Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ελληνική Στρατηγική Ενέργεια

Από το lygeros.org
Ήρθε η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε επιτέλους για Ελληνική Στρατηγική Ενέργεια. Έχουμε συνηθίσει για διάφορους λόγους, που πάνε από την αδράνεια έως την απραξία, να είμαστε μόνο και μόνο καταναλωτές στον τομέα των υδρογονανθράκων κι έχουμε βέβαια πάρα πολλούς που βολεύτηκαν μ’ αυτή τη θέση, αφού έχουν τα συμφέροντά τους. 

Όμως η ελληνική ΑΟΖ μόνο με τη θεωρητική ύπαρξη, αφού δεν θεσπίστηκε ακόμα, παρόλο που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, ήρθε ν’ αλλάξει όλα τα στρατηγικά δεδομένα. Με το μέγεθός της είναι..

Επιστρατεύονται σαλιγκάρια για διάσωση κοραλλιογενούς ύφαλου

Από το energy.reporter.com.cy
Ένα γιγαντιαίο σαλιγκάρι που τρώει αστερίες ίσως απελευθερωθεί για να σώσει τον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο στην Αυστραλία, δήλωσαν σήμερα Δευτέρα αξιωματούχοι, και ήδη γίνονται δοκιμές για αναπαραγωγή χιλιάδων από αυτό το σπάνιο είδος.

Αρπακτικοί αγκαθωτοί αστερίες που τρέφονται με κοράλλι έχουν πολλαπλασιαστεί ραγδαία λόγω της ρύπανσης και αγροτικής απορροής στο οικοσύστημα αυτό που είναι εγγεγραμμένο στην Παγκόσμια Κληρονομιά και παλεύει να διατηρηθεί.

Η επίδραση των αστερίων είναι ..

Μειώνουν τους ρύπους που εκπέμπουν οι μεγάλες βιομηχανίες πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Δεν είναι μυστικό ότι οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών που εκπέμπουν ρύπανση. Αυτό που μπορεί να προκαλεί έκπληξη είναι ότι μειώνουν κάθε χρόνο τα αποτυπώματα αερίων θερμοκηπίου, συμμετέχοντας ενεργά σε μια τάση που σάρωσε τα περισσότερα μεγαθήρια του κλάδου.

Οι 62 από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως μείωσαν τις εκπομπές τους σε ετήσια βάση μεταξύ του 2010 και του 2015, συνολικά κατά 12%, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Bloomberg New Energy Finance κι εκδόθηκε πριν από τη διάσκεψη στο Λονδίνο τη Δευτέρα .

Τα ευρήματα δείχνουν ότι..

Όλοι τρολάρουν όλους στην ΕΕ για την ηλεκτροπαραγωγή κι ο Μακρόν τρολάρει τη Μέρκελ.


Από το greeklignite.blogspot.gr 
Η εμμονή των Γερμανών πως πρέπει όλοι στην ΕΕ να βάλουν αιολικά και Φ/Β για να στηρίξουν τις Γερμανικές δήθεν "πράσινες" θέσεις εργασίας έχει αποσταθεροποιήσει παντού την ηλεκτροπαραγωγή και βλέπουμε πλέον περίεργες καταστάσεις. Φυσικά τα πιο περίεργα συμβαίνουν στην ίδια τη Γερμανία, όπου, π.χ.:
α) κάθε τόσο ανακοινώνεται το κλείσιμο του νεόδμητου υπερσύγχρονου εργοστάσιου Ulrich Hartmann (η μονάδα 4 στο Irsching της Βαυαρίας, το καμάρι της Ε.ΟΝ, ισχύος 561MW, που μπήκε σε λειτουργία τον Ιούλιο 2011, έχει ένα ..