Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΘHΣΕΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ PAYLOS SIDIROPOULOS

Εφημερίδα ο Φοροτέχνης




Φορολογία 2000-2014

Κλίμακες και συντελεστές φορολογίας εισοδήματος από το 2000 και μετά

- Χρήσης 2013 (Οικ.Έτος 2014)

Κλιµάκιο εισοδήµατος (ευρώ) Φορολογικός συντελεστής % Φόρος κλιµακίου (ευρώ) Σύνολο
Εισοδήµατος Φόρου
(ευρώ) (ευρώ)
25.000 22% 5.500 25.000 5.500
17.000 32% 5.440 42.000 10.940
Υπερβάλλον 42%
β) Το εισόδημα από ατομική επιχείρηση, εκτός της περίπτωσης γ΄της παρούσας παραγράφου και ελευθέριο επάγγελμα, υποβάλλεται σε φόρο σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Κλιµάκιο εισοδήµατος (ευρώ) Φορολογικός συντελεστής % Φόρος κλιµακίου (ευρώ) Σύνολο
Εισοδήµατος Φόρου
(ευρώ) (ευρώ)
50.000 26% 13.000 50.000 13.000
Υπερβάλλον 33%
Για νέες ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1ης Ιανουαρίου 2013 και για τα τρία (3) πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της παραπάνω κλίμακας μειώνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) και μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ εισόδημα.
γ) Το εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση υποβάλλεται σε φόρο με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%). Ειδικά για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) για το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση εφαρμόζεται αυτοτελώς η κλίμακα μισθωτών συνταξιούχων.
δ) Τα εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων, καθώς και τα εισοδήματα από κινητές αξίες, εκτός από τις περιπτώσεις που με την παρακράτηση φόρου εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση, υποβάλλονται σε φορολόγηση βάσει της παρακάτω κλίμακας:

ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ

Κλιµάκιο εισοδήµατος (ευρώ) Φορολογικός συντελεστής % Φόρος κλιµακίου (ευρώ) Σύνολο
Εισοδήµατος Φόρου
(ευρώ) (ευρώ)
12.000 10% 1.200 12.000 1.200
Υπερβάλλον 33%
Το ακαθάριστο ποσό από ακίνητα υποβάλλεται και σε συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή ενάμισι τοις εκατό (1,5%). Ειδικώς, ο συντελεστής του προηγούμενου εδαφίου αυξάνεται σε τρία τοις εκατό (3%), εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει τα τριακόσια (300) τετραγωνικά μέτρα ή πρόκειται για επαγγελματική μίσθωση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" Απάντησε η Άγκυρα: "Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανήκει το Καστελόριζο"!



H Άγκυρα τελικά απάντησε στην χθεσινή ρηματική διακοίνωση των ορίων της ελληνικής υφαλοκηρπίδας από την Ελλάδα στον ΟΗΕ με έναν αναμενόμενο τρόπο και ο οποίος δείχνει ότι έχει αιφνιδιαστεί, αλλά και ότι σκοπεύει να ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο.
«Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
Όπως αναφέρεται, «οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».
Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας τονίζει ότι «οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς». Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.
Ωστόσο, η Άγκυρα αποφεύγει να τραβήξει το πράγμα στα άκρα ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου. «Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας (σ.σ.: !) δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά πέρα από τους βερμπαλισμούς υπάρχει και η ουσία.
Και η ουσία απεικονίζεται στον χάρτη που δημοσιεύουμε και στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: Η Τουρκία "καταπίνει" ολόκληρη την ελληνική θαλάσσια και νησιωτική περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και της Ρόδου ή μάλλον θέλει να την "καταπιεί".
"Μολών Λαβέ" ψιθυρίζουν ήδη στα Επιτελεία...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

ΑΔΕΔΥ: "Η απάτη της κυβέρνησης"


