Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει αυξημένη προσφορά στην αγορά πετρελαίου το 2019

Από το bigbusiness.gr
Η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου θα υπερβεί την υποτονική παγκόσμια ζήτηση και θα οδηγήσει στη συσσώρευση μεγάλων αποθεμάτων σε όλο τον κόσμο τους επόμενους εννέα μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Η ζήτηση για το πετρέλαιο..

Επί ίσοις όροις οι αποδόσεις των επενδύσεων από ΑΠΕ και ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με μελέτη

Από το worldenergynews.gr
Λιγότερες επενδυτικές αποδόσεις προσφέρουν πλέον στις επιχειρήσεις τα ορυκτά καύσιμα σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με νέα μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Leeds.

«Η αξιολόγηση της παγκόσμιας ενεργειακής απόδοσης των επενδύσεων για ορυκτά καύσιμα και ανανεώσιμες πηγές αναδεικνύει πολύ..

ΗΠΑ: Στις 784 μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Στα 60,3 δολ. το αργό

Από το bankingnews.gr
Νέα μείωση, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (12/7/2019) η Baker Hughes.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά τέσσερις, στις 784. 
Παράλληλα, οι πλατφόρμες εξόρυξης..

Μπορεί η Φύτευση 1 τρισ. Δέντρων να Αποτρέψει την Αλλαγή του Κλίματος;

Από το energia.gr
Η αποκατάσταση των δασών της Γης είναι ίσως η πιο αποτελεσματική λύση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με καινούργια μελέτη του Crowther Lab στο ETH Zurich.

Οι ερευνητές χαρτογράφησαν περιοχές του κόσμου όπου μπορούν να μεγαλώσουν νέα δέντρα, καθώς και το πόσο διοξείδιο του άνθρακα μπορούν να «παγιδεύσουν».

Υπολόγισαν ότι, υπό τις παρούσες κλιματικές..

Ο νέος θρίαμβος της Energiewende: για πρώτη φορά στη Γερμανία τιμή ρεύματος 40000€/MWh.


Από το greeklignite.blogspot.com
Ο αλήστου μνήμης Ταμήλος το είχε ξεκαθαρίσει: "Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό, η ενέργεια δεν είναι κοινωνικό αγαθό, μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια, μπορείς να πας σ' ένα χωριό και να ζήσεις με τη λάμπα, που ανάβαμε παλιά, δε χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα"! Κάπως έτσι, με την ίδια λογική, έκαναν το ρεύμα χρηματιστηριακό είδος, προκειμένου να κερδοσκοπούν στα χρηματιστήρια και να στέλνουν το λογαριασμό στους πολίτες. Και οι κρατικές υπηρεσίες, επιδεικνύοντας "αμέριστη κατανόηση" στις ανάγκες των χρηματιστηρίων, συνεχώς αυξάνουν το άνω όριο της τιμής του ρεύματος στην "ελεύθερη" αγορά.

Το τελευταίο κρούσμα μας έρχεται..

Μπαλώνει εκκρεμότητες η διοίκηση της ΔΕΠΑ μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ΔΕΗ

Από το energypress.gr
Σε τακτοποίηση μικρής έκτασης εκκρεμοτήτων προχωρά το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της ΔΕΠΑ, τελώντας εν αναμονή των αποφάσεων του νέου υπουργού Ενεργειας Κωστή Χατζηδάκη. 

Κρούσεις για συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχουν ακόμη γίνει, ούτε έχουν ακουστεί ονόματα που θα διαδεχθούν την διοίκηση Δότση, εξέλιξη αναμενόμενη σε μια στιγμή όπου το επιτελείο Χατζηδάκη τρέχει..