Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

WoodMac: Oil Prices Could Drop To $10 In 2050

 


Brent Crude oil prices could fall to $10 per barrel by 2050 if the world accelerates the energy transition with decisive action to achieve the Paris Agreement climate goals, energy consultancy Wood Mackenzie said on Thursday.  

The scale of change if the world moves on track to limit global warming to 2 degrees Celsius would be so great that it would revolutionize the energy industry and sink demand for oil, the power of major oil producers, and..

Shell: Παρουσίαση του «πράσινου» σχεδιασμού στους μετόχους - Η στρατηγική ως το 2050

 


Την στρατηγική της για την ενεργειακή μετάβαση της Shell παρουσίασε στους μετόχους η εταιρεία, έτσι για την ψηφοφορία που θα γίνει στις 18 Μαΐου.

Βασικός στόχος είναι οι μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050, σε συνδυασμό με την πρόοδο της κοινωνίας προς τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, περιγράφονται οι βραχυπρόθεσμοι και..

Η ExxonMobil συμφώνησε να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε διυλιστήρια κοντά στο Σικάγο

 



Η ExxonMobil κατέληξε σε συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και του Ιλλινόις για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο διυλιστήριο της κοντά στο Σικάγο στο Joliet του Ιλινόις, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε δήλωση.

Το διάταγμα συναίνεσης, το οποίο θα απαιτήσει από την ExxonMobil να πραγματοποιήσει λειτουργικές αλλαγές στη..

Τρίωρη άδεια από την εργασία για τον εμβολιασμό

 


Οδηγίες σχετικά με την διευκόλυνση του εμβολιασμού των εργαζομένων για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού παρέχει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή οι εργοδότες οφείλουν να..

Υδρογονάνθρακες: Επανέρχεται στο προσκήνιο το κοίτασμα της Επανομής

 





Η ανακάλυψη του κοιτάσματος της Επανομής, προ τριακονταετίας, κρίνεται και σήμερα ιδιαιτέρως σημαντική δεδομένου ότι επιβεβαιώνει το πετρελαιοδυναμικό της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Αριστοφάνης Στεφάτος, σε διαβιβαστικό έγγραφό του προς τη Βουλή.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο ίδιος, «κρίνεται ότι η πιθανότητα ..

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης



 Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη 14.4.2021 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν 5,899 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για υποχώρηση 2,889 εκατομμυρίων βαρελιών.

"Αυτό είναι σίγουρα κάτι για να..