Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Τα δάκρυα της απλήρωτης καθαρίστριας μπροστά στις κάμερες

Τρεις νεκροί και 30 τραυματίες από έκρηξη στο Μεξικό


Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν σε έκρηξη που έγινε σε μεγάλες πετροχημικές εγκαταστάσεις της εθνικής εταιρείας πετρελαίου του Μεξικού Pemex, στην πολιτεία της Βερακρούζ στον Κόλπο του Μεξικού χθες, είπε ο Κυβερνήτης της πολιτείας.

Η Pemex είπε ότι 30 τραυματίστηκαν αλλά ο επικεφαλής της δημόσιας ασφάλειας στη Βερακρούζ Αρτούρο Μπερμούντες είπε στην τοπική τηλεόραση ότι οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 40. Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν επηρεάστηκαν οι εξαγωγές.

Η εταιρεία είπε ότι..

Ποια είναι τέλος πάντων αυτή η EPH, που θυμίζει ...MIG;


Μ' ένα αρκετά αναλυτικό δελτίο τύπου η κρατική Σουηδική Vattenfall ανακοίνωσε προχθές την υπογραφή προσύμφωνου πώλησης των λιγνιτικών της δραστηριοτήτων στην ανατολική Γερμανία στην Τσεχική EPH, (η οποία ήδη εκμεταλλεύεται λιγνιτικά κοιτάσματα στην κεντρική Γερμανία μέσω της MIBRAG) και τον οικονομικό της εταίρο PPF Investments.

Η πώληση περιλαμβάνει το σύνολο των λιγνιτικών σταθμών (Jänschwalde, Boxberg, Schwarze Pumpe και Lippendorf), καθώς και τα υπαίθρια ορυχεία Jänschwalde, Nochten, Welzow-Süd, Reichwalde, καθώς και το Cottbus Nord, που έκλεισε πρόσφατα και χρήζει περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

Η Vattenfall είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο 2014 την πρόθεσή της να αποεπενδύσει από το Γερμανικό λιγνίτη και το greeklignite είχε φυσικά καλύψει άμεσα την είδηση, που είχε σκορπίσει ρίγη ανησυχίας στη Γερμανία. Η ΕΡΗ είχε εμφανιστεί απ' την πρώτη στιγμή ως ενδιαφερόμενη και φαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσχυσε το "σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να 'χει η πεθερά κι ο πεθερός", όπου "πεθερά" και "πεθερός" είναι οι κυβερνήσεις Σουηδίας και Γερμανίας. Τον τελευταίο λόγο βεβαίως για την έγκριση της συμφωνίας θα έχει η Σουηδική κυβέρνηση, αλλά θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη αν προβάλλει βέτο. Θ' απαιτηθεί επίσης εξέταση της συμφωνίας απ' τις ρυθμιστικές αρχές κι ενδεχομένως ν' αναμιχθεί η Κομισιόν για θέματα ανταγωνισμού, καθώς η ΕΡΗ συστάθηκε μόλις το 2009 κι έχει ξεκινήσει από τότε ένα πολύ επιθετικό πρόγραμμα εξαγορών στο χώρο της ενέργειας:

Το Δεκέμβριο 2010 απέκτησε από την Πολωνική Kompania Weglowa ένα ..

Ετοιμάζουν ειδική γραμματεία για το προσφυγικό με αμοιβές... 114 χιλ. ευρώ!

Ετοιμάζουν ειδική γραμματεία για το προσφυγικό με αμοιβές... 114 χιλ. ευρώ!
Σε τροπολογία που περνάει νύχτα στο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς προωθούν τη σύσταση θέσεων Ειδικού Γραμματέα και ειδικού συνεργάτη και άνοιξαν παραθυράκι για να λαμβάνουν μελλοντικά αμοιβές 114 χιλ. ευρώ!

Ενώ στην Ειδομένη η αξιοπιστία της χώρας έχει πιάσει πάτο και το δράμα των προσφύγων δεν έχει τελειωμό, όπως σήμερα αποκαλύπτουμε σε τροπολογία που περνάει νύχτα στο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής υπηρεσίας με αντικείμενο την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος ενώ ανοίγεται διάπλατα παραθυράκι για τη μετατροπή αυτής σε Ειδική Γραμματεία με υψηλές για την εποχή αμοιβές των κορυφαίων στελεχών της!

Σε μια περίοδο που ..

Νέο φετινό υψηλό για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σε νέο υψηλό επίπεδο για το 2016 βρέθηκαν οι τιμές του αργού την Τετάρτη λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που έδειξαν εβδομαδιαία μείωση στην εγχώρια παραγωγή πετρελαίου για έκτη διαδοχική εβδομάδα.

Στην αρχή της συνεδρίασης οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μεγάλες απώλειες, δεχόμενες πίεση από τον τερματισμό της απεργίας των εργατών πετρελαίου στο Κουβέιτ η οποία είχε μειώσει την παραγωγή της χώρας κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες. Στο μεταξύ, τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας έδειξαν μεν ..

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ!!..


Stylianos Syrmoglou

Την τύχη μιας ολόκληρης χώρας και μιας πολλαπλώς καταπονημένης κοινωνίας διαχειρίζονται κάτι τύποι "ψευτοπολιτικών", που επιβάλλοντας τον ομαδικό ευνουχισμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, επιτυγχάνουν για τον εαυτό τους το ανώτατο ποσοστό ατομικής ελευθερίας και προνομίων.

Και δημιουργούν με τον τρόπο τούτο μέσα στην ίδια την κοινωνία ένα δίπτυχο εμπεδωμένης αντίληψης, της αντίληψης της ασύδοτης πολιτικής έκφρασης και της αντίληψης της αδιαμαρτύρητης ομαδικής δουλείας. Η πρώτη στρατολογεί οπαδούς από τα άτομα σαν άτομα. Η δεύτερη στηρίζεται στη μάζα των ατόμων, κι έτσι το άτομο παύει να αποτελεί δυναμικόν κι αυθύπαρκτον πυρήνα.

Γιατί η υποταγή ή το όποιο ξέσπασμα, η ανοχή και η φοβία, όπως και η ανταρσία, είναι κατά κανόνα φαινόμενο ομαδικό. Οι ατομικές περιπτώσεις είναι ..