Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Οι πάγοι της Γης εξαφανίζονται

 




Ο ρυθμός εξαφάνισης των πάγων του πλανήτη μας επιταχύνεται. Η Γη εκτιμάται ότι έχασε συνολικά 28 τρισεκατομμύρια τόνους πάγου μεταξύ 1994 και 2017 και οι ετήσιες απώλειες έχουν αυξηθεί σημαντικά μέσα σε τρεις δεκαετίες, από 0,8 τρισεκατομμύρια τόνους τον χρόνο στη δεκαετία του 1990, σε 1,3 τρισεκατομμύρια το..

Ο αντίκτυπος των εγκαταλειμμένων πετρελαιοπηγών στο περιβάλλον

 


Καθώς δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται στη μείωση των εκπομπών και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών πρακτικών, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα εγκαταλελειμμένα πηγάδια πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιζήμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον.  Σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά, το μεθάνιο διαρρέει από 4 εκατομμύρια..

One Of The World’s Oldest Oil Regions Is Being Reinvigorated

 


Whilst much of the Caspian is struggling to come out of COVID-induced hibernation, Azerbaijan and Turkmenistan settling one of the region’s longest-standing maritime disputes has finally brought a spark to one of the world’s oldest producing regions. The Sardar/Kyapaz block, discovered in 1986 by Soviet geologists at a total depth of 5km and contested for most of the subsequent period, straddles their maritime..

Γκάζι στις αποκρατικοποιήσεις της ενέργειας

 


Την περασμένη εβδομάδα το ΤΑΙΠΕΔ έγινε αποδέκτης αιτημάτων να δοθεί εκ νέου παράταση στο διαγωνισμό πώλησης της βιομηχανίας νικελίου ΛΑΡΚΟ. Ωστόσο από κοινού με την κυβέρνηση, αποφασίστηκε να ισχύσει η προθεσμία της 1ης Φεβρουαρίου και ο διαγωνισμός να προχωρήσει κανονικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα την περασμένη εβδομάδα είχαμε ακόμη μία εξέλιξη σχετική..

Αμαζόνιος: Stop από τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε εμπλεκόμενες χρηματοδοτήσεις πετρελαίου

 


Η Credit Suisse, η ολλανδική ING και η γαλλική BNP Paribas αποφάσισαν να σταματήσουν να χρηματοδοτούν το εμπόριο αργού πετρελαίου από τον Ισημερινό, ανακοίνωσαν οι τράπεζες μετά από πιέσεις εκστρατειών που στοχεύουν στην προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Ο ρόλος των Ευρωπαϊκών τραπεζών στην υποστήριξη του εμπορίου τέθηκε στο μικροσκόπιο τον Αύγουστο, όταν μια έκθεση των ομάδων Stand.earth και Amazon Watch κατονόμασε έξι ευρωπαϊκές τράπεζες ως σημαντικούς χρηματοδότες των εξαγωγών..

Απώλειες επενδύσεων 34 δισ δολ σε πετρέλαιο φέρνουν οι επιλογές Biden

 





Η απαγόρευση νέων μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη στις ΗΠΑ θα κοστίσει σε οκτώ δυτικές πολιτείες, 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά έσοδα και 34,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα..