Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Πρόστιμο σε βάρος της Total επέβαλε η Δανία για εκφόρτωση χημικών μεσούσης της Βόρειας Θάλασσας από θυγατρική της

Από το energypress.gr
Πρόστιμο σε βάρος της Total επέβαλε η Δανία για την εκφόρτωση χημικών στη Βόρεια Θάλασσα από μια εταιρεία την οποία εξαγόρασε το 2017, με το ύψος του προστίμου να ανέρχεται σε 500 χιλιάδες κορώνες Δανίας (75.145 δολάρια), σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό DR.

Ειδικότερα, πρόκειται για την Maersk Oil, ο πρώην εταιρικός βραχίονας του ναυτιλιακού ομίλου A.P. Moller Maersk, όπου και το 2017 είχε γίνει..

Διπλή Εκπροσώπηση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών

Από το energia.gr
Σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία για το μέλλον του ευρωπαϊκού κλάδου διύλισης, ο οποίος έχει δεσμευτεί να συνδράμει αποφασιστικά στον φιλόδοξο στόχο της ΕΕ να ηγηθεί των παγκόσμιων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών Διύλισης, που ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, εξελέγη..

Τα επόμενα βήματα της Exxon Mobil για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου

Από το energypress.gr
Προσηλωμένη στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της ανακάλυψης στο στόχο Γλαύκος-1 είναι προς το παρόν η Exxon Mobil, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του ο lead country manager της Exxonmobil Cyprus κ. Βαρνάβας Θεοδοσίου. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος. 

Οι προοπτικές του τεμαχίου 10 της κυπριακής ΑΟΖ θεωρούνται ευοίωνες και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί εμπορικά ..

Γ. Θωμάς: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός ΠΕΝ, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Από το worldenergynews.gr
Τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, αλλά και το κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης των φυσικών πόρων της χώρας με αιχμή τις έρευνες υδρογονανθράκων θα διαχειριστεί από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο «κοινοτικός» Γεράσιμος Θωμάς.  

Ο Γεράσιμος Θωμάς έχει θητεία..