Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ξεκίνησε τη μέρα του με 77.000 δολάρια -έως τα μεσάνυχτα χρωστούσε 9 εκατ. δολάρια

Από το capital.gr
Ξεκίνησε τη μέρα του με 77.000 δολάρια -έως τα μεσάνυχτα χρωστούσε 9 εκατ. δολάρια. Ο λόγος για τον 30χρονο trader Syed Shah από το Τορόντο, ο οποίος επιχείρησε ανεπιτυχώς να βάλει το δάχτυλο στο βάζο με το... πετρέλαιο.

Ο Shah συνήθως αγόραζε μετοχές και νομίσματα μέσω του λογαριασμού του στην Interactive Brokers αλλά δεν μπόρεσε..

Saudi Aramco: «Βουτιά» 25% για τα κέρδη

Από το naftikachronika.gr
Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, η Aramco, ανακοίνωσε σήμερα βουτιά 25% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου, εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 62,5 δισεκ.ριάλ ( (16,66 δισεκ. δολάρια) για το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου συγκριτικά με 22,2 δισεκ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Οι τιμές του πετρελαίου Brent μειώθηκαν..

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εξαγορά του 35% των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Διεθνών - Τι απαντάει στην αντιπολίτευση ο Υπουργός ΠΕΝ

Από το energypress.gr
Την θέση της κυβέρνησης να εξαγοραστεί το μερίδιο των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Διεθνών ενόψει της επικείμενης ενσωμάτωσης της τελευταίας στην ΕΔΕΥ, όπως προβλέπει ο περιβαλλοντικός νόμος, επανέλαβε ο Υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης  κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. 

Με τον τρόπο αυτό επιλύεται..

Εντός χρονοδιαγράμματος η έναρξη κατασκευής του mega φωτοβολταϊκού των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη

Από το worldenergynews.gr
Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησαν τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας, με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η διευθέτηση των τελευταίων γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 204 MW του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων στην Κοζάνη.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μικρές οι όποιες καθυστερήσεις έχουν υπάρξει από τις εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες..