Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;;;;


ΤΟ ΠΡΟΩΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ !...

Δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις για τα τρία χερσαία οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας


Δημοσιεύτηκαν σήμερα στο Διαύγεια οι αποφάσεις για την ανάθεση των τριών χερσαίων οικοπέδων στη Δυτική Ελλάδα από το ΥΠΕΝ.

Αναλυτικότερα, η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας προσφέρεται στην Energean Oil & Gas που ήταν η μόνη που είχε καταθέσει προσφορά, η περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου στα ΕΛ.ΠΕ. που επίσης είχαν καταθέσει τη μόνη προσφορά, ενώ για την περιοχή Άρτας – Πρέβεζας την οποία διεκδικούσαν τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και η Energean, η απόφαση του ΥΠΕΝ είναι να παραχωρηθεί στα ΕΛ.ΠΕ.

Τις αποφάσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ, εδώ και εδώ.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Υποθαλάσσιο αγωγό μήκους 7,7 km μέσα στον Κόλπο ορέγονται τα ΕΛΠΕ !

ΑΓΩΓΟΣ ΕΛΠΕ1
Τέσσερις μόλις μήνες μετά τις θετικές ανακοινώσεις για την ανάκαμψη του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κόλπου της Ελευσίνας νέες απειλές έρχονται στο προσκήνιο: τα ΕΛΠΕ ορέγονται την κατασκευή δύο υποθαλάσσιων αγωγών υγρών καυσίμων συνολικού μήκους 7,7 km για την διασύνδεση των διυλιστηρίων του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας μέσω του Κόλπου της Ελευσίνας!
Το νέο σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της βολιδοσκόπησης των αρχών για την δυνατότητα υλοποίησής του καθώς και για τα αναγκαία προαπαιτούμενα μιας πιθανής αδειοδότησης.

Ως λόγο αυτής της νέας τους επιλογής τα ΕΛΠΕ επικαλούνται τώρα «την αύξηση των αναγκών διακίνησης μεταξύ των διυλιστηρίων Ασπροπύργου και Ελευσίνας, που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους ήδη πεπαλαιωμένους υπόγειους αγωγούς Φ12′ και Φ16′ των οποίων η συντήρηση διαμέσου παλιών δουλειών καθίσταται όλο και δυσχερέστερη επειδή η δόμηση με τα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των δύο διυλιστηρίων της ΕΛΠΕ ΑΕ γίνεται όλο και πυκνότερη»…

Για άλλη μια φορά η αξιοπιστία των ΕΛΠΕ παραμένει στο ναδίρ:

• Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι μόλις πριν ...

Νέο ρεκόρ εισαγωγής κάρβουνου στην Τουρκία. Προφανώς για να εξάγει ηλεκτρισμό στην Ελλάδα;


Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, που προέρχεται απ' το Μηνιαίο Δελτίο Ενέργειας Δεκεμβρίου 2015 του ΑΔΜΗΕ, απ' τον Απρίλιο και μετά ενισχύθηκαν οι εισαγωγές ηλεκτρισμού απ' την Τουρκία, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα επίπεδα του 2014. Ούτε τα capital controls απ' το καλοκαίρι και μετά στάθηκαν ικανά να αναχαιτίσουν τις εισαγωγές και προφανώς θα μείνουμε με την απορία για το τι θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχαν τα capital controls.

Οι εισαγωγές απ' την Τουρκία ασφαλώς δεν αποτελούν είδηση, καθώς εισαγωγές κάνουμε πλέον απ' το 2014 σταθερά απ' όλη τη γύρω γειτονιά, να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Η είδηση. όπως τη μεταδίδει ο PLATTS, είναι πως η Τουρκία ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Sharan Burrow
Προς

Γιάννη Παναγόπουλο

Πρόεδρο ΓΣΕΕ

Βρυξέλλες, 3 Φεβρουαρίου 2016



Αγαπητέ Γιάννη,

Σου γράφω εκ μέρους της ITUC και των 180 εκατ. μελών της  σε όλον τον κόσμο για να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στη πανελλαδική γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

Η ΔΣΣ και τα μέλη της εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις θέσεις σας και τον αγώνα που δίνετε ενάντια στη μονομερή απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει τις εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης χωρίς να προηγηθεί συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.

Η Ελληνική κυβέρνηση αποφεύγοντας τη διαβούλευση με τα συνδικάτα παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης του ILO 144 για τις..

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων: "Η τρόικα έριξε την Ελλάδα σε κώμα με το λάθος φάρμακο που έδωσε"

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων:
«Εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής της τρόϊκας, η Ελλάδα έπεσε σε κοινωνικοπολιτικό κώμα», ενώ οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης «είναι ένας μηχανισμός ο οποίος πρέπει να διορθωθεί, ούτως ώστε να μην χορηγείται λάθος φάρμακο», λέει ο Ράινερ Χόφμαν, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) του μεγαλύτερου και ισχυρότερου συνδικάτου στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

Θεωρεί ότι «η Ελλάδα ήταν το πεδίο δοκιμών για την νεοφιλελεύθερη πολιτική» και χαρακτηρίζει «σκανδαλώδες το ότι αμερικανικοί οίκοι, οι οποίοι μας έριξαν στη διεθνή οικονομική κρίση, συνεχίζουν να συναποφασίζουν την οικονομική πολιτική της Ευρώπης».

Η Ευρώπη όπως δηλώνει στην ..

Για αυτό τι κάναμε τότε ;





Για αυτό τι κάναμε τότε ; Απολύτως τίποτα!!!!

Τα ΕΛΠΕ αποκλειστικός χορηγός της ανακατασκευής παιδικής χαράς 2 νηπιαγωγείων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης


Με την χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υλοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έργο της ανακατασκευής του προαύλιου χώρου, αλλά και της Παιδικής Χαράς, που μοιράζονται από κοινού το 1ο και το 6ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου, στο χώρο εκδηλώσεων των δύο Νηπιαγωγείων, από εκπρόσωπο της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Αφροδίτη Ναλμπαντίδου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεων της περιοχής, καθώς και στελέχη των ΕΛ.ΠΕ.

Κατά τη σύντομη ομιλία του στην τελετή εγκαινίων, ο Ανώτερος Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης των ΕΛ.ΠΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, επεσήμανε

Ράλι για το πετρέλαιο με αύξηση τιμής 50% «βλέπουν» οι αναλυτές

Ράλι για το πετρέλαιο με αύξηση τιμής 50% «βλέπουν» οι αναλυτές
Όσοι παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία του πετρελαίου, μπορούν να ελπίζουν, καθώς υπάρχουν αναλυτές που εκτιμούν ανάκαμψη της τιμής του έως το τέλος του 2016.

Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές μπορούν να ενισχυθούν άνω των 15 δολαρίων έως τα τέλη του 2016. Το αμερικανικό αργό θα φθάσει στα 46 δολάρια το βαρέλι κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου, ενώ το Brent θα αγγίξει τα 48 δολάρια, σύμφωνα με..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που κάλεσε το προεδρείο στις 3/2/16 ενημερωθήκαμε ότι και η τελευταία συνάντηση μεταξύ Διοίκησης και προεδρείου ΠΣΕΕΠ που έλαβε χώρα στις 8:00 το πρωί, δεν εξευρέθει καμία λύση επί των θεμάτων για τα οποία τα όργανα του συνδικάτου έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις
Το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ πρότεινε λοιπόν να υλοποιηθεί δεκαήμερη απεργία στις 12/2 με συγκεκριμένο τρόπο που προφανώς θα αναλύσει στους εργαζόμενους

Μετά από εκτενή συζήτηση και πολλούς προβληματισμούς μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου,  ως παράταξη αφουγκραζόμενοι και την  άποψη πολλών συναδέλφων, θεωρήσαμε σωστό να καταθέσουμε την εξής πρόταση για :

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για αποφάσεις έκτακτου Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ 03/02/16

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η µαζική και αποφασιστική συµµετοχή όλων των εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ στις δύο 48ωρες απεργιακές µας κινητοποιήσεις, έστειλε τα µηνύµατα σε όλες τις κατευθύνσεις. ∆υστυχώς ενώ ακολούθησαν δύο πολύωρες συναντήσεις µε την Εταιρεία, δεν υπήρξε καµία νέα αντιπρόταση από την ∆ιοίκηση για ενίσχυση - αποκατάσταση των οργανογραµµάτων, στήριξη της ουσιαστικής εκπαίδευσης σε όλα τα εργοστάσια των ΒΕΑ, ΒΕΕ και ΒΕΘ, για διαδικασίες και περιγραφές θέσεων
εργασίας και φυσικά χωρίς καµία πρόταση για το µεγάλο θέµα της εργολαβοποίησης θέσεων εργασίας µόνιµης και διαρκούς ανάγκης.

Μετά από τα παραπάνω συγκλήθηκε σήµερα έκτακτα το ∆.Σ. του Σωµατείου, στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συµβουλίου της 19/01/16.

Στη συνεδρίαση αυτή επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να διεκδικήσουµε: ασφαλή οργανογράµµατα, προσλήψεις, ολοκληρωµένα προγράµµατα εκπαίδευσης, επικαιροποίηση και αναβάθµιση διαδικασιών, πλήρεις και αναλυτικές περιγραφές θέσεων εργασίας.

Μετά από αναλυτική συζήτηση, το ∆.Σ. αποφάσισε..