ΑΔΕΔΥ:Η απάτη της κυβέρνησης

«Η γνωστοποίηση, μέσω εγγράφου της διοίκησης του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης (2%) που παρακρατούνται από τις εισφορές των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συνταξιούχων δεν διατίθενται για τους ανέργους, αλλά καταλήγουν στη "μαύρη τρύπα" των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, δηλαδή στο λογαριασμό των δανειστών, αποτελεί τεράστια απάτη της Κυβέρνησης απέναντι στους ανέργους, στους εργαζόμενους και γενικότερα απέναντι στον Ελληνικό λαό» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση-καταγγελία η ΑΔΕΔΥ.
«Η Κυβέρνηση, η οποία επικαλείται την αντιμετώπιση της ανεργίας για να δικαιολογήσει τα σκληρά μέτρα και τις μειώσεις μισθών παρακρατεί τις εισφορές των Δημοσίων Υπαλλήλων, περικόπτοντας ακόμη περισσότερο τους μισθούς τους όχι για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά για λογαριασμό των δανειστών.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αναλγησία και την προσπάθεια εξαπάτησης εργαζομένων και ανέργων εκ μέρους της Κυβέρνησης και απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων στον ΟΑΕΔ και την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων» καταλήγει η ανακοίνωση. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

«Δεν αντέχω άλλο να πληρώνω τη δόση, τι να κάνω;»


«Δεν αντέχω άλλο να πληρώνω τη δόση, τι να κάνω;»

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες –ακόμη και όσοι έχουν προχωρήσει πρόσφατα σε ρύθμισης της οφειλής τους ύστερα από απευθείας διαπραγμάτευση με την τράπεζα- δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν. Ακούν συνέχεια ότι έρχεται η ρύθμιση, και η ρύθμιση δεν έρχεται. Ακούν ότι θα γίνουν αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη» και ούτε αυτές φαίνονται στον ορίζοντα. Ποιες είναι επομένως οι επιλογές που έχουμε αυτή τη στιγμή για να ρυθμίσουμε το στεγαστικό μας;

Διακρίνουμε τρεις εναλλακτικές διαδρομές:
1.Μπορούμε να περιμένουμε τη νέα ρύθμιση που υποτίθεται ότι θα καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Σε αυτή, θα μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ το οποίο όμως να έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 35% μέσα στην τελευταία τριετία. Επίσης, η αντικειμενική αξία του ακινήτου, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ. Η ρύθμιση, θα επιτρέπει στον δανειολήπτη για ένα χρονικό διάστημα δύο ετών (ή τεσσάρων ετών καθώς στη διετία θα επανεξετάζεται αν πληρούνται τα κριτήρια) να πληρώνει μόνο τόκους ενώ η οφειλή θα τοκίζεται με επιτόκιο 1,5% ανεξάρτητα από το ποιο είναι το επιτόκιο που προβλέπει η σύμβαση. Μετά τη λήξη της 2ετίας ή της τετραετίας, οι όροι του δανείου θα επανέρχονται στα προ της ρύθμισης επίπεδα. Για όποιους μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση θα είναι μια καλή εξέλιξη αρκεί βεβαίως να δούμε και το τελικό περιεχόμενο της διάταξης. Θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι από τη ρύθμιση δεν θα προκύπτουν βάρη για τον δανειολήπτη, τα οποία θα καλείται να πληρώσει μετά το τέλος της «χαριστικής περιόδου». Τέτοια βάρη θα μπορούσαν να είναι η κεφαλαιοποίηση των τόκων, ή η αλλαγή προς το χειρότερο των όρων της δανειακής σύμβασης. Από το υπουργείο Ανάπτυξης, διατείνονται ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Αλλού όμως είναι το ζήτημα. Πότε θα κατατεθεί η ρύθμιση; Υποτίθεται ότι η υπόθεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της Τράπεζας της Ελλάδας η οποία θα πρέπει να καταθέσει τη δική της άποψη προκειμένου να δώσει και το τελικό «οκ» η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μετά θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετές εβδομάδες ακόμη.
2.Η 2η λύση είναι να καταφύγετε σε απευθείας διαπραγμάτευση με την τράπεζα ζητώντας να σας ρυθμίσει το δάνειό σας. Είναι αυτονόητο ότι οι ρυθμίσεις που κάνουν οι ίδιες οι τράπεζες δεν είναι τόσο «γενναιόδωρες» όσο αυτοί που μας υπόσχεται η κυβέρνηση. Ωστόσο, η απευθείας διαπραγμάτευση μπορεί να είναι η μοναδική λύση για όσους δεν πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να υπαχθούν στο προωθούμενο νομοσχέδιο. Επίσης, η απευθείας διαπραγμάτευση είναι λύση αμέσου δράσεως καθώς η δόση προσαρμόζεται στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε εβδομάδες. Δεν έχει διευκρινιστεί αν δανειολήπτης που έχει ήδη ρυθμίσει το δάνειό του ύστερα από απευθείας διαπραγμάτευση με την τράπεζα, θα μπορεί στη συνέχεια να υπαχθεί και στη ρύθμιση του νομοσχεδίου εφόσον φυσικά πληροί τις προϋποθέσεις. Οι ρυθμίσεις των τραπεζών, είναι δύο ειδών: ή προβλέπουν περίοδο χάριτος κατά τις οποίες ο δανειολήπτης καταβάλλει μόνο τόκους ή…τίποτα, ή προβλέπουν επιμήκυνση η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η μηνιαία δόση. Και στις δύο περιπτώσεις, ο δανειολήπτης καταλήγει να πληρώνει περισσότερα σε τόκους.
3.Η 3η λύση, είναι η υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην αλλαγή του νόμου. Όποιος υπαχθεί στη ρύθμιση, θα καλείται να πληρώνει ένα ποσό έναντι της οφειλής του από την ημέρα που θα καταθέσει την αίτηση. Σήμερα, δεν συμβαίνει αυτό. Πληρώνουμε από τη στιγμή που θα εκδοθεί η δικαστική απόφαση. Όποιος όμως καταθέσει σήμερα αίτηση, παίρνει δικάσιμο για το 2016 ή και αργότερα. Για στεγαστικά δάνεια, ο νόμος Κατσέλη προβλέπει ότι ο δανειολήπτης, για να κρατήσει το σπίτι στην κατοχή του, θα πρέπει να αποπληρώσει 20ετές δάνειο το οποίο να αντιστοιχεί στο 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Άρα, η υπαγωγή συμφέρει μόνο αν το δάνειο που έχει εκταμιευτεί μέχρι σήμερα, είναι μεγαλύτερο από αυτή την αναλογία. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Αιφνιδιασμός σε Άγκυρα από τη ελληνική κίνηση - Στη Μ.Θάλασσα στέλνουν το Polarcus Samur




