Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει με τη γονική άδεια σχολικής παρακολούθησης

Από το naftemporiki.gr
Διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια σχολικής παρακολούθησης δίνει, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων.

Όπως ενημερώνει, προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9):

Υπουργείο Εργασίας: Νέος υπολογισμός συντάξεων μετά από εργατικό ατύχημα

Από το bankingnews.gr
Με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, κοινοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 37 του Ν. 4611/2019, σύμφωνα με τις οποίες μεταβάλλεται ο τρόπος καταβολής της θετικής διαφοράς, όπου υπάρχει, των συντάξεων, λόγω εργατικού ατυχήματος, ατυχήματος εκτός εργασίας ή επαγγελματικής ασθένειας, που έχουν αναπροσαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σε εφαρμογή των ενιαίων κανόνων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 33 του ν. 4387/2016, όπως ισχύουν, προβλέφθηκε και εφαρμόστηκε, από την 1η Ιανουαρίου 2019, η αναπροσαρμογή των ήδη καταβαλλόμενων ή καταβλητέων κατά την 12η Μαΐου 2016 κύριων συντάξεων των φορέων κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου, πλην των συντάξεων του ΟΓΑ, με τους κανόνες του ν. 4387/2016.

Ειδικότερα

To Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη «ρίχνει» τον «Τυφώνα» στη μάχη κατά της θαλάσσιας ρύπανσης

Από το worldenergynews.gr
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενισχύεται στη μάχη του κατά της ρύπανσης με την απόκτηση του πλοίου «Typhoon», το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τη δράση του με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς στο Αιγαίο, αναδεικνύοντας τον σημαντικό του ρόλο για την προστασία των ελληνικών θαλασσών.

Το νορβηγικής προέλευσης Typhoon έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16. Εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ναυτικής..

ΥΠΕΝ: Στη Βουλή τρία νομοσχέδια μετά τη ΔΕΘ – Συμβάσεις υδρογονανθράκων, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Πυρετωδώς εργάζονται σύμβουλοι του υπουργού ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη και αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάθεση τριών νομοσχεδίων μετά τη ΔΕΘ και σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης δικαιωμάτων..

Βραζιλία: 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα η παραγωγή της Petrobras τον Αύγουστο

Από το worldenergynews.gr
Η βραζιλιάνικη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleo Brasileiro SA παρήγαγε κατά μέσο όρο 3 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boepd) τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 3/9/2019 σημειώνοντας αύξηση 21,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Η Petrobras, όπως είναι γνωστή η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι..

Το «νέο αίμα» στο γραφείο του Κωστή Χατζηδάκη – Ποά πρόσωπα διορίζονται ως συνεργάτες του Υπουργού

Από το energypress.gr
Τις τελευταίες μέρες έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το διορισμό διαφόρων συνεργατών του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Η εικόνα που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής για τα πρόσωπα που διορίζονται στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού είναι η εξής, με χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για νέους ανθρώπους με αξιοπρόσεκτα βιογραφικά (τα ονόματα παρατίθενται αλφαβητικά):

Οι πολωνικοί αγωγοί έχουν 0,5 εκατ. τόνους βρώμικου πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Υπάρχουν περίπου 0,5 εκατομμύρια τόνοι μολυσμένου πετρελαίου στο σύστημα αγωγών της Πολωνίας, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολωνικού φορέα εκμετάλλευσης αγωγών PERN  σε επιχειρηματικό φόρουμ στη νότια Πολωνία.

"Νομίζω ότι η εκκαθάριση..