Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ένας «αλλόκοτος βράχος» σε φωτογραφία της NASA

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένας «αλλόκοτος βράχος» σε φωτογραφία της NASA
Ο πλανήτης Άρης δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει και να μας τραβάει το ενδιαφέρον για περαιτέρω έρευνα.

Ένας αλλόκοτος βράχος σε φωτογραφία της NASA, μας βάζει σε πειρασμό να ασκήσουμε κριτική ανάμεσα στις αντιληπτικές ικανότητες και στην πραγματικότητα.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, διακρίνουμε το μισό ενός παράξενου προσώπου: μέτωπο, φρύδι, μάτι, ζυγωματικά, μύτη, στόμα και χείλια. Το υπόλοιπο μισό βρίσκεται στην σκιά. Αν καθρεφτίσουμε αυτό που βλέπουμε τότε «πιάνουμε» ολόκληρο το πρόσωπο. Είναι άραγε αυτή η άλλη μεριά της σκοτεινής πλευράς του μυστηριώδους βράχου με το αμφιλεγόμενο(;) πρόσωπο;

Ο Δρ Brandenburg με PhD στην....

EKTAKTO: "Κτύπησαν" κολοσσιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου στην αιγυπτιακή ΑΟΖ - "Δείχνει" ότι υπάρχει "θησαυρός" και στην ελληνική ΑΟΖ!

Αποτέλεσμα εικόνας για EKTAKTO: "Κτύπησαν" κολοσσιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου στην αιγυπτιακή ΑΟΖ - "Δείχνει" ότι υπάρχει "θησαυρός" και στην ελληνική ΑΟΖ!
Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρία ΕΝΙ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που βρέθηκε ποτέ στη Μεσόγειο, στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ, το κοίτασμα θα μπορούσε να δώσει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και καλύπτει μια έκταση περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

To κοίτασμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ισραηλινά Λεβιάθαν και Ταμάρ και το κυπριακό κοιτασμα Αφροδίτη και η έναρξη εξόρυξής του σε επτά χρόνια από σήμερα θα δώσει στην Αίγυπτο πόρους ίσους με 10 δισ. δολάρια ετησίως και θα μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της Ευρώπης για φυσικό αέριο μέχρι ποσοστού 10% αυτού που καταναλώνεται σήμερα ετησίως.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το κοίτασμα θεωρείται βέβαιο ότι συνορεύει με ένα ένα άλλο που βρίσκεται εντός της ελληνικής ΑΟΖ το οποίο πιθανόν είναι μεγαλύτερο και από αυτό της Αιγύπτου!

O εκπρόσωπος της ΕΝΙ δήλωσε ότι....

Ζημιές γράφουν οι ιδιώτες του ηλεκτρισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρισμος
Οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί το τελευταίο διάστημα στην αγορά ηλεκτρισμού αλλά και η κατάργηση των μηχανισμών στη χονδρεμπορική αγορά που λειτουργούσαν ως αντιστάθμισμα για την έλλειψη ανταγωνισμού, έφεραν νέα δεδομένα για τους ανεξάρτητους ηλεκτροπαραγωγούς. Έτσι ήδη στα αποτελέσματα που ανακοινώνονται, για πρώτη φορά έχουμε τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής να οδηγούνται σε ζημιές, καθώς περιμένουν να προχωρήσουν τα μέτρα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της αγοράς και τη θέσπιση του νέου μηχανισμού επάρκειας ισχύος που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει προχωρήσει από τις αρχές του έτους.

Έτσι στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν προ ημερών από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων για τη θυγατρική της ηλεκτροπαραγωγής Protergia η εταιρεία εμφανίζει ...