Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΙΕΑ: Αντικρουόμενα Μηνύματα για την Ζήτηση και τις Μακροπρόθεσμες Επιπτώσεις στις Πετρελαϊκές Τιμές

Από το energia.gr
Στο γεγονός ότι οι ισορροπίες στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου έχουν αλλάξει κατά τους τελευταίους μήνες, επικεντρώνεται στην τελευταία Έκθεσή του, μηνός Απριλίου, για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), που δημοσιεύτηκε σήμερα (11/4). Πιο συγκεκριμένα, η τεράστια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου που παρατηρήσαμε το 2ο εξάμηνο του 2018 έχει αντιστραφεί, μετά την εφαρμογή..

Έρευνα σοκ: Τέσσερα εκατ. παιδιά εκδηλώνουν άσθμα κάθε χρόνο στον κόσμο εξαιτίας της ρύπανσης των οχημάτων

Από το worldenergynews.gr
Περίπου τέσσερα εκατομμύρια παιδιά αναπτύσσουν άσθμα κάθε χρόνο, επειδή συστηματικά εισπνέουν ρύπους από τις εξατμίσεις των οχημάτων, κυρίως διοξείδιο του αζώτου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια περιβαλλοντικής..

Η Νορβηγία παύει να είναι ερωτευμένη με το πετρέλαιο

Από το insider.gr
Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Δυτικής Ευρώπης, η Νορβηγία, χάνει όπως φαίνεται το ενδιαφέρον της να διατηρήσει την ηγετική θέση που είχε στο κλάδο. Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το Bloomberg, η σκανδιναβική χώρα ίσως να πλησιάζει στο τέλος μιας εποχής όπου ο «μαύρος χρυσός», o οποίος την κατέστησε μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, παύει να την συγκινεί.

Αφορμή για αυτά τα συμπεράσματα στάθηκαν..

ΛΗΞΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από το gsee.gr
Μετά τα βίαια επεισόδια από στελέχη του ΠΑΜΕ τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Ρόδο, που με τραμπουκισμούς, ομαδικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς συνέδρων, κατάληψη των συνεδριακών χώρων, ακύρωσαν το προγραμματισμένο 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, σήμερα τερματίζεται με βάση το νόμο και το καταστατικό η θητεία της αιρετής Διοίκησης της ΓΣΕΕ όπως αυτή είχε προκύψει από το 36ο Συνέδριό της το 2016.

Η απερχόμενη Διοίκηση θα προχωρήσει..

Η άνοδος του πετρελαίου ευνοεί τα διυλιστήρια

Από το worldenergynews.gr
Η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα υποστηρίξει την αποτίμηση των αποθεμάτων και τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων. 

Άρα το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται καλό έναντι του κακού τέταρτου τριμήνου του 2018.

Αυτό πρέπει..

Τα νέα ρεκόρ ηλεκτροπαραγωγής από κάρβουνο κάνουν την πολιτική της ΕΕ να φαίνεται ακόμα πιο άθλια!


Από το greeklignite.blogspot.com
Το 2018 η κατανάλωση κάρβουνου στην Κίνα αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παραμένοντας πάντως κάτω απ' τα ιστορικά επίπεδα ρεκόρ του 2013. Η πολιτική του Πεκίνου τα προηγούμενα χρόνια για απόσυρση παλιών και ρυπογόνων σταθμών, προκειμένου να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση από αιθαλομίχλη είναι στην..

ΟΠΕΚ: Κατέρρευσε η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα – Πιέσεις στην αγορά

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας υποχώρησε σε πολυετές χαμηλό τον περασμένο μήνα λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ και των μπλάκ- αουτ, δήλωσε η χώρα στον ΟΠΕΚ, διευρύνοντας τον αντίκτυπο στην παγκόσμια παραγωγής και της περαιτέρω συρρίκνωσης των προμηθειών.

Οι περικοπές από τον ΟΠΕΚ και τους εταίρους με επικεφαλής τη Ρωσία, καθώς και μειώσεις στη Βενεζουέλα και το Ιράν, συνέβαλαν..

Έτοιμη να αποζημιώσει την ΟΚΤΑ η κυβέρνηση Ζάεφ – Κλείνει η διαμάχη για τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαιοειδών

Από το energypress.gr
Οι αναβαθμισμένες σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία, μετά την παρέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τη Συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται ότι διαμορφώνει ευνοϊκό έδαφος για την επίλυση της διαμάχης της ΟΚΤΑ, θυγατρικής των ΕΛΠΕ, με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας για τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαιοειδών.

Το γεγονός ότι τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαιοειδών της Β. Μακεδονίας έχουν μειωθεί σημαντικά, ως συνέπεια των συνεχών αναβολών..

Με τρία χρόνια καθυστέρηση, στα τέλη του 2021, η πλήρης λειτουργία του συστήματος εισροών – εκροών

Από το worldenergynews.gr
Αναξιοποίητο θα παραμείνει για τρία ακόμη χρόνια το περίφημο σύστημα εισροών - εκροών στα καύσιμα, το οποίο θεσπίστηκε με νόμο από το 2009 για την πάταξη του λαθρεμπορίου. 

Η ΑΑΔΕ δεν ανταποκρίθηκε στην δέσμευσή της για την ολοκληρωμένη λειτουργία του συστήματος στο τέλος του 2018, κάτι που είχε διαφανεί..