Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η Χεζμπολά έστειλε μαχητές της για να βοηθήσουν τον Άσαντ


Hezbollah Хезболла Хезболлах флаг Ливан митинг
Το σιιτικό κίνημα της Χεζμπολά απέστειλε μαχητές της για να υποστηρίξουν το κυβερνών καθεστώς της Συρίας. Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη επίσημους αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Λιβάνου.
Η συμμετοχή της Χεζμπολά στην εσωτερική σύγκρουση της Συρίας μαρτυρά ότι οι μετέχοντες σε αυτήν εμπλέκουν στην κρίση τα γειτονικά κράτη, γεγονός, που μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση της κατάστασης σε ολόκληρη την περιοχή. Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσαν σήμερα ότι τα στρατεύματά της πέρασαν σε επίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι. Στη σύγκρουση συμμετέχουν αρκετές χιλιάδες άνθρωποι. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ



Σαν σήμερα, πριν 71 χρόνια, στις 27 Σεπτέμβρη 1941, ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ).
Ψυχή και καρδιά του ΕΑΜ υπήρξε το ΚΚΕ.
Ηδη από την 1 – 3 Ιούλη του 1941, κατά την 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, προσδιορίστηκε με σαφήνεια ότι το άμεσο και επιτακτικό καθήκον για το Κόμμα, το λαό και τις οργανώσεις του ήταν η συγκρότηση ενός μετώπου εθνικής απελευθέρωσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

H Εισαγγελία οφείλει σήμερα να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Πρωθυπουργού....


 Μετά την επίσημη ανακοίνωση,μέσω του Τύπου από πληροφορίες για τα συμφωνηθέντα μέτρα, του "κλειδώματος" της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο,ας θυμηθούμε τη δήλωση του σημερινού Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τον Φεβρουάριο του 2012,δηλαδή 7 μήνες πρίν: Για διάσωση του 13ου-14ου μισθού στο πακέτο των βασικών σημείων που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός κάνουν λόγο... 
Δείτε το και σε βίντεο:(Το επίμαχο σημείο είναι στο 05:32) 

 Φυσικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών διατηρεί το δικαίωμα που της παρέχει ο Ποινικός Κώδικας,και θα το γράφουμε μέχρι να το κάνουν:  Άρθρο 12Εξαπάτηση εκλογέωνΌποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ http://nyxtobaths.blogspot.com/2012/09/h_27.html#more

Ύποπτο πλοίο ίσος προκαλεί τις σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη



 Το ύποπτο πλοίο ήταν στην βάση της Σούδας,το Flashnews αποκαλύπτει τις «δονήσεις» 
 Την ίδια ώρα που, επισήμως, δεν δίδεται κάποια εξήγηση για την προέλευση των «δονήσεων» οι οποίες αναστάτωσαν χιλιάδες πολίτες... το Flashnews.gr, συνεχίζοντας την έρευνα, αποκαλύπτει πως το στρατιωτικό «τανκερ» του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο για τρίτη ημέρα....
«κόβει βόλτες» στα ανοιχτά της Κρήτης, είχε καταπλεύσει στην προβλήτα του ΝΑΤΟ στο Μαράθι της Σούδας Όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Flashnews.gr, ενισχύουν ολοένα και περισσότερο την υποψία διενέργειας υποθαλάσσιων ερευνών με την χρήση μιας ειδικής συσκευής πρόκλησης υποθαλάσσιων εκρήξεων με συμπιεσμένο αέρα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Zougla.gr - Όλα τα ονόματα



Τέλος στο σίριαλ της παραφιλολογίας και τις επιλεκτικές διαρροές, τη μονομερή στοχοποίηση που έχει ως απώτερο σκοπό την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, βάζει η zougla.gr. 
Η ηλεκτρονική εφημερίδα αποκαλύπτει ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια. 
Πρόκειται για τη λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα. 
Σε αυτή περιέχονται ονόματα πολιτικών αρχηγών, όπως εκείνο του Πάνου Καμμένου, πρώην πολιτικών αρχηγών όπως του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του πρώην δημάρχου Αθηνών και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη. Φιλοξενούνται επίσης τα ονόματα της «παρέας» του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και εκείνο του πρώην γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη. 
Επίσης υπάρχει και εκείνο του αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου ο οποίος σήμερα αιτήθηκε από τον κ. Πεπόνη επίσπευση των ερευνών. Ο κ. Νάκος φέρεται να ελέγχεται από το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας από τον Μάρτιο του 2012.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έξυπνο τρικ για να βρείτε ποιο πρατήριο έχει πειραγμένη αντλία


Έξυπνο τρικ για να βρείτε ποιο πρατήριο έχει πειραγμένη αντλία
Όπως διαβάσαμε πρόσφατα στο Έθνος, μια μειοψηφία βενζινοπωλών επεμβαίνει στο λογισμικό των αντλιών με σκοπό να «κερδίσουν» μέχρι και 12 λεπτό το λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη από τους οδηγούς. Μάλιστα οι πειραγμένες αντλίες μπορούν να αποδώσουν σε κάποιον κέρδος μέχρι και 18.000 ευρώ το μήνα.
Η απουσία ελέγχου και η μεγάλη πτώση της ζήτησης λόγω ακρίβειας, βοηθούν τους επιτήδειους με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους οδηγούς από 3,5% έως και 7% επιπλέον από την πραγματική τιμή, οι οποίοι χάνουν -χωρίς να το καταλάβουν- 12 λεπτά το λίτρο.
Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να βρούμε ποιο βενζινάδικο έχει πειραγμένη αντλία, η οποία συνιστά μια μικρή ταλαιπωρία αλλά είναι ικανή να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης. 
Βρίσκετε λοιπόν ένα μπιτόνι με αρίθμηση στο πλάι ή να γνωρίζετε έστω με ακρίβεια την χωρητικότητα του (π.χ 10 lt - 20 lt).
Ζητάτε στο πρατήριο να σας το γεμίσουν για την μηχανή του γκαζόν που υποτίθεται ότι διαθέτετε. Αν ο βενζινάς αρνηθεί συμβαίνουν τα εξής: ή παρασέβεται τους κανόνες ασφαλείας ή κάτι σας κρύβει. Αν δεχτεί να σας το φουλάρει δεν έχετε παρά να διασταυρώσετε το τι γράφει η αντλία με την ποσότητα που πέφτει στο μπιτόνι σας. Αν η αντλία «κλέβει», σίγουρα θα υπάρξει αναντιστοιχία. 
ΠΗΓΗ:.newsbomb.gr

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ! Αστυνομικοί χτύπησαν και κλώτσησαν τα άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή

- Άνδρες των ΜΑΤ έβριζαν τους συγκεντρωμένους
- Προφανώς ήταν έγκλημα των ΑΜΕΑ η επιθυμία να επιδόσουν ψήφισμα στη Βουλή 
- Κατέβασαν δυο κλούβες και μια διμοιρία των MAT στη Βουλή για τα... ΑΜΕΑ!
Μοιάζει απίστευτο αλλά όπως αποδεικνύει ο φωτογραφικός φακός είναι πέρα για πέρα αλήθεια... 
Άνδρες των ΜΑΤ δε δίστασαν να αποδείξουν τον ανδρισμό τους και να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους με αναπηρία που είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επιδομάτων τους. Ήταν να περάσουν στη Βουλή για να επιδόσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Και προφανώς αυτό, για τους ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, είναι έγκλημα!  


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης και Τεχνικής Υποστήριξης Εισροών-Εκροών για τα Πρατήρια



Συστάθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Επιτροπή για την Παρακολούθηση και Τεχνική Υποστήριξη της εγκατάστασης των Συστημάτων Εισροών-Εκροών στα πρατήρια Υγρών Καυσίμων της χώρας βάσει των Υ.Α. Φ2-1617 (ΦΕΚ 1980/Β/21-12- 2010) και Κ.Υ.Α. Αρ.1009 (ΦΕΚ 72/Β/27-01-2012). Έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή και επεξεργασία τεχνικών θεμάτων που έχουν ανακύψει έως τώρα κατά την εγκατάσταση των Συστημάτων Εισροών-Εκροών και θα προτείνει αποδεκτές λύσεις που θα διευκολύνουν την απρόσκοπτη συνέχιση της εγκατάστασης των συστημάτων και θα εξασφαλίζουν την τεχνική και λειτουργική τους ομοιογένεια. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετρέλαιο: Ολίσθηση Εν Μέσω Αβεβαιοτήτων



