούς δεν έχει αυτοκτονήσει κανείς σήμερα

σου πλασάρουν φρεσκαδούρα ως καινοτόμα λύση που, με την σειρά της πουλάει τους ψήφους σου

ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΑΓΙΑ κάθεσαι και μιλάς μαζί τους ; Κάθεσαι και συζητάς με όρους “πολιτικού πολιτισμού” ;

ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ. Το κακό είναι πως η μοίρα σου συμπαρασύρει την μοίρα και των άλλων, που δεν συμφωνούν μαζί σου. Ξύπνα λοιπόν και άλλαξε. Όχι πλευρό, αλλά σήκω, ορθώσου πάτα στα πόδια σου και σήκωσε την γροθιά σου και απαίτησε. Όσο ακόμη προλαβαίνεις…..

Γιώργος Θ. Κανελλάκης 

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ Γαλλία: Ομηροι των εργαζομένων δυο μάνατζερ της Goodyear

Γαλλία: Ομηροι των εργαζομένων δυο μάνατζερ της Goodyear Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Goodyear στη βόρεια Γαλλία, κρατούν όμηρους δυο διευθυντικά στελέχη, ως κίνηση διαμαρτυρίας για επικείμενο κλείσιμο της μονάδας.
Γαλλία: Ομηροι των εργαζομένων δυο μάνατζερ της Goodyear 
Οι εργαζόμενοι που καταγγέλλουν «συνωμοσία» εναντίον τους, δεν επέτρεψαν στον διευθυντή παραγωγής στο εργοστάσιο της Αμιέν και στον επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινων πόρων να φύγουν από το εργοστάσιο.
Προσωπικό και διεύθυνση διαπραγματεύονται εδώ και χρόνια για τον τρόπο διαχείρισης της μονάδας που καταγράφει ζημίες και για σήμερα προβλέπεται μια συνάντηση για «διαπραγματεύσεις».
Το συνδικάτο των εργαζομένων πιέζει για πλάνο εθελουσίας εξόδου με πιο γενναίες αποζημιώσεις, σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής για το εργοστάσιο.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr/

Λιβύη: Πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ σε πετρελαιοφόρο

Λιβύη: Πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ σε πετρελαιοφόρο
Το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης άνοιξε πυρ εναντίον ενός πετρελαιοφόρου με σημαία Μάλτας που προσέγγισε για να φορτώσει παράνομα πετρέλαιο σε ένα λιμάνι που ελέγχεται από ενόπλους που ζητούν μεγαλύτερη αυτονομία από την Τρίπολη, δήλωσαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι.

Η χρήση δύναμης προκειμένου να εμποδιστεί η ανεξάρτητη εξαγωγή πετρελαίου στις διεθνείς αγορές από ανατολικά λιμάνια αποτελεί μια σημαντική κλιμάκωση σε έναν αποκλεισμό ο οποίος έχει ήδη πλήξει τις εξαγωγές και τα έσοδα της χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ.
Λίβυοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το πετρελαιοφόρο Baku εισήλθε στα λιβυκά χωρικά ύδατα την Κυριακή στην προσπάθεια να προσεγγίσει το κατειλημμένο λιμάνι Ες Σίντερ.
Το πολεμικό ναυτικό έριξε βολές όταν το πλοίο αρνήθηκε να σταματήσει και άλλαξε ρότα προς τη Μάλτα.
"Τους ζητήσαμε να αλλάξουν πορεία προς τη Μισράτα, αλλά στη συνέχεια αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε πυρ όταν αρνήθηκαν και άρχισαν να φεύγουν, κάνοντας ελιγμούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού Έμαντ Αγιούμπ σε συνέντευξη τύπου μαζί με άλλους αξιωματούχους που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Η κρατική Εθνική Εταιρία Πετρελαίου (NOC) ανέφερε πως η Λιβύη προειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του πλοίου ότι η προσέγγιση στο λιμάνι είναι παράνομη και είπε ότι θα σταματήσει όποιο πλοίο προσπαθήσει «να μεταφέρει λαθραία και να κλέψει παράνομα πετρέλαιο».
Το Baku είχε μισθωθεί από την εταιρία Royal Asset Management, δήλωσε αξιωματούχος της NOC, ο οποίος όμως είπε ότι δεν γνωρίζει περισσότερα για την εταιρία.
Η εδρεύουσα στην Ελβετία εταιρία Royal Asset Management με την οποία επικοινώνησε το πρακτορείο Ρόιτερς ανάφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν. 

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

Σύντροφε, σου βρίσκονται σπίρτα και στουπί;


Το άλλοτε νούμερο ένα της ΓΕΝΟΠ είναι υπόδικος για παράνομη χρηματοδότηση του συνδικάτου με χρήματα που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει σε ποιες τσέπες κατέληξαν.  Για να διαφύγει όλων των κυρώσεων με τις νομικές συμβουλές γνωστού λαϊκού αγωνιστή του ελληνικού σοσιαλισμού( είχε αποκαλεστεί «Βλαξ ή απατεών;» όταν έβαλε τι κεφάλι του στο τορβά για τις ύποπτες δοσοληψίες του Ανδρέα Παπανδρέου), έχει εγκαταλείψει το συνδικάτο και είναι μέλος τους ΔΣ της ΔΕΗ.

Ο νούμερο δυο της ΓΕΝΟΠ ευρέθη με offshore στη Κύπρο, με καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Καθώς περιγράφει το αστυνομικό ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών ο ίδιος συνδικαλιστής που δεν ανήκει στη μεγαλύτερη φωλιά της διαφθοράς της μεταπολιτευτικής ιστορίας, το ΠΑΣΟΚ αλλά το ΣΥΡΙΖΑ, μετείχε σε αλυσίδα φούρνων η οποία χρησιμοποιούνταν σαν «πλυντήριο» εσόδων σωματεμπορίας. 

Παλαιότερα το ΚΚ τον είχε στείλει για μετεκπαίδευση στη ΕΣΣΔ κατά τη διαδικασία των «κούτβηδων» όπως έλεγαν στη κομμουνιστική σολομονική διάλεκτο. Όπως οι Γκα-Γκε-μπίτες στράφηκαν στο κοινό έγκλημα για να βιοποριστούν, έτσι και τα τσιράκια προσαρμόστηκαν σε παρόμοιες παρασιτικές δραστηριότητες. 

Καθώς η σωματεμπορία αφορούσε γυναίκες χωρών της πρώην σοβιετίας είναι φανερό πως οι σύντροφοι είχαν στήσει καθετοποιημένη επιχείρηση όπου η πρώτη ύλη ξεκινούσε από τα θύματα της σοσιαλιστικής εξαθλίωσης και κατέληγε το τελικό προϊόν να ξεπλένεται σε αλυσίδα φούρνων μαζί με τα παράπλευρα κέρδη του συνδικαλισμού.

Ο συνδικαλιστής που  όπως πολλοί άλλοι του συναφιού που προτίμησαν το συνδικαλισμό ως μέσω κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ανέλιξης, κατάφερνε να αποσπά από τη διοίκηση της ΔΕΗ μελέτες εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, με αντάλλαγμα να την αφήνει να ήσυχη. Για τις μελέτες αμείβονταν σύμφωνα με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης μέλη της οικογένειάς του, χωρίς ποτέ βέβαια να τις παραδίδουν.

Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες έχουν φύγει με τον ίδιο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις από το κρατικό μονοπώλιο του ηλεκτρισμού για να περάσει το κόστος στον καταναλωτή ιδιώτη ή επιχείρηση; Πόσα δισεκατομμύρια αθροίζουν σε βάθος χρόνου αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες;

Ποιος τα έχει πληρώσει αυτά, καθώς τζάμπα χρήμα δεν υπάρχει;

Φυσικά οι αρχικλέφτες είναι οι πρώτοι που φωνάζουν για τα συμφέροντα των αδυνάμων, για δωρεάν ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά, για το επάρατο μνημόνιο και κυρίως για παραμονή του καθεστώτος του κρατικού ηλεκτρικού  μονοπωλίου στο έλεγχο του δημοσίου όπου έχουν κράτος οι συνδικαλιστές.

Η ΓΕΝΟΠ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της παρασιτοκρατίας και κλεπτοκρατίας της μεταπολίτευσης, καθώς για πολλά χρόνια κρατούσε τους διακόπτες του ηλεκτρισμού και μέσω αυτών εκβίαζε ολόκληρη την κοινωνία.

Όταν παλαιότερη διοίκηση της ΔΕΗ σχεδίασε επενδύσεις μονάδων λιθάνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρισμού με χαμηλό κόστος, η συνδικαλιστοκρατία, εμπόδιζε το σχέδιο με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, είτε γιατί άλλα ιδιωτικά συμφέροντα θα θίγονταν από την εξέλιξη, είτε γιατί η ίδια δεν είχε τα κατάλληλα ανταλλάγματα στα πλαίσια της συνδιοίκησης που ασκούσε. 

Σήμερα, το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι πολύ υψηλότερο, από αυτό που επιτρέπει την ανταγωνιστική λειτουργία της βιομηχανικής δραστηριότητας, η οποία θα μπορούσε να μειώσει το 1,5 εκατ. των ανέργων του ιδιωτικού τομέα.

Είναι φανερή η γραμμή που συνδέει τα πράγματα όπου οι εμφανιζόμενοι σαν υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος των φτωχών και αδυνάμων δεν ήταν παρά κλέφτες, κακούργοι ή στην καλύτερη περίπτωση κοινοί απατεώνες.

Με αυτή την έννοια πόσοι από το 1,5 εκατ. των ανέργων που δεν έχουν να πληρώσουν ηλεκτρικό και νερό και τρόφιμα οφείλουν την κατάσταση της ανεργίας τους στο μονοπώλιο που ήλεγχαν οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ;

Καλά το ΠΑΣΟΚ ήταν το ίδιο πατόκορφα βουτηγμένο στη διαφθορά( η Νέα Δημοκρατία δεν εξαιρείται έχουμε ασχοληθεί και θα ξανασχοληθούμε σε άλλα άρθρα) αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πως ανεχόταν ένα τόσο διεφθαρμένο συνδικαλιστή; Η ΔΕΗ αλλά και η βάση του βοούσε για τα κατορθώματα ου συνδικαλιστή εδώ και πολλά χρόνια.. Η απάντηση που έλαβα όπου και αν έθεσα το ερώτημα, ήταν πως αυτές οι θέσεις κερδίζονται και διατηρούνται ταΐζοντας στόματα. 

Πως νομίζετε πως κάποιοι που γεννήθηκαν συνδικαλιστές ή κομματικά στελέχη και δεν έχουν περάσει τη ζωή τους στα κομματικά γραφεία, βρίσκονται με δεκάδες ακίνητα και περιουσίες που καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα δεν θα αποκτήσουν ποτέ. Τόσους πλούσιους γάμους πια;...

Πρόσφατα η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ζήτησε από τα σωματεία να επιβαρύνει τους εργαζόμενους με εισφορές προκειμένου να καλυφθεί το 1,5 εκατ. για το οποίο παραπέμπεται στη δικαιοσύνη η διοίκηση της εταιρείας και του συνδικάτου.

Κάποια συνδικάτα αρνήθηκαν ενώ κάποια ζήτησαν να γίνει έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της ΓΕΝΟΠ σε βάθος χρόνου. Φυσικά αρνήθηκαν...

Ο έλεγχος του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για ένα μικρό χρονικό διάστημα έβγαλε σημεία και τέρατα. Ένας έλεγχος σε μεγαλύτερο βάθος θα έριχνε φως σε μια σημαντική πτυχή του παρακράτους της μεταπολίτευσης που είναι ο συνδικαλισμός. 

Επειδή όμως η δικαιοσύνη κινείται με τον αραμπά δεν αποκλείεται προσεχώς μια «πυρκαγιά» ή «πλημμύρα» στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ να εξαφανίσει πολλά στοιχεία αυτού του παρακράτους του μεταπολιτευτικού σοσιαλισμού, που τα είχε όλα, παρασιτισμό, λοβιτούρες, εκβιασμούς, κομματοκρατία, μαφία, σωματεμπορία  και φυσικά μπόλικο λαϊκισμό και σοσιαλιστικά φούμαρα.

