Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ρήγας (Energean): Ξεκινά νέος κύκλος για τους υδρογονάνθρακες - Οι επενδύσεις προχωρούν το μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές

Από το worldenergynews.gr
«Παρούσα» στις έρευνες υδρογονανθράκων τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και στο εξωτερικό, δήλωσε η Energean Oil & Gas δια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Μαθιού Ρήγα κατά την υπογραφή στο ΥΠΕΝ της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αιτωλοακαρνανία.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ρήγας είπε:

Μανιάτης για υδρογονάνθρακες: Καλώς τονε κι ας άργησε

Από το energypress.gr
Το εξής σχόλιο έκανε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την υπογραφή σήμερα των τριών συμβάσεων για τα οικόπεδα της Δ. Ελλάδας:

«Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, χαρακτήρισε..

Η Συρία πουλούσε πετρέλαιο στις ΗΠΑ παρά τις κυρώσεις σε συνεργασία με τη Βενεζουέλα

Από το worldenergynews.gr
Η Συρία πωλούσε τα τελευταία χρόνια πετρέλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες παρακάμπτοντας τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο καθεστώς Άσαντ, με τη βοήθεια της Βενεζουέλας μεταφέροντας συριακό αργό πετρέλαιο μέσω Ρωσίας σε διυλιστήριο στην Καραϊβική, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μυστικό σχέδιο των δύο χωρών προέβλεπε την πώληση από τη Συρία πετρελαίου με μεγάλη έκπτωση στη Βενεζουέλα, η οποία έστελνε το συριακό πετρέλαιο μέσω ρωσικής εικονικής εταιρείας στην Αρούμπα για διύλιση και διανομή σε πρατήρια των καυσίμων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ρόλο-κλειδί σύμφωνα..

Το σχιστολιθικό πετρέλαιο η μεγαλύτερη απειλή για Σ. Αραβία

Από το energy.reporter.com.cy
Στην κυβερνώσα οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας θα άρεσε να ακούσει τα σκληρά λόγια του προέδρου Τραμπ στον αντίπαλο πετρελαιοπαραγωγό, το Ιράν. Τα πιο πρόσφατα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ να μειώσει απότομα τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, επίσης θα γίνονταν δεκτά με χαρά. Κι όμως, η πολιτική του Λευκού Οίκου να προωθεί την αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Σαουδάραβες και τον ΟΠΕΚ, σε σύγκριση με οποιοδήποτε sell off στα αμερικανικά αποθέματα.

Σε γενικές γραμμές, τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου δεν ευχαριστούν τα βασικά μέλη του ΟΠΕΚ, όπως η Σαουδική Αραβία. Οποιαδήποτε απόπειρα για δημιουργία «μαξιλαριού» προσφοράς, θεωρείται πως αναταράσσει την επιρροή του καρτέλ.

Σε κάθε περίπτωση, οι traders πετρελαίου δεν θα δώσουν..

Σταθάκης: «Μετά τις Χερσαίες Περιοχές, Έρχεται και η Υπογραφή Συμβάσεων Μίσθωσης και για τα Θαλάσσια Οικόπεδα»

Από το energia.gr
Υπογράφηκαν σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι Συμβάσεις Μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές, Άρτα-Πρέβεζα, Β.Δ. Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία. Οι Συμβάσεις θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή για κύρωση.

Τις Συμβάσεις Μίσθωσης για την Άρτα-Πρέβεζα και τη Β.Δ. Πελοπόννησο υπέγραψαν, ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΠΕ. Γρηγόρης Στεργιούλης.
Τη Σύμβαση Μίσθωσης για την Αιτωλοακαρνανία, υπέγραψαν, ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι..

Το Ιράν ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου κοντά στο γιγαντιαίο κοίτασμα South Pars

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράν ανακάλυψε ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου κοντά στο γιγάντιο υπεράκτιο κοίτασμα South Pars στον Περσικό Κόλπο, όπως μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της χώρας (NIOC).

Σύμφωνα με το..

Γιατί ο Όμιλος Λάτση μέσω της Paneuropean μπλόκαρε την Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ και πως απαντά το Δημόσιο

Από το bankingnews.gr
Η σύγκρουση γύρω από τα συμφέροντα των υπεραξιών του Δημοσίου και αυτών του Ομίλου Λάτση με επίκεντρο τα ΕΛΠΕ

Δύο διαφορετικές στρατηγικές διαμορφώνονται πλέον στο εσωτερικό των Ελληνικών Πετρελαίων - ΕΛΠΕ -.

Η μία ξεκινάει από το Δημόσιο και την παρούσα δίοικηση, που όπως φάνηκε κατά την χθεσινή συνέντευξη (24/5) χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και στόχο έχει την διατήρηση του ελέγχου για το μάνατζμεντ του Ομίλου.

Πόσο μάλλον όταν σημαντικές επενδύσεις όπως αυτές στον τομέα των υδρογονανθράκων βρίσκονται στο τελικό στάδιο των συμφωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες..

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις  ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή τους, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων  μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 4,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Μαΐου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα στο κέντρο διανομής..