Όταν δύο εβδομάδες πριν παρατηρούσαμε μέσα από την στήλη ότι οι διεθνείς τιμές πετρελαίου συμπεριφέροντο ως να αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, εκφράζαμε ταυτόχρονα την απορία μας πως εν μέσω τόσων αρνητικών για την ζήτηση στοιχείων, οι τιμές εξακολουθούσαν να κινούνται ανοδικά. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της γραφής μας και επήλθε η γνωστή διόρθωση κατά $4.0 στις 17 Σεπτεμβρίου στο ICE του Λονδίνου με τις τιμές μέσα σε τρεις ημέρες να έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά $10 για να φθάσουν σχεδόν στα $107 το βαρέλι για την ποικιλία Brent, που αποτελεί και το αργό αναφοράς για Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο, για ν’ ανακάμψουν σύντομα στα $110/ bbl. Χθες το βράδυ το Brent στο ICE έκλεισε στα $110.04/ bbl και το WTI στα $89.98/ bbl για παραδώσεις Νοεμβρίου.
Παρά το γεγονός ότι οι αυξομειώσεις των διεθνών τιμών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων ενώ η υψηλή μεταβλητότητα χαρακτηρίζει την πορεία των τιμών του αργού ιδιαίτερα όταν αυτές κινούνται σε επίπεδα με σχετικά μεγάλη απόκλιση από τον ετήσιο μέσο όρο, όπως ακριβώς συνέβη τον Αύγουστο και το Α’ δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, μια απότομη και μετρίσιμη πτώση των τιμών αποτελεί συνήθως πρόδρομο σήμα για επερχόμενες δομικές αλλαγές. Γι’ αυτό δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που παρατηρούν ότι ευρισκόμεθα ενώπιον μιας ευρύτερης υποχώρησης των τιμών του αργού με σημείο αναφοράς τα $100 το βαρέλι και άρα μείωση κατά 10% επί του σημερινού επιπέδου. 
ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα Γεώτρηση Σχεδιάζει στην Λιβύη η Total



Η Total ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα γεώτρηση στη Λιβύη ήδη από την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της χώρας στον OPEC, Σαμίρ Καμάλ.
Σημειώνεται ότι η γαλλική πετρελαϊκή διαθέτει άδειες σε τρία υπεράκτια οικόπεδα, στα οποία η παραγωγή συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 μετά από έξι μήνες διακοπής λόγω της επανάστασης.
Πριν λίγες ημέρες, η Total είχε δηλώσει ότι η παραγωγή της στη Λιβύη κυμαίνεται πλέον στα 55.000 βαρέλια ανά ημέρα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Πόλεμος των ρομπότ: τα αθώα θύματα αυξάνονται όλο και περισσότερο


© Φωτογραφία: ru.wikipedia.org
Τι εγκυμονεί ο πόλεμος άνευ επαφής, την ιδέα του οποίου διαφημίζουν ενεργά οι Αμερικανοί; Και είναι άραγε τόσο μεγάλης ακρίβειας και αξιόπιστα τα επαινούμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη; Σ΄αυτές τις ερωτήσεις αποφάσισαν να βρουν απαντήσεις οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους πληροφορούν ότι θύματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών όλο και συχνότερα καθίστανται ειρηνικοί κάτοικοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, από το 2004 από τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2292 άνθρωποι, από τους οποίους 500 έως 880 ήταν ειρηνικοί κάτοικοι, από τους οποίους οι 176 ήταν παιδιά.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν γίνει πηγή φρικιαστικών ημερήσιων και νυχτερινών ωρών για τους κατοίκους των χωρών, στις οποίες η Ουάσιγκτον δίνει μαθήματα δημοκρατίας. Τέτοιες χώρες είναι – το Ιράκ, η Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν… Σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία, από τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν σκοτώνονταν μόνο ντόπιοι κάτοικοι, αλλά και πολίτες δυτικών χώρων, που βρίσκονται εκεί στα πλαίσια ανθρωπιστικών αποστολών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διοικητές της συριακής αντιπολίτευσης περνούν στο πλευρό της εξουσίας


