Κυριακή 9 Μαΐου 2021

ΕΛΠΕ / Χάρισμα στα ιδιωτικά συμφέροντα

 


Σοβαρές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες έχει η απεμπόληση του δικαιώματος του Δημοσίου να έχει ισχυρή παρουσία, πλειοψηφία, στη διοίκηση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, δημιουργώντας χώρο για την κυριαρχία του ιδιώτη μεγαλομετόχου και παντός είδους επιλογές, αποφάσεις, άμεσες ή έμμεσες παραχωρήσεις...

Αν και επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί η επιλογή αυτή της διοίκησης με τις..

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ προτρέπει τις τράπεζες να σταματήσουν τη χρηματοδότηση των υποδομών ορυκτών καυσίμων

 


Οι τράπεζες θα πρέπει να χρηματοδοτούν έργα ανθεκτικά στο κλίμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όχι μεγάλες υποδομές ορυκτών καυσίμων που δεν είναι πλέον οικονομικά αποδοτικές, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια συνάντησης για το κλίμα αυτήν την εβδομάδα.

Ενώ επαινεί τις μεγάλες οικονομίες που έχουν δεσμευτεί για στόχους..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 


85 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΜΑΗ ΤΟΥ 1936

 




Σήμερα συμπληρώνονται 85 χρόνια από τα γεγονότα του Μάη του 1936 που σημάδεψαν την ιστορία των εργατικών αγώνων.

Στη Θεσσαλονίκη 12.000 καπνεργάτες ξεκίνησαν μεγάλη απεργία στην οποία σταδιακά συμμετείχαν πολλοί κλάδοι εργαζομένων, με τους απεργούς να κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δίνει εντολή για εν ψυχρώ δολοφονία..

Τελικά θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για υπερχείλιση πετρελαίου;



 Μια βρετανική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει οδηγήσει σε μια μάχη 13 ετών για να καταστήσει υπεύθυνη τη Royal Dutch Shell για μαζικές πετρελαιοκηλίδες στο Δέλτα του Νίγηρα το 2008 και το 2009. Αυτό δημιουργεί ένα προηγούμενο για τη δίκη πολυεθνικών εταιρειών στις χώρες καταγωγής των μητρικών εταιρειών τους. Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή ενός πιο ρυθμισμένου παγκόσμιου περιβάλλοντος, στο οποίο θα μπορούσαν να θεωρηθούν πιο υπεύθυνες οι θυγατρικές εταιρείες που είναι υπεύθυνες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εξωτερικό. Το αν θα είναι μια ..

Κυβερνοεπίθεση στον μεγαλύτερο αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στις ΗΠΑ

 




Η κορυφαία αμερικανική εταιρία εκμετάλλευσης αγωγών καυσίμων Colonial Pipeline έκλεισε ολόκληρο το δίκτυό της, το οποίο προμηθεύει καύσιμα από διυλιστήρια των ΗΠΑ σε όλη τη χώρα, έπειτα από κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε. Πηγές της βιομηχανίας σύμφωνα με το pentapostagma.gr δήλωσαν ότι η επίθεση προκλήθηκε από κακόβουλο (ransomware) λογισμικό.

Η εταιρία μεταφέρει ημερησίως 2,5 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης, ντίζελ, καυσίμου αεριωθούμενων και άλλων εξευγενισμένων προϊόντων μέσω..

Αναγκαία η Ενεργός Στήριξη των Ερευνών Υδρογονανθράκων Ώστε η Ελλάδα να Γίνει Σημαντική Οικονομική Δύναμη στη Μεσόγειο στις Επόμενες Δεκαετίες



 Το διεθνές ενεργειακό περιβάλλον στηρίζεται σήμερα στο φυσικό αέριο και η θάλασσα είναι ο βασικός γεωγραφικός χώρος που κρύβονται μεγάλα  κοιτάσματα φυσικού αερίου. Αυτό επιβάλει να θεωρήσουμε την Ελλάδα ως μια σημαντική οικονομική μεσογειακή δύναμη για τις επόμενες δεκαετίες. Κατ' επέκταση, οι έρευνες για το φυσικό αέριο δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπως και για το αργό πετρέλαιο στην δυτική Ελλάδα, πρέπει να ..