Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Σήμερα 17/09/20 μετά από επιστολή που στείλαμε στην Εταιρεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Σωματείου μας και στελεχών της Διοίκησης. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν τις διαδικασίες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή που θα χρειαστεί να ληφθούν σε όλες τις εγκαταστάσεις, λόγω της συνεχιζόμενης έξαρσης της πανδημίας καθώς και η πορεία του Γενικού Shutdown στις ΒΕΑ.

Όσον αφορά την Covid -19, έγινε αναλυτική ενημέρωση..

Μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά: Υπερωρίες 180 ωρών (από 120), ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργίες και Κάρτα Εργασίας



 Με το νομοσχέδιο το οποίο θα νομιμοποιεί το μοντέλο της τηλεργασίας, θα τροποποιείται ο εμβληματικός συνδικαλιστικός νόμος 1264/82 (νόμος Γενημματά) και θα καθιερώνεται η ηλεκτρονική καταγραφή συνδικαλιστικού μητρώου σε κάθε χώρο

Μεγάλες ανατροπές στο καθεστώς υπερωριακής απασχόλησης με 180 ώρες κατ’ έτος αντί των 120 ωρών που ισχύει σήμερα και μπλόκο στις απεργίες μέσω της καθιέρωσης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αλλά και ηλεκτρονική κάρτα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

 


Το ΕΚ ζητά η ναυτιλία να συνεισφέρει στην κλιματική ουδετερότητα

 


Την Τετάρτη, το Κοινοβούλιο υιοθέτησε τη θέση του για την πρόταση της Επιτροπής σχετικά με την αναθεώρηση του συστήματος της ΕΕ για την παρακολούθηση, την υποβολή εκθέσεων και την επαλήθευση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις θαλάσσιες μεταφορές (κανονισμός «EU-MRV») με 520 ψήφους υπέρ, 94 κατά και 77 αποχές.

Οι ευρωβουλευτές συμφωνούν επί της αρχής ότι θα πρέπει να εναρμονιστούν..

Λάθος Στρατηγική η Εγκατάλειψη των Υδρογονανθράκων



 Η τελευταία ένταση στις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις έφερε για μια ακόμη φορά στην επικαιρότητα το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η οριοθέτηση ΑΟΖ μέσω των πρόσφατων συμφωνιών με την Ιταλία και την Αίγυπτο σε πρώτη φάση, και με τις υπόλοιπες όμορες χώρες αργότερα, εξασφαλίζουν συνθήκες που θα επιτρέψουν περαιτέρω έρευνες και τελικά την αξιοποίηση των αξιόλογων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που διαθέτει η χώρα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι μετά την απόφαση που έλαβε..