сирия свободная армия сирия оппозиция сирия
Μερικοί αξιωματικοί του αντιστασιακού Ελεύθερου Συριακού Στρατού δήλωσαν ότι καταθέτουν τα όπλα τους και περνούν στο πλευρό του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του φόρουμ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, που πραγματοποιείται στη Δαμασκό.
Ένας από τους λιποτάκτες – ο συνταγματάρχης Χαλέντ αλ Ζαλέμ καταδίκασε «τη χρήση όπλων από τους συμπατριώτες του ενός κατά του άλλου» και κάλεσε τους αντάρτες «να αναγνωρίσουν το λάθος τους». Στο επιτελείο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ο Χαλέντ αλ Ζαλέμ κατείχε μία από τις καθοδηγητικές θέσεις.
Στο πλευρό των συριακών αρχών επέστρεψαν επίσης 11 πρώην αντάρτες -πέντε στρατιωτικοί και έξι πολίτες. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Reuters: «Το άλλο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας» και η αλληλεξάρτηση μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών και τραπεζιτών!!!



Το reuters σε σημερινό άρθρό του (το οποίο μάλιστα προβάλλει και στο πρωτοσέλιδό του) αναδεικνύει στο διεθνές ακροατήριο τα μεγάλα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες, που έχουν ως συνέπεια οι Έλληνες πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων της συγκυβέρνησης να λειτουργούν ως εκπρόσωποι των Ελλήνων τραπεζιτών, αλλά και από την άλλη οι Έλληνες τραπεζίτες να λειτουργούν ως κομματάρχες τους παρέχοντάς τους αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια στις εκλογικές τους προσπάθειες και στις κυβερνητικές τους αποφάσεις.
(Reuters) – Τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας αντιμετωπίζουν τη δική τους χρηματοοικονομική κρίση. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα δύο βασικά μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού, είναι πολύ κοντά στο να σαρωθούν από τα χρέη τους που ξεπερνάνε τα 200 εκατ. Ευρώ, όπως λένε οι ανταγωνιστές τους, αφού προκύπτει πλέον καθίζηση στη δημόσια χρηματοδότησή τους λόγω των χαμηλών ποσοστών που προκύπτουν από την ολοένα μειούμενη υποστήριξή τους από το εκλογικό σώμα.
Στην Ελλάδα του κρατικοδίαιτου πολιτικού συστήματος, τα κόμματα που παίρνουν περισσότερες ψήφους παίρνουν και περισσότερα λεφτά. Έχοντας βασιστεί στα καλά εκλογικά αποτελέσματα του παρελθόντος, τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα έβαλαν ως εγγύηση στις τράπεζες τη μελλοντική τους κρατική χρηματοδότηση για να πάρουν δάνεια. Όμως στις περισσότερες πρόσφατες δημοσκοπήσεις η εκλογική τους υποστήριξη καταρρέει, αφήνοντάς τους με μεγάλα δάνεια στα χέρια την ώρα που αντιμετωπίζουν την προοπτική για όλο και μικρότερα έσοδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

300 δισεκατομμύρια χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα



Το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern με δημοσίευμα του, αναφέρεται ανοικτά στις γερμανικές αποζημιώσεις: «37 εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που η Γερμανία έδωσε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σωτηρίας του ευρώ. Σε σχέση με τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς, αυτό το ποσό είναι ελάχιστο. Εντούτοις, τα 300 δισεκατομμύρια είναι ένας αριθμός που κάθε Έλληνας μαθητής γνωρίζει. Γιατί είναι αυτά που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα ως αποζημίωση για τις καταστροφές και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».
«Αυτός ο αριθμός», γράφει, «επανεμφανίζεται τακτικά στις ελληνικές εφημερίδες και αποτελεί το σύνολο όλων των αποζημιώσεων που διεκδικεί η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και 70 δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους». Στο δημοσίευμα του Stern, το οποίο αναπαρήγαγε το γαλλικό ειδησεογραφικό site Slate.fr, επισημαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια συζήτηση επί του θέματος ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ δεν έχει γίνει καμία επίσημη επαφή. Η απόρριψη όμως προχθές από το Βερολίνο στο ενδεχόμενο να καταβάλλει στη χώρα μας πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής ήταν κατηγορηματική. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια, το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες εκπτώσεις και προσφορές από την ΕΠΑ Ατιικής



Το νέο πακέτο προσφορών της το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2012, καθώς και το πρόγραμμα επιδοτήσεων, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του ανακοίνωσε η ΕΠΑ Ατιικής.
Συγκεκριμένα:
1) Εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης με κέρδος έως €775
Εκπτώσεις από 50% - 100% είναι διαθέσιμες στα τέλη σύνδεσης, όπου ήδη υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου για κεντρικές θερμάνσεις, αυτόνομες συνδέσεις και επαγγελματίες:
- 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις (αξία έκπτωσης €775) κτιρίων με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 140.000kcal/h ή για αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 170.000kcal/h ανά νέο παροχετευτικό αγωγό.
- 50% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ από 50.000 kcal/h μέχρι 140.000kcal/h ή για 5 και άνω αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων (αυτόνομες θερμάνσεις) ανά νέο παροχετευτικό αγωγό.
- Επίσης για τους επαγγελματίες ισχύει 100% έκπτωση σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 200.000kcal/h για χρήση θέρμανσης και σε επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 100.000kcal/h για χρήση παραγωγικής διαδικασίας, ενώ δίνεται 50% έκπτωση σε όλους τους επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 50.000kcal/h.
2) Χρηματοδότηση εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου
Επίσης, για την ίδια περίοδο τίθεται σε ισχύ το πρόγραμμα χρηματοδότησης της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής.
Σύμφωνα με αυτό, μια πολυκατοικία μπορεί να συνδεθεί με το φυσικό αέριο χωρίς να προκαταβάλει κανένα ποσό για την εγκατάσταση θέρμανσης, ενώ το κόστος θα αποπληρωθεί απευθείας στην ΕΠΑ Αττικής σε διμηνιαίες δόσεις (18 ή 30) πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης.
H χρηματοδότηση ισχύει για κτίρια με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα άνω των 140.000kcal/ kcal/h. Το χρηματοδοτούμενο ποσό καθορίζεται από την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα του κτιρίου και καλύπτει ποσό μέχρι και €12.300 συμπ. ΦΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133 ή να απευθυνθούν σε ένα από τα 135 καταστήματα του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής και στο κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών της Εταιρείας στο Σύνταγμα.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΗΠΑ: Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη "θεωρία του ντόμινο" για τους σεισμούς



Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται στο φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνει τη μέχρι τώρα γνωστή «θεωρία του ντόμινο», σύμφωνα με την οποία υπάρχει «επικοινωνία» μεταξύ των σεισμών, παρά τις μεγάλες αποστάσεις που μπορεί να υπάρχουν. 
Σύμφωνα με την έρευνα οι πολύ ισχυροί σεισμοί είναι δυνατόν κάποιες σπάνιες φορές να πυροδοτήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες άλλους σεισμούς σε πολύ απομακρυσμένα μέρη, ενεργοποιώντας ρήγματα ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου. 
Οι σεισμολόγοι του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Μπέρκλεϊ και της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωεπιστημών Ρόλαντ Μπέργκμαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", μελέτησαν επισταμένως τον μεγαλύτερο φετινό σεισμό ισχύος 8,6 έως 8,7, που συνέβη στις 11 Απριλίου, με επίκεντρο στον Ανατολικό Ινδικό Ωκεανό, στα ανοιχτά της Σουμάτρας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτή η μεγάλη σεισμική δόνηση πυροδότησε αρκετούς άλλους σεισμούς σε διάφορα σημεία της Γης, κατά τις επόμενες τουλάχιστον επτά ημέρες, καθώς ανάγκασε ορισμένα μακρινά ρήγματα να ενεργοποιηθούν.
«Μέχρι τώρα, εμείς οι σεισμολόγοι πάντα λέγαμε «μην ανησυχείτε ότι οι μεγάλοι μακρινοί σεισμοί μπορεί να πυροδοτήσουν τοπικούς σεισμούς». Η νέα μελέτη τώρα δείχνει πως, αν και πρόκειται για κάτι πολύ σπάνιο -που μπορεί να συμβεί μόνο κάθε λίγες δεκαετίες- αποτελεί μια πραγματική δυνατότητα να συμβεί κάτι τέτοιο (σ.σ. σε τοπικό επίπεδο), αν υπάρξει το κατάλληλο είδος (μακρινού) σεισμού», όπως είπε ο Μπέργκμαν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