Το νέο ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας, αξίας 130 εκατ. δολαρίων, πρόκειται να κατευθυνθεί αρχικά στη Μαύρη Θάλασσα για να διεξάγει σεισμικές έρευνες και όχι στη Μεσόγειο σε μια κίνηση της Τουρκίας που δείχνει ότι έχει αιφνιδιαστεί από την ελληνική κίνηση και σε αυτή την φάση, τουλάχιστον, δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με την Ελλάδα.
Για κάθε ενδεχόμενο, πάντως, το ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί πολύ στενά το όλο σκηνικό από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο...
Δηλαδή η Άγκυρα δεν θέλησε να ρισκάρει ένταση στην Α.Μεσόγειο και σίγουρα αυτό έχει σχέση με την ελληνική κίνηση οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.
Η Άγκυρα χρειάζεται χρόνο να μελετήσει την απάντηση στην ελληνική κίνηση. Είναι άνγωστο πόσο καιρό θα μείνει στην Μαύρη Θάλασσα, αλλά όσο περισσότερο καιρό μείνει τόσο περισσότερο δίνεται χρόνος στην Ελλάδα να οργανώσει και αυτή τις Ένοπλες Δυνάμεις της για να είναι έτοιμη για όλα.
Την διευκρίνιση ότι θα πλεύσει μόνο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας έκανε ο Μεχμέτ Ουισάλ, διευθυντής της κρατικής πετρελαϊκής, ΤΡΑΟ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πλοίο θα αναχωρήσει για τη Μαύρη Θάλασσα στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, είχε δηλώσει ότι το πλοίο μπορεί να πήγαινε στη Μεσόγειο και να κινηθεί στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Τέσσερα είναι τα βασικά σημεία της ρηματικής διακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ που απεύθυνε προς τον ΟΗΕ, ενόψει των τουρκικών ερευνών μέρος των οποίων έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πιο συγκεκριμένα τα τέσσερα αυτά σημεία είναι:
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία της ρηματικής διακοίνωσης είναι τα εξής:
1. Η Ελλάδα τονίζει ότι «όλα τα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου και του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελορίζου απολαμβάνουν, πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης τους, θαλάσσιες ζώνες όπως κάθε άλλη εδαφική περιοχή».  Αυτό θεμελιώνεται στο άρθρο 121(2) της Σύμβασης του 1982 και στη διεθνή νομολογία.
2. Επομένως, ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι οι περιοχές που καθορίζονται στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκαν στις 27 Απριλίου 2012 «βρίσκονται πλήρως εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» είναι «απολύτως αστήρικτες».
3. Η χώρα μας «ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ab initio και ipso facto για την εξερεύνηση στην υφαλοκρηπίδα και για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Αυτά τα δικαιώματα δεν θίγονται από μονομερείς πράξεις και δράσεις της Τουρκίας, όπως η χορήγηση αδειών στην ΤΡΑΟ, η οποία αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και κατά συνέπεια δεν φέρουν νομικές συνέπειες».
4. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας καθορίζονται σαφώς από το Άρθρο 2(1) του νόμου 2289/1995, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον νόμο 4001/2011».
Όπως προβλέπει ο τελευταίος στο Άρθρο 156(1), «ως "υποθαλάσσιες περιοχές" νοούνται ο βυθός και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, της αιγιαλίτιδας ζώνης, της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ' ης κηρυχθεί) μέχρι την απόσταση των 200 ν.μ από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ' ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης».
Σημειώνεται ότι η Άγκυρα μέχρι στιγμής δεν έχει τολμήσει να αντιδράσει στην ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ 450.000 οικογένειες χωρίς έστω έναν (1) εργαζόμενο!



«450.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα άτομο που να εργάζεται», είπε, στον Real fm, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας. Προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένοι άνεργοι έχουν προτεραιότητα για τον οργανισμό, έστω και με βραχυπρόθεσμα προγράμματα απασχόλησης.
Τα σχετικά κονδύλια, όπως είπε ο κ. Κικίλιας θα δοθούν από το ΕΣΠΑ, αλλά απαιτείται ανακατανομή των χρημάτων.
Ο κ. Κικίλιας, διέψευσε επίσης  χθεσινά δημοσιεύματα, για την ύπαρξη  ανεπίσημου σημειώματος («non paper»), στον Πρωθυπουργό ή στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα της απόδοσης των χρημάτων της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» στον ΟΑΕΔ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η σύμβαση – μαμούθ του κυρίου Μέργου με την ΔΕΗ.




Ο κύριος Μέργος είναι ο άνθρωπος που έκανε την ανεκδιήγητη δήλωση περί κατώτατου μισθού που εξόργισε την κοινωνία. Μετά την σημερινή αποκάλυψη του “Ολυμπία”, θα καταλάβετε όλοι το ποιόν της παρέας που κυβερνά την Ελλάδα και το απύθμενο θράσος.
Την σύμβαση του κυρίου Μέργου την υπέγραψε μία εταιρεία που διαλύει τον κοινωνικό ιστό με την αύξηση τιμολογίων αλλά και τα οικονομικά της μεγέθη το τελευταίο που δικαιολογούν είναι συμβάσεις ντροπής, με λιμουζίνες και οδηγό.
Δείτε τη: 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ρωσικές βλέψεις και συμφέροντα στο Αιγαίο Πέλαγος



Απο μακρυνό 1947 στην Αρκτική οι Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μία υποθαλάσσια οροσειρά πού έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονοσοφ .Αυτὴ ἡ οροσειρά γεωλογικὰ είναι συνέχεια της Σιβηρίας.
Το 1982 υπογράφτηκε στην ΟΗΕ το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας πού καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια απo τις ακτές.Με το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δύο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και ἡ Τουρκία (λόγω Αιγαίου).
Σύμφωνα με το δίκαιό του ΟΗΕ αν μία χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά ἡ οποία είναι γεωλογική συνέχεια μίας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε ἡ υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια απὸ το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς.Επομένως ἡ υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη ἡ Αρκτική της ανήκει. Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα ἡ Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει ἡ μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου.
Αυτὸς είναι ὁ λόγος πού δεν υπόγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ. Απ την άλλη ἡ Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα πού να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε ως αιτία πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο.Επομένως ἡ Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει θα οδηγηθεί σε σύγκρουση. Ουσιαστικά όμως οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δίκαιου έτσι ώστε και ἡ Ρωσία να χάσει την Αρκτική.
Αυτός είναι ὁ λόγος πού ὁ Πούτιν πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει ἡ Ελλάδα στο ΔΝΤ και ἡ Κίνα άλλα τόσα για να μην χάσει την Αρκτική.Για αυτὸ τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης, από τους Ευρωπαίους, για να μην υπάρξει ποτέ ἡ πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δίκαιου πού θα μπορεί ἡ Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα της αρκτικής.
Όμως ένα μικρό κράτος όπως είναι ἡ Κύπρος στην προσπάθειά της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχέδια.Έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ πού όμως βασιζόταν στο διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας. Αυτὸ όμως ήταν και ἡ ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βρέθηκε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα!

