Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Μετατροπή πλαστικών αποβλήτων σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια

Από το naftemporiki.gr
Μια νέα μελέτη από το Κέντρο Γεωμηχανικής της Σχολής Μηχανικών Γκρόουβ του του City College της Νέας Υόρκης υποδεικνύει ότι τα πλαστικά απόβλητα μπορούν να μετατραπούν αποτελεσματικά σε χρήσιμα καύσιμα και ενέργεια και όχι να απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής ή να ρυπαίνουν τον ωκεανό.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι..

Ετήσια έκθεση του EU-OSHA για το 2017 — Επιτεύγματα και μελλοντικοί στόχοι

Από το osha.europa.eu
Το 2017 χαρακτηρίστηκε από τη σταθερή δέσμευση του EU-OSHA για τη βελτίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία σε όλη την Ευρώπη. Η εκστρατεία Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες ολοκληρώθηκε, ενώ..

Προς συμφωνία για οριοθέτηση της ΑΟΖ με Αλβανία μέσα στο καλοκαίρι

Από το energypress.gr
Μετά η συμφωνία για το Σκοπιανό και με τον αέρα από τα εύσημα από τη διεθνή κοινότητα, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά μέσα στο καλοκαίρι και σε συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία. Η σχετική αποστροφή του υπουργού Εξωτερικών από τη Μόσχα ότι θα πάει διακοπές μόλις κλείσει το Αλβανικό ήταν ενδεικτική.

Άλλωστε εκκρεμεί και η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα τον οποίο τελευταία φορά..

ΕΔΕΥ: Η άγνωστη κρατική "πετρελαϊκή" που βγάζει κέρδη με το καλημέρα

Από το capital.gr
Η κύρωση με νόμο των 4 συμβάσεων μίσθωσης για τις χερσαίες περιοχές έρευνας και εκμετάλλευσης στη Δ. Ελλάδα και στη θαλάσσια περιοχή στο ΒΔ Ιόνιο, οδήγησε στην είσπραξη για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου των πρώτων εσόδων από τα πετρέλαια. Συγκεκριμένα εισπράχθηκαν 3.412.000 ευρώ, ποσό που καταβλήθηκε από τις εταιρείες ΕΛΠΕ,  Edison, Total και Energean, που ανέλαβαν την έρευνα και εκμετάλλευση των τεσσάρων περιοχών.

Η δημοσιοποίηση των πρώτων συμβολικών εσόδων από..

Εναλλαγή ρόλων στην ELPEDISON – o Ν. Ζαχαριάδης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος, o Μ. Piguet πρόεδρος

Από το energypress.gr
Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕLPEDISON, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της,  χτες 13 Ιουνίου, εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με τριετή θητεία.

Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Εκτελεστικός Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης. Αντίστοιχα, τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της ELPEDISON αναλαμβάνει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσα - συνάδελφε,

Η πρώτη πράξη της τραγωδίας του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της
διαπαραταξιακής επιτροπής του ΠΣΕΕΠ στο ΥΠΕΝ και την επακόλουθη συνάντηση με τον Υπουργό. Η κυνικότητα με την οποία μας διαβεβαίωσε πως η διαδικασία πώλησης έχει πλέον ολοκληρωθεί και δεν αλλάζει πια, αλλά και το ότι ..