Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -- ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΑΗ

126 χρόνια μετά από την ηρωική Πρωτομαγιά του Σικάγο, τα οράματα των πρωτοπόρων παραμένουν ζωντανά και διαχρονικά. 
Ενώνουν τους εργαζόμενους στον αγώνα για εργασία με δικαιώματα, δημοκρατία, ειρήνη και κοινωνική πρόοδο. 

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Μνημόσυνο Αλέκου Παναγούλη…

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Μνημόσυνο Αλέκου Παναγούλη…:Την 1η του Μάη , στις 12 το μεσημέρι, θα τελεσθεί στο Α΄ Νεκροταφείο το ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή του Αντιδικτατορικού αγώνα ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Κρητικοί μπλόκαραν Χρυσαγίτες
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο χωριό Βιάννου της Κρήτης μεταξύ κατοίκων της περιοχής και μελών της Χρυσής Αυγής. Κάτοικοι πέντε χωριών απέκλεισαν μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία μετέβαιναν στο μνημείο των πεσόντων του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο www.koutipandoras.gr κάτοικοι της περιοχής, «δεν θα επιτρέψουμε σε ιδεολογικούς απόγονους των Ναζί να επισκεφθούν το μνημείο». 
Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής. Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων , κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις».
Διαβάστε περισσότερα » 
ΠΗΓΗ:http://vathiprasino.blogspot.com

Το α' τρίμηνο σημειώθηκαν 13 εργατικά δυστυχήματα λέει η ΓΣΕΕ και ζητά ελέγχους

Το α' τρίμηνο του 2012 καταγράφηκαν συνολικά 1.097 εργατικά ατυχήματα, ενώ 13 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους επισημαίνει η ΓΣΕΕ επικαλούμενη στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ΣΕΠΕ και ζητά την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων, ενώ τονίζει και την αναγκαιότητα της ίδρυσης φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου.


Ειδικότερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία, την οποία η ΓΣΕΕ χαιρετίζει ως μια ημέρα ανάδειξης της σπουδαιότητας και της σημασίας της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τονίζει ότι «η εντατικοποίηση των ελέγχων επιβάλλεται με δεδομένο το γεγονός ότι τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο».
«Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σφοδρή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, την ώρα που δίνουν τη μάχη για το μεροκάματο ,η αναγκαιότητα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας καθώς και για την ίδρυση φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου είναι μεγαλύτερη όσο ποτέ άλλοτε» τονίζει η ΓΣΕΕ
Ακόμη η ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι «σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια μελέτης με αντικείμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων, ξεκινώντας από τη Θράκη και την Κομοτηνή, όπου παρατηρείται ένταση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και γενικότερα των προβλημάτων υγείας».
»Επόμενος στόχος είναι στη συνέχεια να δημιουργηθεί ιατρείο υποστήριξης εργαζομένων πιλοτικά στην Κομοτηνή με τη συνεργασία ειδικών γιατρών εργασίας και ψυχολόγων».  
ΠΗΓΗ:http://finance.in.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: OI ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 325 ΔΗΜΟΥΣ

Αυγούστου 15, 2010 από Astakos.wordpress 
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΠΑΣΟΚ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Χάρης Κουρίδης
ΝΔ: Χρήστος Βαγγέλης, Νίκος Πανέρης, Παναγιώτης Οφθαλμίδης
ΚΚΕ: Θεόδωρος Ιγνατιάδης (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ)