Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Ο αμερικανικός σχιστόλιθος χαλάει το πάρτι του OPEC+





Από τον Μάιο η τιμή του αργού έχει κολλήσει στα επίπεδα των 75 δολ. το βαρέλι. Δεν θα μείνει εκεί για πάντα, αλλά όποιος θέλει να στοιχηματίσει για την πορεία που θα ακολουθήσει, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσει τις πολύπλοκες πιέσεις που ασκούνται αυτή τη στιγμή στην..

Έκθεση ΙΕΑ: Αντιμετώπιση των εκπομπών μεθανίου από τη βιομηχανία πετρελαίου - φυσικού αερίου





 Ο εκτελεστικός διευθυντής Fatih Birol πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα για να προωθήσει τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε μια σειρά..

Κατευθυντήριες οδηγίες των Βρυξελλών για την αποθήκευση CO2 – Αναβαθμίζεται το έργο Prinos CCS - Ποιές ελληνικές βιομηχανίες ενδιαφέρονται

 





Η ενεργειακή κρίση αναγκάζει την ΕΕ να αναγνωρίσει επιτέλους ως στρατηγικής σημασίας τις επενδύσεις αποθήκευσης CO2 και για το λόγο αυτό ετοιμάζεται να παρουσιάσει κατευθυντήριες οδηγίες για..

Η ριζοσπαστική πρόταση της Big Oil: Περιορίστε την κατανάλωση, όχι την παραγωγή

 




Πέρυσι, εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κάλεσαν τους πολίτες τους να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Επιτέθηκαν επίσης στη Big Oil ότι έκανε δισεκατομμύρια από τη συμπίεση.

Τώρα, η Big Oil είναι αυτή που ζητά μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Ουσιαστικά, οι supermajor έχουν προτείνει ότι..

Digital Exclusive: Πανδημική αναταραχή των διυλιστηρίων—Η ζήτηση βενζίνης της KNPC: Ευκαιρίες και προκλήσεις

 




Η πανδημία COVID-19 θεωρείται μια από τις εξαιρετικά δύσκολες περιόδους στην ιστορία της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τα διυλιστήρια σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν δύσκολες περιόδους κατά τη λειτουργία των μονάδων τους με τη δυναμικότητά τους και αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά τις μονάδες τους στις εγκαταστάσεις τους. Αυτά τα απροσδόκητα περιβάλλοντα πρόσθεσαν..

Τα δικαιώματά σας για εργασία σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον: Ας το κάνουμε να λειτουργήσει!





 Η δίκαιη εργασία και η αποτελεσματική κοινωνική προστασία είναι μεταξύ των βασικών αρχών του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων . Ο Πυλώνας και το εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης προστατεύουν τους ανθρώπους στην εργασία, κατά την αναζήτηση εργασίας και σε όλη τη διάρκεια της καριέρας και της προσωπικής τους ζωής. Για να το υποστηρίξουμε αυτό, η..

OPEC: Η Παγκόσμια Ενεργειακή Ζήτηση θα Αυξηθεί Κατά 23% ως το 2045 – Χρειάζονται Πετρελαϊκές Επενδύσεις 12,1 Τρις Δολ.





 Η παγκόσμια ζήτηση για όλες τις μορφές ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 23% έως το 2045, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του OPEC, Χάιθαμ Αλ Γκάις σε συνέδριο πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αμπούτζα της Νιγηρίας την Τρίτη. Στελέχη του πετρελαϊκού τομέα και..

Φωτιά ξέσπασε στο διυλιστήριο του Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν

 







Φωτιά ξέσπασε στο διυλιστήριο πετρελαίου του Μπαντάρ Αμπάς που βρίσκεται στο νότιο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Young Journalists Club τη Δευτέρα

Το πρακτορείο δημοσίευσε..

ΕΔΕΥΕΠ: Έναρξη 2ης φάσης ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές Ιονίου και Μπλοκ 10

 






Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (Ε.Δ.Ε.Υ.Ε.Π. Α.Ε.) ενημερώνει για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης έρευνας που διεξήγαγε η Helleniq Energy στις θαλάσσιες περιοχές του..