Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Στάινιτς: Η Αν. Μεσόγειος κρύβει και άλλα μεγάλα κοιτάσματα



 
Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτς, δήλωσε ότι η Noble Energy έχει καταθέσει ένα «πολύ φιλόδοξο» αναπτυξιακό σχέδιο για το κοίτασμα Λεβιάθαν.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι η εταιρεία θα επιχειρήσει να αναπτύξει το κοίτασμα μέσα σε μια περίοδο τριών ετών, αν και δεν αποκάλυψε αν θα χρησιμοποιηθεί τελικά κάποια πλατφόρμα FLNG για την επεξεργασία του παραγόμενου αερίου.

Αναφερόμενος στο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου Ζορ που ανακάλυψε η Eni στην Αίγυπτο, ο Στάινιτς είπε ότι παραμένει βιώσιμη η προοπτική ισραηλινών εξαγωγών προς την Αίγυπτο παρά την εν λόγω εξέλιξη. Επίσης, είπε ότι η Ανατολική Μεσόγειος κρύβει ακόμα περισσότερα Λεβιάθαν, Αφροδίτες και Ζορ στο υπέδαφός της. Με την ανακάλυψή τους, η περιοχή θα μπορέσει να γίνει βασικός προμηθευτής της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ποια δικαιολογητικά του δημοσίου μπορείτε να παραλάβετε με ένα κλικ

Ποια δικαιολογητικά του δημοσίου μπορείτε να παραλάβετε με ένα κλικ

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία των ΚΕΠ έχει τεθεί στη διάθεση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να εκτυπώσουν δικαιολογητικά άμεσα από τον δικό τους χώρο.
Κάθε υπηρεσία και διαδικασία της δημόσιας διοίκησης εξετάζεται ανάλογα με τον βαθμό ηλεκτρονικής ετοιμότητας της, ανασχεδιάζεται και εισάγεται στο Σύστημα Διαχείρισης Υποθέσεων.

Σύνδεση με 60 φορείς
Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου για 60 υπηρεσίες και διαδικασίες, δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.
Ο αριθμός αυτός των υπηρεσιών θα ..

Σ. Αραβία VS ΗΠΑ: Mειώστε το κόστος παραγωγής πετρελαίου ή βγείτε από την αγορά

Σ. Αραβία VS ΗΠΑ: Mειώστε το κόστος παραγωγής πετρελαίου ή βγείτε από την αγορά
O πιο ισχυρός άντρας του πετρελαίου παγκοσμίως δεν μάσησε τα λόγια του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Hοuston: "Χαμηλώστε τα κόστη, δανειστείτε ρευστό ή ρευστοποιήστε".

Για τους χιλιάδες των στελεχών που παρευρίσκονται στο συνέδριο IHS CERAWeek, το μήνυμα του υπουργού πετρελαίου της Σ. Αραβίας, Ali al-Naimi σημαίνει απολύσεις, παύση παραγωγής σε πετρελαιοπηγές και μεγαλύτερες μειώσεις εξόδων.

Το μήνυμα πρόκειται να έχει επιρροή πέρα από την αμερικανική βιομηχανία ενέργειας, αφού η μείωση των εξόδων, η αύξηση των χρεών και οι απολύσεις φαίνεται πως επηρεάζουν την πραγματική αγορά.

Ο Naimi ανέφερε στα στελέχη που παρευρέθησαν στο Houston πως η Σ. Αραβία πιστεύει σε ένα πάγωμα της παραγωγής του πετρελαίου, κάτι που συμφώνησε με τη Ρωσία. Το πλαφόν αυτό πιστεύει πως θα εξισορροπήσει την αγορά. Μακροπρόθεσμα, οι παραγωγοί που υποφέρουν από υψηλά κόστη θα ωθηθούν εκτός του ανταγωνισμού και η αναπτυσσόμενη ζήτηση θα ροκανίσει την υπερπληρότητα. Η ΙΕΑ επισημαίνει πως αυτό σημαίνει δύο χρόνια χαμηλών τιμών.

Το πλαφόν δεν πρόκειται να ..

Η νέα απειλή για το αργό, ακούει στο όνομα "αυτοκίνητο"

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρικα αυτοκινητα
Έφτασε η στιγμή που οι επενδυτές του αργού πετρελαίου θα πρέπει να "πάρουν στα σοβαρά" τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Όπως σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Tesla και η Chevy σχεδιάζουν να ξεκινήσουν να πωλούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι τιμές των οποίων θα κυμαίνονται στα 30.000 δολάρια. Η Ford, η Volkswagen, η Nissan και η BMW  επενδύουν δισεκατομμύρια προς την επίτευξη του στόχου αυτού. Σχεδόν όλες ανεξαιρέτως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως επίσης και η Apple αλλά και η Google δουλεύουν την επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως είναι φυσικό, αυτό θα κοστίσει στην αγορά πετρελαίου. Ο OPEC ακόμη υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα "κατακτήσουν" μόλις το 1% της παγκόσμιας αγοράς μέχρι το 2040. 

Η συντριβή των...

Σκουρλέτης: Πύλη εισόδου για το ιρανικό πετρέλαιο μπορεί να γίνει Ελλάδα

Σκουρλέτης: Πύλη εισόδου για το ιρανικό πετρέλαιο μπορεί να γίνει Ελλάδα
Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων με το Ιράν προκειμένου να εξασφαλίσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται η χώρα και ταυτόχρονα να καταστεί μία πύλη μέσω της οποίας το Ιράν θα διοχετεύσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως ανέφερε και ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Η ελληνική παραγωγή πετρελαίου είναι εξαιρετικά περιορισμένη και φυσικά η χώρα δεν διαθέτει φυσικό αέριο, ενώ το Ιράν -κράτος-μέλος του OPEC- διαθέτει αποθέματα τα οποία, σύμφωνα με την ΒΡ, είναι τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Η Ελλάδα συμφώνησε τον...

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ;;;


Αλλάζει σταδιακά επίπεδο η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 - Αποκλειστικές φωτογραφίες.


Η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 είναι η μόνη μας ελπίδα για να έχουμε ρεύμα τα βράδια μετά το 2020, όπως μας είχε πει ο ΑΔΜΗΕ στη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020, επομένως είναι χρήσιμο να παρακολουθούμε την πρόοδο των εργασιών. Το ιστολόγιο σας έχει ήδη ενημερώσει τρεις φορές για την πρόοδο εργασιών, (στις 15 Οκτωβρίου, στις 14 Νοεμβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου 2015), παρουσιάζει σήμερα νέες αποκλειστικές φωτογραφίες, που μας έστειλε αναγνώστης και τον ευχαριστούμε, και θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη, καθώς έχει μεγάλη σημασία "να μπει το νερό στ’ αυλάκι".

Στην 1η φωτογραφία βλέπουμε μια πανοραμική άποψη του οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα και σε πρώτο πλάνο διακρίνεται μια κυκλικής μορφής εκσκαφή, οπότε ίσως εκεί ..

Reuters: Τις προσεχείς ημέρες η πρώτη παραγγελία ιρανικού αργού από τα ΕΛΠΕ


Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν τα ΕΛΠΕ την πρώτη παραγγελία αργού πετρελαίου από το Ιράν, μετά την άρση κυρώσεων κατά της χώρας, τόνισε στο Reuters στέλεχος της επιχείρησης.

«Σχεδιάζουμε να προχωρήσει την παραγγελία τις επόμενες ημέρες» είπε το στέλεχος διατηρώντας την ανωνυμία του και δίχως να αποκαλύψει το μέγεθος της παραγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο Σάββατο, ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Amir-Hossein Zamaninia δήλωσε ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια θα αγοράσουν 60.000 βαρέλια αργού την ημέρα, ποσότητα που θα μπορούσε να αυξηθεί στα 150.000 βαρέλια την ημέρα.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΕΛΠΕ: Στα 188,5 εκατ. ευρώ βλέπουν τα προσαρμοσμένα EBITDA οι αναλυτές

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ: Στα 188,5 εκατ. ευρώ βλέπουν τα προσαρμοσμένα EBITDA οι αναλυτές
Ζημιές ύψους 11,8 εκατ. ευρώ εξαιτίας των χαμηλών τιμών του πετρελαίου που επηρέασαν την αποτίμηση των αποθεμάτων, προβλέπει για τον όμιλο των ΕΛΠΕ η δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ των αναλυτών που παρακολουθούν την εταιρεία για το 4ο τρίμηνο του έτους.

Η μείωση των τιμών του πετρελαίου είχε επηρεάσει και πέρυσι τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ ωστόσο φέτος φαίνεται ότι η επίπτωση θα είναι μεγαλύτερη σύμφωνα με τους αναλυτές που απευθύνθηκε το Reuters (Alpha Finance, Axia Ventures Group, Eurobank Equities, Investment Bank of Greece, Nomura, UBS και Wood & Co).

Ωστόσο τα προσαρμοσμένα EBITDA εφόσον..

ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου ενάντια στο ασφαλιστικό


Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αποφάσισε η ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Το συλλαλητήριο θα γίνει σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας «που θίγονται από το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας όταν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση στη Βουλή του ασφαλιστικού.
Η ΓΣΕΕ ζητά... 

«την άμεση απόσυρση του ηθικά μη βιώσιμου και απαράδεκτου ασφαλιστικού νομοσχεδίου» και εξαγγέλλει συνέχιση του αγώνα μέχρι η κυβέρνηση να αποφασίσει την απόσυρση του.


ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

Τώρα και στην γειτονιά σας!..


'' Θέλετε έναν βολικό σκλάβο για τις βαριές δουλειές του σπιτιού και του κήπου;
     Χρειάζεστε βοηθό για τα ψώνια;
     Έχετε ανάγκη από μιά κοπέλα να σας ανακουφίζει;
     Βρείτε αυτό που θέλετε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης (Hot Spot) της γειτονιάς σας!
     Hot Spot!
     Αυτό που θέλετε, τώρα
και στην γειτονιά σας!
     Hot Spot!
     Ένα, σύντομα κοντά σας! '' 

     Αυτή θα είναι μία πετυχημένη διαφήμιση του πολύ κοντινού μας μέλλοντος,
     ..αφού συνδυάζει όλα τα στοιχεία του Καταναλωτικού δυτικού Πολιτισμού,
     ..με την νοσταλγία που προκαλούν στην λαϊκή συνείδηση μηνύματα που θυμίζουν εκείνο το αλήστου μνήμης της χούντας: '' κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο! '',

     ..και αφού οι δικοί μας ιθύνοντες (που επίσης θυμίζουν χούντα) βάλθηκαν να αποδείξουν στους κουτόφραγκους πόσο λάρτζ και ώπα είμαστε:
     '' Πέντε στρατόπεδα μας υποχρεώνετε να φτιάξουμε εσείς;  Άλλα πέντε θα φτιάξουμε εμείς, έτσι, επειδή γουστάρουμε. Θα τ' αραδιάσουμε στον άξονα από Αθήνα Θεσσαλονίκη να φαίνονται ακόμη κι απ' το διάστημα! Σινικό Τείχος οι κινέζοι; Non stop hot spots εμείς! 
     Κι άμα μας ζορίσετε θα..

Τα Κρατικά Επενδυτικά Ταμεία Απέσυραν 46,5 Δις Δολ. Υπό την Πίεση των Χαμηλών Τιμών Πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα Κρατικά Επενδυτικά Ταμεία Απέσυραν 46,5 Δις Δολ. Υπό την Πίεση των Χαμηλών Τιμών Πετρελαίου
Eκροές-ρεκόρ πραγματοποίησαν τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, κυρίως πετρελαιοπαραγωγών χωρών, το 2015, ενώ ακόμη μεγαλύτερες απώλειες αναμένονται το 2016. Βασικός λόγος είναι η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, που οδηγεί τις κυβερνήσεις στο να προχωρούν σε αθρόες ρευστοποιήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας eVestment αποκλειστικά για τους Financial Times, τα κρατικά ταμεία «τράβηξαν» τουλάχιστον $46,5 δις από διαχειριστές χαρτοφυλακίων το 2015, πολύ μεγαλύτερες από τις εκροές που καταγράφηκαν στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις οικονομίες τους. Οι εκροές έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό την κερδοφορία πολλών εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών εταιρειών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, Aberdeen Asset Management, State Street και Franklin Templeton.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’ s προέβλεψε ότι οι εκροές θα είναι τουλάχιστον..