Μην εκπλαγείτε λοιπόν προσεχώς αν διαβάσετε πως κάποιο βραχυκύκλωμα έκανε παρανάλωμα τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ για να εξαφανιστούν τα στοιχεία...

Όπερ, Σύντροφε, σου βρίσκονται σπίρτα και στουπί;


ΠΗΓΗ:capital.gr

300 εταιρείες ρώτησαν για τα σεισμικά της PGS μετά τα συνέδρια του φθινοπώρου


Μπορεί την 1η Ιανουαρίου να συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από την δημοσίευση του διαγωνισμού open door στην εφημερίδα της ΕΕ και ακόμη να μην υπάρχει ανάθεση, ωστόσο την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν  να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον της πετρελαϊκής αγοράς για τις έρευνες – που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί – της νορβηγικής PGS. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τα πρώτα ευρήματα, όπως αυτά παρουσιάστηκαν σε διεθνή φόρα τους προηγούμενους μήνες, έχει δημιουργηθεί θετικό κλίμα για την ελληνική αγορά κάτι που η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί.
Ήδη στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς αναμένεται να κορυφωθούν οι πωλήσεις των πακέτων δεδομένων που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η PGS. Και στη συνέχεια έως τα τέλη του 2014, όταν θα χαραχτούν νέα οικόπεδα και θα διατεθούν μέσω διαγωνισμού σε ενδιαφερόμενες εταιρείες για εκμετάλλευση.
Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά τα πρόσφατα συνέδρια που έγιναν σε Μαδρίτη, Λονδίνο, Ηράκλειο Κρήτης και Αθήνα, καταγράφεται έντονη κινητικότητα. Καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση έπαιξαν οι παρουσιάσεις των πρώτων επεξεργασμένων στοιχείων της PGS, με αποτέλεσμα πολυάριθμες πετρελαϊκές να έχουν απευθυνθεί τόσο στην PGS όσο και στο ΥΠΕΚΑ ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα είναι διαθέσιμη η ολοκληρωμένη μελέτη: από το Νοέμβριο μέχρι πριν λίγες ημέρες, περίπου 300 εταιρείες είχαν χτυπήσει την πόρτα του ΥΠΕΚΑ καλλιεργώντας βάσιμες προσδοκίες ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα πακέτα των σεισμικών δεδομένων θα πουληθούν σε σημαντικό αριθμό εταιρειών.
Να θυμίσουμε ότι μόνο στην Αθήνα, στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και στο συνέδριο της αμερικανικής ένωσης γεωλόγων AAPG έγιναν τρεις παρουσιάσεις για τα ευρήματα κυρίως στο Ιόνιο, έδωσαν το παρών περισσότερα από 150 στελέχη εταιρειών από 40 μεγάλες εταιρείες του χώρου της έρευνας και παραγωγής πετρελαίου. Πριν το συνέδριο της Αθήνας, το ενδιαφέρον για την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει η αγορά πετρελαίου ήταν μάλλον περιορισμένο και μόλις δύο εταιρείες (Ελληνικά Πετρέλαια και Total) είχαν δώσει τα περίπου 5 εκατ. δολάρια που ζητούσε η PGS για τη διάθεση του συνολικού πακέτου δεδομένων σεισμικών και γεωλογικών καταγραφών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθεί η εκστρατεία «marketing» της PGS και του ΥΠΕΚΑ. Μέσα στον Ιανουάριο θα τεθεί σε λειτουργία το λεγόμενο data room στο ΥΠΕΚΑ, όπου οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό της έρευνας. Αντίστοιχοι χώροι θα λειτουργήσουν στο Όσλο, το Λονδίνο και το Τέξας, όπου και διατηρεί γραφεία η νορβηγική εταιρεία. Τα data room θα λειτουργούν ως «κράχτες» προκειμένου οι εταιρείες να λάβουν την οριστική απόφασή τους, να επενδύσουν στην απόκτηση των δεδομένων, καθώς το κόστος για να αγοραστεί το πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει όλες τις περιοχές από το βόρειο Ιόνιο μέχρι νοτίως της Κρήτης, φτάνει τα 4,91 εκατ. δολάρια. Το πλήρες πακέτο με τα δεδομένα για όλες τις περιοχές περιλαμβάνει συνολικά 79 σεισμικές γραμμές συνολικού μήκους 12.500 χλμ. Η μελέτη των νορβηγών θα είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους, μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία και ερμηνεία των δεδομένων από την πλευρά της PGS εντός του πρώτου τριμήνου του 2014, ενώ τον Απρίλιο αναμένεται να γίνει στο Χιούστον του Τέξας η πρώτη επίσημη παρουσίαση της ολοκληρωμένης έρευνας, στο μεγάλο συνέδριο της αμερικανικής ένωσης γεωλόγων AAPG.
Στη συνέχεια αναμένεται η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της PGS για το νέο γύρο παραχωρήσεων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2014. Αυτό θα είναι ίσως και το σημαντικότερο βήμα στην υπόθεση της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια.

