Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αιθανίου παρέδωσε η Samsung

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αιθανίου παρέδωσε η Samsung
Από το naftikachronika.gr
Η ινδική Reliance Industries γιόρτασε πριν λίγες μέρες την παράδοση των δύο μεγαλύτερων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αιθανίου στον κόσμο: πρόκειται για τα Ethane Crystal και Ethane Emerald, χωρητικότητας 87.000 κ.μ. το καθένα, τα οποία κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία της Samsung, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει τη ναυπήγηση τεσσάρων ακόμη πλοίων.

Μέχρι πρότινος, τα αντίστοιχα δεξαμενόπλοια είχαν χωρητικότητα περίπου 22.000 κ.μ. ενώ η Lloyd’s τα κατέταξε ήδη σε νέα κατηγορία VLEC (Very Large Ethane Carrier).

Τα δύο πλοία θα..

Πετρελαϊκοί Κολοσσοί Επενδύουν Ένα Δισ. για το Κλίμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Πετρελαϊκοί Κολοσσοί Επενδύουν Ένα Δισ. για το Κλίμα
Από το energia.gr
Δέκα μεγάλες εταιρίες πετρελαίου και αερίου δημιούργησαν ένα fund ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να στηρίξουν την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με σκοπό την καταπολέμηση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Η Oil and Gas Climate Initiative, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Saudi Aramco, BP, Shell και Statoil, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξοδέψει ένα δισ. μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, σε πρωτοβουλίες που θα περιορίσουν τις εκπομπές.

«Δεσμευόμαστε προσωπικά να..

Έντονες αντιδράσεις για τη μείωση του ποσοστού κατανομής βιοντίζελ στο σχέδιο νόμου για την αγορά πετρελαιοειδών

Αποτέλεσμα εικόνας για  βιοντίζελ
Από το energypress.gr
Το σχέδιο νόμου για τον εξορθολογισμό του υφιστάμενου πλαισίου κατανομής βιοντίζελ και τη θεσμοθέτηση αντίστοιχου πλαισίου κατανομής βιοαιθανόλης προβλέπει, στο άρθρο 15Α, τη μείωση του ποσοστού κατανομής βιοντίζελ από 85% σε 75%.

Η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους φορείς της αγοράς βιοκαυσίμων, οι οποίοι, στα πλαίσια της διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου, εξέφρασαν με έμφαση τις ενστάσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τοποθέτησή του, ο Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδας (ΣΒΙΒΕ) εμφανίζεται κάθετα αντίθετος με το προτεινόμενο σχέδιο, διαφωνώντας επί της αρχής στο προτεινόμενο σχέδιο, και μάλιστα χρησιμοποιεί οξύ ύφος, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο «απαράδεκτο, ημιτελές και ασαφές». 

Ο ΣΒΙΒΕ υποστηρίζει ότι η ρύθμιση σχέδιο αποτυγχάνει ως προς το σκοπό της, καθώς δεν υπηρετεί το στόχο για τον..

Oι CEO των Shell και Τοtal κοντράρονται με τους επενδυτές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Από το newmoney.gr
Όταν τα στελέχη μερικών εκ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών εταιρειών του κόσμου διερωτώνται για την ικανότητα της ηλιακής ενέργειας να αποδειχθεί προσοδοφόρα σε ένα δωμάτιο γεμάτο με επενδυτές στην πράσινη ενέργεια, τα πράγματα μπορεί να αποδειχθούν πολύ άβολα.

Αυτό ακριβώς έγινε και την Πέμπτη στο συνέδριο Energy for Tomorrow στο Παρίσι, όπου οι CEO των Royal Dutch Shell και Total είπαν πως η ηλιακή ενέργεια δεν είναι κερδοφόρα.

Στα δηκτικά λεγόμενα των Ben van Beurden (Shell) και Patrick Pouyanne (Total) πως οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας δεν αποφέρουν κέρδη, οι επενδυτές αντέδρασαν στιβαρά.

Ο Paddy Padmanathan, CEO της Acwa Power International υπογράμμισε πως..