Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Απο το pseep.gr
Συναδέλφισσσες, συνάδελφοι

Η εναρκτήρια τελετή της ∆ιεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και αυτή τη χρονιά θα αποτελέσει µια ακόµα πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση να εξαγγείλει τι ∆ΕΝ πρόκειται να γίνει!

∆ιαχρονικά, στη συγκεκριµένη εκδήλωση, γινόµαστε µάρτυρες υποσχέσεων που αποδεικνύονται τουλάχιστον ανεδαφικές, καθώς όλοι πλέον γνωρίζουµε πως η χώρα παραµένει δέσµια µιας ολιγοµελούς κάστας, η οποία κατευθύνει λαούς ολόκληρους προς τη µιζέρια, την εξαθλίωση και την καταστροφή.

∆εν έχουµε αυταπάτες, καθώς γνωρίζουµε πως ..

Τέσσερις εργάσιμες μέρες/εβδομάδα για λόγους υγείας προτείνουν οι επιστήμονες!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέσσερις εργάσιμες μέρες/εβδομάδα για λόγους υγείας προτείνουν οι επιστήμονες!
Από το iatropedia.gr
Η δουλειά από Δευτέρα έως και Παρασκευή βλάπτει την υγεία. Επιστημονικά τεκμηριωμένο, καθώς βασίζεται σε μια νέα μελέτη του City University London.

Ερευνητές κοινωνιολόγοι απέδειξαν ότι το να δουλεύει κανείς τέσσερις εργάσιμες μέρες -από Δευτέρα έως και Πέμπτη- και να ξεκουράζεται Παρασκευο-Σαββατοκύριακο κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία του, αλλά και στο περιβάλλον.

Στην επιστημονική έρευνα υπό τον τίτλο «Inventing the Future» (Εφευρίσκοντας το μέλλον) ο κοινωνιολόγος 'Αλεξ Ουίλιαμς γράφει πώς..

Μαμάντωφ: O ΔΕΣΦΑ έχασε το 40-50% της αξίας του - πιθανόν να εγκαταλείψουμε αλλά ελπίζουμε σε συμβιβασμό

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαμάντωφ
Από το energypress.gr
Στον απόηχο των δηλώσεων του διευθύνοντα συμβούλου της SOCAR, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, ότι η εταιρεία δεν κάνει πίσω στον διαγωνισμό για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, σήμερα προχώρησε σε νέες δηλώσεις ο πρώην επικεφαλής της SOCAR Energy Greece, Ανάρ Μαμάντωφ, λέγοντας ότι ο όμιλος αναμένει συμβιβαστικές προτάσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι νέοι κανόνες για τον υπολογισμό της ταρίφας στην Ελλάδα (που εισήχθησαν με την τροπολογία Σκουρλέτη) θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κερδοφορία του ΔΕΣΦΑ. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι βάσει προκαταρκτικών εκτιμήσεων, οι νέες ταρίφες σημαίνουν πως ο ΔΕΣΦΑ χάνει το 40-50% της αξιάς του.

«Με τις νέες συνθήκες, το σχέδιο ...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Από το gsee.gr
Η απάντηση του κόσμου της εργασίας στα νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την απεργία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 εκδήλωση της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δημόσιων παρεμβάσεων της Συνομοσπονδίας για την απάντηση των συνδικάτων, των εργαζομένων και των ανέργων της χώρας απέναντι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ατομικών και συλλογικών, και τα νέα μέτρα που έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση ότι θα πάρει με το τρίτο μνημόνιο για τις ομαδικές απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την απεργία και το συνδικαλιστικό νόμο, χωρίς όπως αναφέρεται στο μνημόνιο, επιστροφή σε προηγούμενες ρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι μόνο πιο ευέλικτα και ακόμα δυσμενέστερα μέτρα υπάρχει περιθώριο να ληφθούν και τώρα πια με επίθεση στην καρδιά της προστασίας των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας.

Στην εκδήλωση εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες της Μακεδονίας και της Θράκης ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους την αλήθεια της καθημερινής δράσης των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα μέσα στα χρόνια των μνημονίων και αποκάλυψαν την οικονομική, πολιτική και κοινωνική στόχευση του βασικού τριπτύχου των αντεργατικών μνημονιακών μέτρων μέχρι σήμερα:

1ος στόχος..

ΒΡΕΘΗΚΕ ένα ΕΙΔΟΣ ΦΥΤΟΥ στον ΑΡΗ; – Ανάστατη η NASA (video)

Από το diadrastika.com
Μία άκρως «παράλογη» φωτογράφηση έκανε για μία ακόμα φορά το Curiosity και στην κυριολεξία έχει αφήσει άφωνους όλους τους επιστήμονες…

Στην επίσημη φωτογραφία της NASA, sol 1450, μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Στην μέση της εικόνας και στο αριστερό μέρος, έχει αποθανατιστεί κάτι που σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις δεν θα έπρεπε να υπάρχει…

Όπως εύκολα μπορείτε διακρίνετε ξεχωρίζει ένας κορμός. Παρατηρήστε την..