27 Σεπτεμβρίου 1831: Δολοφονείται ο Ιωάννης Καποδίστριας



Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 1831): Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776 την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ο πατέρας του Αντώνιος - Μαρία καταγόταν από οικογένεια ευγενών, καθώς ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ τον Β'. Ο τίτλος εισήχθη στη «Χρυσή Βίβλο» (Libro d' Oro) των ευγενών της Κέρκυρας το 1679 και έλκει την καταγωγή του από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας. Η οικογένεια της μητέρας του Διαμαντίνας (Αδαμαντίας) Γονέμη, ήταν επίσης εγγεγραμμένη στη «Χρυσή Βίβλο» από το 1606. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Νίκη της Ελλάδας η έξοδος από το ευρώ"


Για ζουρλομανδύα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Τσεχίας και καλεί την Αθήνα να γυρίσει στη δραχμή.
Ως ελληνική νίκη παρουσιάζει ο πρόεδρος της Τσεχίας Vaclav Klaus την αποχώρηση της χώρας από το ευρώ.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg η χώρα έχει πέσει θύμα του νομισματικό συστήματος και αν έφευγε από το ευρώ αυτό θα αποτελούσε νίκη για την ίδια την Ελλάδα. "Θα ήταν πολύ καλύτερα γι 'αυτούς να μην είναι στο ζουρλομανδύα. Θα ήταν μια νίκη για αυτούς" ανέφερε.
Εκτίμησε ακόμη ότι η έξοδος ενός ή περισσοτέρων κρατών μελών από το ευρώ δεν θα καταστρέψει τη νομισματική ένωση ή το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
"Δεν πιστεύω ότι το ευρώ ως νόμισμα εξαφανίζεται," είπε και πρόσθεσε: "Το ζήτημα είναι αν το σύνολο των 17 χωρών θα είναι σε αυτό το σύστημα ή όχι."
Μάλιστα σχετικά με την ένταξη της Τσεχίας στο ευρώ δήλωσε ικανοποιημένος που δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για το πότε πρέπει να γίνει και είπε ότι ίσως αυτό να γίνει το... 2074: "Κανείς δεν μας πιέζει" ανέφερε. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Πρόσκληση

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες 20.000 ευρώ


Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες 20.000 ευρώ
Το ποσό των 20.000 ευρώ (15.280 καθαρά) θα μπορούν να διεκδικήσουν έως τις 24 Οκτωβρίου απόφοιτοι Λυκείου του σχολικού έτους 2011-2012, που έχουν εισαχθεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), Πανεπιστημιακού Τομέα, στην Ελλάδα, ως πρωτοετείς φοιτητές μέσω υποτροφιών, αν και εφόσον ανήκουν σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή πολύτεκνες ή με ΑμεΑ.
Συγκεκριμένα για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, o ΟΤΕ και η COSMOTE, θα απονείμουν είκοσι (20) Υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280€)* η καθεμία σε υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει κατά το τρέχον έτος 2012 από Γενικό Δημόσιο Λύκειο ενός εκ των νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας . Πρωταρχικό κριτήριο για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων Υποτρόφων, είναι η προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα κλπ.)
Βασικές προϋποθέσεις χορήγησης των Υποτροφιών ορίζονται: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σπίτι: Ποιοι Δικαιούνται Επιδοτούμενα Δάνεια για Ενεργειακή Αναβάθμιση



Δάνεια ύψους 15.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, με επιδοτούμενο επιτόκιο ως 100% προσφέρουν σήμερα οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.
Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (δημόσιοι και κοινοτικοί πόροι) «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μικρότερη ή ίση των 2.100 ευρώ το τ.μ., χρησιμοποιούνται ως κατοικία, και είναι χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας.
Σημειώνουμε το μέγιστο ύψος του προϋπολογισμού για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης (μαζί με το ΦΠΑ) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ ανά ιδιοκτησία.
Τα συγκεκριμένα δάνεια είναι άτοκα μέχρι το 2015, ενώ ανάλογα με το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του ιδιοκτήτη το ποσοστό επιδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας διαμορφώνεται ως εξής: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Xαριστική βολή στον ΓΑΠ από Ρουμελιώτη



Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, λίγες εβδομάδες μετά την πολυσυζητημένη δήλωσή του στους New York Times –που προκάλεσε και την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα- επανέρχεται, αυτή τη φορά με ένα ολόκληρο συγγραφικό πόνημα!
Το βιβλίο του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, έχει τίτλο «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ» και αποκαλύπτει πως η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να επιδιώξει εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία
Όπως γράφει η “Δημοκρατία”, ο συγγραφέας αποκαλύπτει ότι
σε συνομιλητές του, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον συνάντησαν τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα , πέντε φορές ο Στρος Καν, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2010, ζήτησε από τον Παπανδρέου να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της, καθώς εκείνη την εποχή οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα και, κατά συνέπεια, ο πρωθυπουργός είχε τη διαπραγματευτική ισχύ να το κάνει. Και όμως. Και τις πέντε φορές που ο Ρουμελιώτης μετέφερε στον πρώην πρωθυπουργό την πρόταση του Στρος Καν, εκείνος έκανε ότι δεν άκουσε: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ τον Οκτώβριο



Σε νέα 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι συνδικαλιστές για το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με αφορμή την συζήτηση και την ψήφιση των νέων μέτρων. 
Πιθανές ημέρες των νέων κινητοποιήσεων είναι 18η και 19η Οκτωβρίου. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τόσο σε συλλογικό όσο και σε κλαδικό επίπεδο.
Η ΓΣΕΕ όπως ανακοίνωσε θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις στο προσεχές διάστημα και εν όψει της ψήφισης των νέων αντεργατικών μέτρων.
Παράλληλα, τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν έως το τέλος της εβδομάδας εφοριακοί, τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ από τα καθήκοντά τους απέχουν δικαστικοί, γιατροί και φαρμακοποιοί. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

"Ξεκλειδώνει" το επενδυτικό πρόγραμμα $150 εκατ. στον Πρίνο



Μια εκκρεμότητα που αποτελούσε τροχοπέδη για την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος της Energean Oil & Gas στην περιοχή του Πρίνου και ταυτόχρονα απειλούσε 300 θέσεις εργασίας, φαίνεται ότι βαίνει προς επίλυση.
Όπως πληροφορείται το Capital.gr, είναι θέμα ημερών, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, η εναρμόνιση της Σύμβασης του Πρίνου με την Εθνική Νομοθεσία. Η εναρμόνιση αυτή, μεταφράζεται σε άρση της μεγαλύτερης αβεβαιότητας που υπήρχε γύρω από την παραχώρηση του Πρίνου: εφόσον ισχύσει στη σύμβαση παραχώρησης του Πρίνου, ό,τι ισχύει στην εθνική νομοθεσία, τότε η διάρκεια της παραχώρησης αυξάνεται στα 25 χρόνια και δίνεται ο απαραίτητος χρόνος ώστε να προχωρήσει η παραχωρησιούχος σε νέες γεωτρήσεις για την εκμετάλλευση νέων απολήψιμων αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί.
Η εξέλιξη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, έρχεται να δώσει ένα ηχηρό θετικό μήνυμα για τις επενδύσεις και τη στήριξη της περιφερειακής απασχόλησης. Σημειώνεται ότι η μη επέκταση της σύμβασης όπως ορίζει ο σχετικός νόμος, απειλούσε ακόμη και την ίδια τη λειτουργία της εταιρείας. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις ωστόσο του επικεφαλής της Energean Μαθιού Ρήγα, η εναρμόνιση της σύμβασης θα δημιουργήσει «το κατάλληλο λειτουργικό περιβάλλον για την υλοποίηση των επενδύσεων με στόχο την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Πεδίου Έψιλον και του Βόρειου Πρίνου». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελληνική Γραφειοκρατία Εναντίον Πρωτοποριακού Αυτοκινήτου που Σχεδιάστηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης



Ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο έχει αναπτύξει ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, εξασφαλίζοντας διεθνείς διακρίσεις και τιμητικά σχόλια. Δυστυχώς όμως, η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία εμποδίζει την εμπορική του αξιοποίηση.
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές επιδόσεις στην αυτονομία, αφού ένα λίτρο καυσίμου μπορεί να το κινήσει για 434 χιλιόμετρα, όπως δήλωσαν οι κατασκευαστές του στον σταθμό ΣΚΑΙ. Μάλιστα, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να παραχθεί μαζικά έναντι κόστους μικρότερου των 10.000 ευρώ.
Σημειώνεται επίσης ότι το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.
Το πρόβλημα είναι ότι στη χώρα μας απουσιάζει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Κατά συνέπεια, ακόμα και αν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, η ιδέα απλά δεν μπορεί να γίνει πράξη… 
ΠΗΓΗ:energia.gr