Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΓΣΕΕ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Από το gsee.gr
Αντιδρώντας στην αδιέξοδη και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, χιλιάδες εργαζόμενοι μαζί με ανέργους και συνταξιούχους, έδωσαν δυναμικό παρών στη σημερινή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Για ακόμη μία φορά, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, μετέχοντας στην 24ωρη Γενική Απεργία, απαίτησε να μπει οριστικό τέλος στα εγκληματικά μέτρα που..

Κουβέιτ: Πρόωρες οι συζητήσεις για έξοδο από τις περικοπές του ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ δήλωσε την Πέμπτη 14/12 ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει για μια στρατηγική εξόδου από το σημερινό σύμφωνο περικοπής της παραγωγής του ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών.

"Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για στρατηγική εξόδου. Οποιαδήποτε στρατηγική εξόδου στο μέλλον θα εφαρμοστεί σίγουρα με έναν ομαλό τρόπο που δεν θα ..

Προλάβατε ν' αγοράσετε πετρέλαιο θέρμανσης; Αν όχι, σπεύσατε, διαφορετικά χάσατε!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Εδώ και τρία χρόνια το ιστολόγιο σας ενημερώνει για τις σημαντικές μεταβολές στις τιμές του πετρελαίου, απ' τον περασμένο Σεπτέμβρη σας έχει ειδοποιήσει για νέα σημαντική άνοδο και πριν ένα μήνα για την πιθανά επερχόμενη 4η πετρελαϊκή κρίση. Πλέον η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει, μετά και την πρωτοφανούς κυνικότητας ενέργεια του Τραμπ ν' αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αναζωπυρώνοντας τις φλόγες στη Μέση Ανατολή, μπορούμε να το πούμε με σιγουριά: μέσα στο 2018 το πετρέλαιο Brent θα επιστρέψει σε τιμές πάνω απ' τα 100€/βαρέλι (η τιμή για συμβόλαιο ενός μήνα), κι όποιος πρόλαβε να βάλει πετρέλαιο θέρμανσης πρόλαβε, οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν, αν φυσικά έχουν λεφτά για "είδη πολυτελείας", όπως έχουν καταντήσει ΌΛΕΣ οι μνημονιακές κυβερνήσεις το πετρέλαιο θέρμανσης. Κάτι περισσότερο..

Από το 2020 ο εφοδιασμός πλοίων με LNG ως καύσιμο στην Ελλάδα

Από το newmoney.gr
Μπορεί να γίνεται μεγάλη συζήτηση παγκοσμίως για την χρήση του υγροποιημένου φυσικού αερίου , γνωστού ως LNG, ως καύσιμο για τα πλοία όμως η Ελλάδα είναι ακόμη απροετοίμαστη. Σήμερα στο νερό υπάρχουν 100 πλοία που καίνε φυσικό αέριο ενώ ναυπηγούνται άλλα 100. Ο ΟΛΠ είναι απροετοίμαστος ενώ το ελληνικό κράτος θα μπορεί να εφοδιάζει πλοία με LNG σε πρώτη φάση του 2019 με βυτιοφόρα και το 2020 με ειδικά πλοία τα γνωστά ως bunker vessels.

Όπως επεσήμανε ο Ι.Φλωρεντίν, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ , στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνάντησης Ναυτικής Τεχνολογίας που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδη, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν..

Η υπόγεια φωτιά που καίει 55 χρόνια στην πόλη φάντασμα που «σκότωνε» τους κατοίκους της(φωτό)

Από το pronews.gr
Εδώ και 55 χρόνια σε μια εγκαταλελειμμένη πόλη της Πενσιλβάνιας,όπου κατοικούν μόνο έξι άνθρωποι, καίει μία υπόγεια φωτιά.

Η μυρωδιά κάρβουνου και καμένου είναι έντονη σε ολόκληρη την Centralia, την πιο διάσημη πόλη – φάντασμα της Αμερικής, η οποία εδώ και 55 χρόνια καίγεται. Κάποτε διέμεναν περισσότεροι από 1,400 άνθρωποι, σήμερα, μόνο 6.

Η πυρκαγιά που μαίνεται στην πόλη ξεκίνησε..

Κλείνει η Μεγαλύτερη Μονάδα Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Από το energia.gr
Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε αίτημα των φορέων εκμετάλλευσης σχετικά με τον τερματισμό της λειτουργίας της γηρασμένης μονάδας αποθήκευσης φυσικού αερίου Rough, η οποία είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα.

Η αρμόδια Αρχή Ανταγωνισμού CMA του Ηνωμένου Βασιλείου εξέτασε τις δραστηριότητες της Rough ως μονάδας αποθήκευσης φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας κατόπιν..

Σε άνοδο οι εξαγωγές αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Την ερχόμενη δεκαετία αναμένεται να καταγραφεί σημαντικά μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ προς τη διεθνή αγορά μέσω του τερματικού σταθμού εξαγωγής πετρελαίου που είναι εγκατεστημένος στο Χιούστον.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ. Jo Zhao, εκπρόσωπο της συμβουλευτικής εταιρείας  The Oil World μπορεί να οδηγήσει σε εξερεύνηση για νέες πηγές παραγωγής και μεταφοράς αργού πετρελαίου.

Ο κ. Zhao αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ..

ΕΚΟ: Mετακίνηση δεξαμενών καυσίμων από Λάρνακα

Από το philenews.com
Φωτιές στο  ζήτημα της ανακοίνωσης της οριστικής ημερομηνίας μετακίνησης  των εταιριών πετρελαιοειδών από τις εγκαταστάσεις τους στη Λάρνακα στο Βασιλικό, ανάβουν πληροφορίες ότι μια από τις τέσσερις εταιρίες υπαναχωρεί  από την κοινοπραξία με τις άλλες τρεις, για κοινό τερματικό. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρία, η ΕΚΟ, με ανακοίνωση της την Τετάρτη  στην οποία  αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Εταιρία  Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου έχει ως στρατηγική επιλογή την συνεχή υλοποίηση  επενδύσεων που συμβάλουν στην ..