 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ομολογία Σουλτς: Δεν άφησε την επιτροπή να έρθει στην Ελλάδα, για επικοινωνιακούς λόγους


Μάρτιν Σούλτς: «Δική μου απόφαση η αναβολή επίσκεψης της επιτροπής για την τρόικα»

Νωριτερα είχε ξεσπασει κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ κυβερνησης με τον πρώτο να καταγγέλει την κυβέρνηση οτι μεθόδευσε την αναβολή της επίσκεψης της επιτροπής στην Ελλάδα για να μη δει ο υπόλοιπος κοσμος το αίσχος. Προς αυτο ο Ν. Χουντης δημοσιοποίησε επιστολή με την οποια εμπλέκει τον Σαμαρά.

Ο  Ζομ Ντους, εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ευρωβουλής, διευκρίνισε με ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας ότι η απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, ελήφθη από τον Πρόεδρό του Μάρτιν Σουλτς χωρίς να υπάρξει, σε καμιά περίπτωση, παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «η απόφαση για την αναβολή ελήφθη έπειτα από διαβούλευση του Μάρτιν Σουλτς με τους δύο αρμόδιους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής».

«Ο βασικός λόγος για τον οποίον αποφασίσθηκε η χρονική μετάθεση της επίσκεψης ήταν διότι, λόγω των θεσμικών εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το έργο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας δεν ήταν δεδομένο», διευκρινίζει ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της Ευρωβουλής διευκρίνισαν επίσης ότι «ο Μάρτιν Σουλτς τηλεφώνησε την Κυριακή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του εκφράσει τη λύπη του για την αδυναμία του, λόγω υποχρεώσεων, να παραστεί στις εκδηλώσεις στην Αθήνα».

Σημείωσαν ωστόσο ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έθεσε κανενός είδους αίτημα σε σχέση με την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Σε χαμηλό 5 εβδομάδων το πετρέλαιο


Σε χαμηλό σχεδόν 5 εβδομάδων υποχώρησε τη Δευτέρα το αργό υπό τιο βάρος των ανησυχιών πως η ενδεχόμενη αύξηση στην παραγωγή της Λιβύης θα αυξήσει την παγκόσμια προμήθεια πετρελαίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεων Φεβρουαρίου σημείωσε πτώση 0,6% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 93,43 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 


Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει βρεθεί το πιο ενεργό συμβόλαιο αργού από τις 29 Νοεμβρίου.



ΠΗΓΗ.capital.gr

Προκαλεί η Τουρκία με έρευνες κοντά στην Κύπρο


Από τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, η Τουρκία άρχισε να προκαλεί έντονα. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός", πραγματοποιεί έρευνες στη μέση γραμμή μεταξύ των νοτίων ακτών της Τουρκίας και των βορείων ακτών της Κύπρου.

Το πλοίο ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από το ακρωτήριο Κορμακίτη στα κατεχόμενα, κινήθηκε δυτικά προς το Καστελόριζο και στη συνέχεια άλλαξε πορεία προς τα ανατολικά μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Οι έρευνες του πλοίου θα συνεχιστούν έως τις 30 Ιανουαρίου. Η Τουρκία έχει δεσμεύσει την περιοχή, θέλοντας να δημιουργήσει ένταση στα θαλάσσια οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ που γίνονται έρευνες και γεωτρήσεις από ξένες εταιρείες.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr