Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε. στο επίκεντρο του συνεδρίου του ΙΕΝΕ





Με την ομιλία του κ. Sergei Komlev, της Gazprom Export, θυγατρικής του κρατικού ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του 6th South East Europe Energy Dialogue (6th SEEED), που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ, στις 30 και 31 Μαΐου, σε συνεργασία με το World Energy Council, στην Θεσσαλονίκη. Ο κ. Komlev ανέπτυξε τις θέσεις της Gazprom σχετικά με την στρατηγική για την ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε., αναδεικνύοντας τα σημαντικότερα και πιο επίκαιρα ζητήματα σχετικά με την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Ο επόμενος ομιλητής της συνεδρίας αυτής, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε. από πλευράς φυσικού αερίου, ο Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, αναφέρθηκε στην πολιτική της εταιρείας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για τον «Νότιο Διάδρομο», καθώς και στα διασυνοριακά πρότζεκτ με τις πέριξ της Ελλάδος χώρες. Ο Δρ. Narsi Ghorban, Γραμματέας της Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ιρανικής Επιτροπής του International Chamber of Commerce, διατύπωσε εκτιμήσεις για το μέλλον τόσο της ιρανικής παραγωγής φυσικού αερίου, όσο και για τις προοπτικές των σχέσεων της Τεχεράνης με την Δύση στον τομέα αυτό.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι εκτιμήσεις που διατύπωσαν.........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην εξοικονόμηση ενέργειας





Η λήξη του διαγωνισμού βρίσκει την Ελλάδα στην κορυφή της τελικής κατάταξης, να κατακτά επάξια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας στην εξοικονόμηση ενέργειας!
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξοικονόμησης ενέργειας, στη χώρα μας γνωστό και ως «Π.ΕΞ.Ε», διήρκεσε 13 μήνες και τώρα έφτασε στο τέλος του. Και η Ελλάδα «κόβει πρώτη το νήμα» ανάμεσα σε άλλες 10 Ευρωπαϊκές χώρες!
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, περισσότερα από 8.000 νοικοκυριά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσαν τη συμμετοχή τους και υιοθέτησαν πρακτικές μείωσης του ενεργειακού τους αποτυπώματος, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.
Τα κριτήρια βάσει των οποίων βαθμολογήθηκαν οι συμμετέχουσες ομάδες, ήταν τόσο η συμμετοχή των πολιτών, όσο και το τελικό ποσοστό εξοικονόμησης το οποίο επετεύχθη.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη σε συμμετοχές, τόσο σε αναλογία πληθυσμού, όσο και σε απόλυτους αριθμούς.
Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 2.845 νοικοκυριά, τη στιγμή που η δεύτερη σε συμμετοχές χώρα, η Γερμανία, έφτασε τις 1.888.
‘Οσον αφορά στα ποσοστά εξοικονόμησης, η Ελλάδα πέτυχε...............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάτω από τα 100 Δολάρια το Brent



Νέα σημαντική πτώση σημειώνει σήμερα η ποικιλία πετρελαίου Brent, αφού πλέον η τιμή της υποχώρησε κάτω από το όριο των 100 δολαρίων ανά βαρέλι.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από χθες η πτώση έχει αγγίξει τα 3,6 δολάρια, ακολουθώντας τις τάσεις της τελευταίας εβδομάδας. Αντίστοιχα, η τιμή της ποικιλίας WTI στις ΗΠΑ σημειώνει επίσης πτώση 4 δολαρίων την Παρασκευή και εμπορεύεται πλέον έναντι 83,12 δολάρια ανά βαρέλι. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Πράσινο Φως από τη ΡΑΕ για Φωτοβολταϊκό 4,5 MW των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο



Η ΡΑΕ χορήγησε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 4,56 MW ο οποίος πρόκειται να εγκατασταθεί από τα ΕΛΠΕ στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Ξεκίνησε η Κατασκευή Μονάδας Hydrocracking στο Διϋλιστήριο της Lukoil στη Βουλγαρία




Το διϋλιστήριο της Lukoil στη Βουλγαρία προχωρά από κοινού με την κυβέρνηση στην υλοποίηση αναβάθμισης ύψους 1,5 δις δολαρίων, η οποία προβλέπει την προσθήκη μονάδας hydrocracking.
Ο δήμαρχος του Μπουργκάς, Ντίμιταρ Νικόλοφ, δήλωσε κατά την τελετή έναρξης των εργασιών ότι το σχέδιο θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας, ενώ παρών ήταν επίσης ο πρωθυπουργός, Μποίκο Μπορίσωφ, ο υπουργός Οικονομικών, Σιμεών Ντιάνκωφ και ο πρόεδρος της Lukoil, Βαντζίτ Αλεκπέτρωφ.
Η συγκεκριμένη επένδυση εκπροσωπεί το 10% του συνολικού επενδυτικού προγράμματος της Lukoil για τα επόμενα 10 χρόνια.
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr