Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Λουκέτο στο διυλιστήριο ρωσικού πετρελαίου στο Σβεντ;

 


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το διυλιστήριο Σβεντ στην ομώνυμη πόλη που βρίσκεται στον ποταμό Όδηρα και συνορεύει με την Πολωνία. Σε συνέντευξή του στο δεύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το ενδεχόμενο να κλείσει, στο πλαίσιο των κυρώσεων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γιατί άραγε; Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το..

Lukoil: Τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο δεκαπλασιάστηκαν στα 2 δισ. δολάρια

 




Η Lukoil ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου ύψους 133,4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) την Τετάρτη, υπερδεκαπλάσια σε σχέση με το..

Η bp θα επενδύσει έως και 18 δισ. £ στο ενεργειακό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2030

 


Η bp σκοπεύει να επενδύσει έως και 18 δισ. £ στο ενεργειακό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου έως το τέλος του 2030, αποδεικνύοντας τη σταθερή δέσμευση της bp στο Ηνωμένο Βασίλειο και βοηθώντας τη χώρα να εκπληρώσει τις τολμηρές φιλοδοξίες της για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και μηδενισμό. Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


Νέο ρεκόρ για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα - Η επιδότηση ανέβασε τις τιμές;

 



Την Τρίτη 3 Μαΐου η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 2,113 ευρώ το λίτρο, ξεπενρώντας την μέχρι τώρα μέγιστη τιμή 2,11 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου ήταν 130 δολάρια το βαρέλι.

Μπορεί η επικαιρότητα σχεδόν να μονοπωλείται από τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις υπέρογκες χρεώσεις στην τιμή..

Το γερμανικό διυλιστήριο Leuna της Total θα συνεχίσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού τον Μάιο

 


Το διυλιστήριο Leuna της TotalEnergies με 240.000 βαρέλια την ημέρα στη Γερμανία πρόκειται να συνεχίσει να εισάγει ρωσικό αργό πετρέλαιο μέσω του αγωγού Druzhba τουλάχιστον όλο τον Μάιο, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η Γερμανία προσπαθεί..