Βρέθηκε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα!
Μετά από 25 χρόνια έρευνας για τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, οι ερευνητές και οι επιστήμονες του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Αβάνας, κατάφεραν να αναπτύξουν το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Η δραστική ουσία του φαρμάκου στο εμβόλιο, βασίζεται σε «μια πρωτεΐνη που όλοι έχουμε, όταν ο καρκίνος είναι ανεξέλεγκτος». «Ο παράγοντας επιδερμικής αύξησης έχει σχέση με τον συνολικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων», είπε ο Γκιζέλα Γκονζάλες, επικεφαλής ερευνητής του έργου. «Το φάρμακο θα μπορούσε να…. μετατρέψει τον καρκίνο σε μια διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια, με τη δημιουργία αντισωμάτων έναντι των πρωτεϊνών που πυροδότησαν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων», ανέφερε. 
 Το ανοσοποιητικό εμβόλιο ενδείκνυται σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα σε στάδια τρία και τέσσερα, χωρίς να εμφανίζει θετική απάντηση σε άλλα είδη θεραπειών, όπως την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, είπε ο εμπειρογνώμονας. «Δεν είναι δυνατόν να προληφθεί η ασθένεια, αλλά το εμβόλιο αυτό βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε. Είπε ότι το CimaVax-EGF έχει περάσει από κλινικές μελέτες και δοκιμές σε πάνω από 1.000 ασθενείς σε όλο το νησί και σήμερα διανέμεται δωρεάν σε όλα τα νοσοκομεία του νησιωτικού έθνους της Καραϊβικής 
. Ο Γκονζάλες είπε επίσης, ότι οι ερευνητές του CIM σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια αρχή της CimaVax-EFG στην θεραπεία άλλων καρκινικών όγκων, όπως του προστάτη, της μήτρας και του μαστού. Ο καρκίνος του πνεύμονα θεωρείται ως ένας από τα πιο σοβαρούς, κοινούς και θανατηφόρους καρκίνους του κόσμου και είναι πιο συνηθισμένος ανάμεσα στους καπνιστές. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ασθένεια σκοτώνει συνολικά 5 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μέχρι και σε 8 εκατομμύρια μέχρι το 2030,αν δεν αλλάξουν οι συνήθειες του καπνίσματος. 
 Στην Κούβα, όπως και πολλές άλλες αναπτυσσόμενες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, το κάπνισμα (ιδιαίτερα πούρου) θεωρείται ως ένα σύμβολο κοινωνικής θέσης. Ο καρκίνος του πνεύμονα, σκοτώνοντας περίπου 20.000 ανθρώπους το χρόνο στη χώρα της Καραϊβικής, θεωρείται σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και είναι η κύρια αιτία θανάτου σε 12 από 15 επαρχίες της χώρας. 
 Πηγή: www.news24gr.blogspot.gr
 Πηγή: www.paraskhnio.gr

ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΙΤΡΟ!



Πρόσφατα η ΕΚΟ, μέλος του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., άρχισε την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος «Εγγύηση ΕΚΟ».

Σε αυτό έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής πάνω από 400 πρατήρια, από τα περίπου 800 που φέρουν το σήμα της εταιρείας, ενώ στόχος είναι να ενταχθεί το σύνολο.
Στα πρατήρια αυτά που φέρουν το ειδικό σήμα, ελέγχονται οι αντλίες ως προς την ποσότητα που διαθέτουν και σφραγίζονται με μοναδικές αριθμημένες ταινίες, τα πρατήρια δέχονται ελέγχους ποιότητας καυσίμων από τα κινητά εργαστήρια - χημεία της ΕΚΟ και ελέγχους για τις ποσότητες που παραδίδει η αντλία, με συμβατικά αυτοκίνητα, χωρίς να το γνωρίζει ο πρατηριούχος. 
Επίσης στα πρατήρια αυτά διατίθενται στους καταναλωτές δωρεάν test kit, με τα οποία μπορεί να διαπιστώσει αν το ντίζελ κίνησης, ή η βενζίνη 100 οκτανίων, είναι νοθευμένη. 
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΚΟ Γιάννη Ψυχογιό, στο σύστημα έχουν ενταχθεί όλα τα ιδιόκτητα και τα ιδιολειτουργούντα πρατήρια της ΕΚΟ, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους ιδιώτες πρατηριούχους να ενταχθούν στο σύστημα και να λάβουν το σήμα.
Σε ερωτήσεις για το κατά πόσο το σύστημα δημιουργεί νομικές δεσμεύσεις των πρατηριούχων έναντι της εταιρείας, ο κ. Ψυχογιός είπε ότι οι εκατέρωθεν υποχρεώσεις περιγράφονται στις συμβάσεις και διέπονται από τους νόμους. 
Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, ή όταν διαπιστώνεται η παραβίαση των αντλιών, ή η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων, η εταιρεία απεντάσσει το πρατήριο από το σύστημα, ενώ φροντίζει το συντομότερο δυνατόν να μην έχει το σήμα της ΕΚΟ. 
Τέλος σε ερωτήσεις για την τοποθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια, ο επικεφαλής της ΕΚΟ είπε ότι τα ιδιόκτητα ή ιδιολειτουργούντα πρατήρια της ΕΚΟ θα το έχουν εγκαταστήσει στο σύνολό τους, μέχρι τις 31 Μαρτίου που προβλέπει ο Νόμος για Αττική και Θεσσαλονίκη. 
Ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για την εγκατάσταση από τα υπόλοιπα πρατήρια, με πιθανότερη εξέλιξη να δοθεί παράταση, έως ότου δοθούν λύσεις στα θέματα χρηματοδότησης που θέτουν οι πρατηριούχοι. 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ euro2day.gr

Η αντιφορολογική εξέγερση των Κρητικών που ανέτρεψε την κυβέρνηση Ζαΐμη



Η εποχή έμοιαζε πολύ με τη σημερινή. Τα δάνεια που κλήθηκε να πληρώσει ο λαός, χωρίς να φταίει. Ο ξεσηκωμός των Κρητικών για την άγρια φορολογία, η πυρπόληση των φορολογικών γραφείων, η μεγάλη συγκέντρωση του Ηρακλείου και η ανάληψη της διοίκησης της πόλης από το λαό.
Η αποκήρυξη των τοπικών βουλευτών. Τα συλλαλητήρια σʼ όλο το νησί, επί μήνες, που οδήγησαν σε πανελλήνιο αντικυβερνητικό κίνημα και την πτώση της συμμαχικής κυβέρνησης.
Η αντιφορολογική εξέγερση των Κρητικών που ανέτρεψε την κυβέρνηση Ζαΐμη
Τα δάνεια του 1928 που κλήθηκε να πληρώσει ο λαός, ο ξεσηκωμός των Κρητικών για την άγρια φορολογία, η πυρπόληση των φορολογικών γραφείων, η μεγάλη συγκέντρωση του Ηρακλείου και η ανάληψη της διοίκησης της πόλης από το λαό.
Η αποκήρυξη των τοπικών βουλευτών.
Τα συλλαλητήρια σʼ όλο το νησί, επί μήνες, που οδήγησαν σε πανελλήνιο αντικυβερνητικό κίνημα και την πτώση της συμμαχικής κυβέρνησης



Το κράτος με τη μορφή ληστών και πάνοπλων χωροφυλάκων γυρίζει στην Κρήτη για την είσπραξη των φόρων από τους φτωχούς Κρητικούς. Γελοιογραφία του Ν. Καστανάκη τις ημέρες των κρητικών συλλαλητηρίων (“Η Πρωία”, 2 Φεβρουαρίου 1928)
Ο γενικός διοικητής Κρήτης Τίτος Γεωργιάδης, ένας από τους 62 Μάρτυρες που εκτέλεσαν οι Γερμανοί τον Ιούνιο του 1942. Διαχειρίστηκε το πρώτο δύσκολο διάστημα της εξέγερσης του κρητικού λαού, παραιτήθηκε γύρω στις 10 Φεβρουαρίου και αντικαταστάθηκε από το στρατηγό Γεώργιο Κατεχάκη -Καπετάν Ρούβα (δεξιά) στις 7 Μαρτίου
Αρχές του 1928, μια εποχή με πολλά χαρακτηριστικά όμοια με τα σημερινά. Η Ελλάδα βρισκόταν μπροστά σε μια χρεοκοπία, εξαιτίας τόσο των προηγούμενων κυβερνητικών χειρισμών, αλλά και των διαρκών πολεμικών συγκρούσεων στους οποίους είχε εμπλακεί η χώρα επί μια δεκαετία (1912-1922). Ήταν και τότε εποχή με μνημόνια και μορφές διεθνούς επιτήρησης από τους Ευρωπαίους «συμμάχους» και τις ΗΠΑ, που δεν απέτρεψαν τη χρεοκοπία, η οποία ήλθε τον Μάιο του 1932, όταν ο Ελευθέριος κήρυξε παύση πληρωμών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ" H Τουρκία δέχεται το Διεθνές Δικαιο στην Μαύρη Θάλασσα - Στο Αιγαίο δεν το αναγνωρίζει




"Τα δικά μου, δικά μου, και τα δικά σου δικά μου" ήταν πάντοτε διαχρονικά η τακτική της Τουρκίας, η οποία όπου την βόλεψε χρησιμοποίησε το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ στην περίπτωση του Αιγαίου έχει "εφεύρει" δικούς της κανονισμούς.

Η Τουρκία, αν και δεν υπέγραψε ούτε επικύρωσε τη Σύμβαση του 1982, υιοθέτησε περί το τέλος του 1986 ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα και ήρθε σε συμφωνία με την τότε Σοβιετική Ένωση για τις επικαλυπτόμενες περιοχές, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της μέσης γραμμής. Αργότερα άρχισε συνομιλίες με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για το ίδιο θέμα και ήρθε σε παρόμοια συμφωνία που είχε συνάψει με τους Σοβιετικούς.
Έτσι, ενώ η Τουρκία έχει προχωρήσει σε συνεργασία με παρευξείνια κράτη στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα – μιας "κλειστής ή ημίκλειστης θάλασσας", όπως και η Μεσόγειος – αρνείται να πράξει το ίδιο και στη Μεσόγειο, τη στιγμή που η ίδια δημιούργησε προηγούμενο στη Μαύρη Θάλασσα. Αντιθέτως, στη Μεσόγειο προωθεί την αντίληψη ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και η αποκαλούμενη "νότιος" Κύπρος έχει μια περιορισμένη ΑΟΖ. Επιπλέον, αρνείται να αναγνωρίσει δικαιώματα ΑΟΖ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και ειδικά στο Καστελόριζο και τη Στρογγύλη, γιατί θα στερηθεί τα θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και επιπλέον παρεμποδίζει ενδεχόμενα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Κύπρου.
Τέσσερα είναι τα βασικά σημεία της ρηματικής διακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ που απεύθυνε προς τον ΟΗΕ, ενόψει των τουρκικών ερευνών μέρος των οποίων έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πιο συγκεκριμένα τα τέσσερα αυτά σημεία είναι:
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία της ρηματικής διακοίνωσης είναι τα εξής......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Τράπεζες θα πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds




Το σχέδιο για την πώληση δανείων από τις ελληνικές τράπεζες σε ξένα funds αναμένεται να προκαλέσει ασφυκτικές πιέσεις σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς θα κληθούν να αποπληρώσουν άμεσα τις καθυστερούμενες οφειλές τους διαφορετικά θα κατασχεθούν τα ακίνητα που έχουν υποθηκεύσει.
  Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιούν τα funds για την είσπραξη των δανείων θα είναι, σύμφωνα με την Ημερησία, καθαρά χρηματοοικονομικά και όχι κοινωνικά, όπως αρμόζει την τρέχουσα περίοδο για την Ελλάδα. Δηλαδή δεν θα λαμβάνουν υπόψη αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος, αν έχει υποστεί περικοπές στα εισοδήματα του κλπ.
  Αναμένεται λοιπόν θύελλα αντιδράσεων από τους δανειολήπτες, που θα βρεθούν με τη θηλιά στο λαιμό, όσο και από μερίδα βουλευτών.
  Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η τρόικα γνώριζε για τα γερμανικά funds που έχουν έρθει Ελλάδα με σκοπό να αγοράσουν δάνεια και ασκούσε πιέσεις στο οικονομικό επιτελείο (από τα τέλη του 2012) να μην δώσει νέα παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών (για ποσά μέχρι 200.000 ευρώ).
  Οι τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να πωλήσουν δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να καθαρίσουν τα χαρτοφυλάκια τους από τα "κόκκινα" δάνεια, αλλά και για να φέρουν ισορροπία ανάμεσα σε χορηγήσεις και καταθέσεις.
  Στόχος τους είναι η απομόχλευση, δηλαδή να κλείσει η "ψαλίδα" ανάμεσα στα δάνεια και τις καταθέσεις. Και θα επιδιώξουν ο δείκτης δάνεια προς καταθέσεις να διαμορφωθεί στο 90% με 100% αντί του 122% που είναι σήμερα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγκύκλιος Σταϊκούρα σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στις ΔΕΚΟ


Εγκύκλιος Σταϊκούρα σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στις ΔΕΚΟ

Διευκρινήσεις σχετικά με τις αποδοχές του προσωπικού των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με εγκύκλιό του.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 δεν είναι δυνατή η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε οποιαδήποτε κατηγορία προσωπικού των παραπάνω φορέων εάν δεν προηγηθεί υπουργική απόφαση. Όπως σημειώνεται, από 1-1-2013 έως και 30-6-2013 είναι ενεργή η εξουσιοδότηση για την έκδοση απόφασης καθορισμού επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες προσωπικού των ΝΠΙΔ και των ΔΕΚΟ. Προκειμένου όμως να καταστεί δυνατή η έκδοση των αποφάσεων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, πρέπει οι φορείς να υποβάλλουν στο εποπτεύον υπουργείο τα αιτήματά τους.
Κατόπιν, το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να καταρτίσει σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, κατά προτίμηση για το σύνολο των φορέων που εποπτεύει, και στη συνέχεια να το υποβάλλει στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για συνυπογραφή. Μόνον τότε θα χορηγείται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Σχετικά με το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στα ΝΠΙΔ και τις ΔΕΚΟ, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι δεν κατατάσσεται σε βαθμούς αλλά λαμβάνει το βασικό μισθό του μισθολογικού κλιμακίου που αντιστοιχεί στο βαθμό κατάταξης που θα είχε εάν κατατασσόταν σε αυτούς. Επίσης διευκρινίζεται ότι για την κατάταξη αναγνωρίζεται ο προβλεπόμενος χρόνος για την κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος καθώς και χρόνος προϋπηρεσίας μέχρι 7 έτη, που έχει παρασχεθεί σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ ή ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ.
Για τους δικηγόρους των ΝΠΙΔ και των ΔΕΚΟ αναφέρεται πως πλέον εφαρμόζεται το ίδιο καθεστώς με αυτό των δικηγόρων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
Τονίζεται ακόμη πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδειχθεί στην κατάργηση του χρονοεπιδόματος που προβλεπόταν μέχρι τις 31-12-2012, ήτοι από την 1ηΙανουαρίου 2013 δεν θα πρέπει να υπολογίζεται χρονοεπίδομα στις αποδοχές των ανωτέρω.
Τέλος, για τον υπολογισμό τυχόν υπερβάλλουσας μείωσης στις αποδοχές των εν λόγων δικηγόρων θα πρέπει να συγκριθούν οι αποδοχές που αυτοί ελάμβαναν κατά την 31-12-2012 με αυτές που προβλέπονται κατά την 1-1-2013.
Σε περίπτωση που η μείωση των αποδοχών είναι μεγαλύτερη του 25%, τότε το υπερβάλλον ποσό καταβάλλεται ως υπερβάλλουσα μείωση, η οποία θα περικόπτεται ετησίως κατά το 1/3 από 1-1-2014 και εφεξής.  
ΠΗΓΗ:eklogika.gr