Άρχισε η εκμετάλλευση ενός τεράστιου κοιτάσματος πετρελαίουστον Ισημερινό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Ο Ισημερινός άρχισε χθες Τετάρτη να αντλεί πετρέλαιο από ένα κοίτασμα το οποίο βρίσκεται εν μέρει σε ένα προστατευόμενο εθνικό πάρκο του Αμαζονίου, το Γιασούνι, παρά τις έντονες επικρίσεις οικολόγων και υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ιθαγενών.

Έπειτα από χρόνια διαλόγου για την εκμετάλλευση – ή μη – των κοιτασμάτων πετρελαίου σε αυτή την περιοχή, η κρατική εταιρεία Petroamazonas άρχισε να εξορύσσει αργό από το λεγόμενο κοίτασμα ITT, το οποίο εκτιμάται ότι περιέχει 1,7 δισεκατομμύριο από τα 4 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού των επιβεβαιωμένων αποθεμάτων του Ισημερινού, της μικρότερης χώρας μέλους του οργανισμού πετρελαιοεξαγωγικών κρατών (ΟΠΕΚ).

"Σήμερα αρχίζει ..

Άδεια σχολικής παρακολούθησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Άδεια σχολικής παρακολούθησης
Από το kepea.gr
Tο Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της  ΓΣΕΕ ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει  ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9):

-          η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι..

Η Βενεζουέλα αδυνατεί και η Κούβα 'στρέφεται' στην Αλγερία για πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το news247.gr
Η Αλγερία θα προμηθεύσει για πρώτη φορά άμεσα με αργό πετρέλαιο την Κούβα, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση των εισαγωγών από τον στενότερο σύμμαχο της Αβάνας, τη Βενεζουέλα, όπου η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού διεθνώς προκάλεσε τη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής της τελευταίας δεκαετίας και πλέον, ανέφεραν χθες πηγές ενήμερες για τη συμφωνία.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Αλγερίας, η Sonatrach, θα παραδώσει μια ποσότητα 80.000 τόνων αργού (ή περίπου 515.000 βαρελιών) στην Κούβα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ώστε να συμπληρωθούν οι προμήθειες αργού από τη Βενεζουέλα, οι οποίες μειώθηκαν κατά 40% τους πρώτους έξι μήνες του 2016, κατά εσωτερικά στοιχεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας (PDVSA).

Η παράδοση του φορτίου αυτού θα σηματοδοτήσει ..

Φιλόδοξα σχέδια από τις μεγάλες πετρελαϊκές παρά τις περικοπές

Αποτέλεσμα εικόνας για Το σχέδιο για τις νέες εγκαταστάσεις στο Βασιλικό
Από το kathimerini.gr
Aνεξαρτήτως της πτώσης στις τιμές του αργού, των τεράστιων περικοπών στις δαπάνες, της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας, οι κορυφαίοι όμιλοι πετρελαίου και φυσικού αερίου σχεδιάζουν να παράγουν περισσότερο από ποτέ για κάποιο διάστημα. Αν και από τα μέσα του 2014 και μετά με την κατά το ήμισυ υποχώρηση της τιμής του αργού, τα έσοδά τους συρρικνώθηκαν ύστερα από χρόνια εντυπωσιακής αύξησης, η παραγωγή τους εξακολουθεί επίμονα να ενισχύεται. Αυτό συνδέεται με το ότι έργα, τα οποία είχαν πριν από λίγα χρόνια εγκριθεί, αρχίζουν πλέον να υλοποιούνται. Η συνολική παραγωγή στις επτά μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου προβλέπεται να αυξηθεί σχεδόν 9% το διάστημα από το 2015 έως το 2018, σύμφωνα με τους αναλυτές του κλάδου της ενέργειας.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν προσδοκίες ότι..

Το σχέδιο για τις νέες εγκαταστάσεις στο Βασιλικό

Από το energy.reporter.com.cy
Πυρετωδώς συνεχίζονται οι διεργασίες για την μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων των εταιρειών Petrolina (Holdings) Public Ltd, Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ, Intergaz Ltd και Synergas Ltd. Η κοινοπραξία που έχει δημιουργηθεί από τις τέσσερις εταιρείες θα κατασκευάσει και θα λειτουργεί τη νέα κοινή εγκατάσταση υγραερίου (LNG) στο Βασιλικό. 

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, στις νέες εγκαταστάσεις θα ανεγερθεί σε τεμάχιο εμβαδού 73.920μ2 που έχει απαλλοτριωθεί από το κράτος και προσφέρθηκε στις εταιρείες, με σύμβαση μακροχρόνιας ενοικίασης, (33 χρόνια + 33 + 33). Μάλιστα, το ετήσιο κόστος ενοικίασης του τεμαχίου ανέρχεται στις €264.000.

Η εγκατάσταση θα έχει χωρητικότητα..