Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Προς παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron

Από το energypress.gr
O διευθύνων σύμβουλος της Chevron, John Watson, σχεδιάζει να παραιτηθεί, καθώς η εταιρεία αναζητά νέα ηγεσία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Η μετάβαση αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση από το συμβούλιο της εταιρείας για το διάδοχο του Watson.

O επικρατέστερος υποψήφιος για να αντικαταστήσει..

Η ExxonMobil «παραπλάνησε» το κοινό σχετικά με την κλιματική αλλαγή, λένε οι ειδικοί του Χάρβαρντ

Από το worldenergynews.gr
Ο γίγαντας ορυκτών καυσίμων  ExxonMobil «παραπλάνησε το κοινό» για τους κινδύνους που συνεπάγεται η κλιματική αλλαγή, κατέληξε ανάλυση από δυο ακαδημαϊκούς του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.των δημόσιων και ιδιωτικών ανακοινώσεvν σχετικά με το θέμα. 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent ενώ οι επιστήμονες και οι ανώτεροι υπάλληλοι της εταιρείας δέχτηκαν σε μεγάλο βαθμό την επιστημονική άποψη ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πραγματική και ενέχει σημαντικούς κινδύνους, δαπάνησε χιλιάδες λίρες σε τακτικές διαφημιστικές εκδηλώσεις στις New York Times (NYT) και σε άλλες εφημερίδες, για την επιστήμη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιχείρηση με επικεφαλής ..

Καλύτερα άνεργος παρά σε κακό εργασιακό περιβάλλον

Από το efsyn.gr
Η ικανοποίηση που λαμβάνει ένας εργαζόμενος από τη δουλειά του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία του, συμπεραίνει νέα επιστημονική μελέτη, η οποία κατέγραψε το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει ένα κακό εργασιακό περιβάλλον.

Στην εν λόγω μελέτη πήραν μέρος 1.116 Βρετανοί ηλικίας από 35 έως 75 ετών. Όπως διαπιστώθηκε, άτομα που αρχικά ήταν άνεργα και στη συνέχεια πήγαν να δουλέψουν σε μία «κακή εργασία» παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα άγχους σε σύγκριση με όσους παρέμειναν άνεργοι. Αντίθετα,  οι άνεργοι που πήγαν σε πιο ποιοτικές δουλειές, είχαν..

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Το κράτος δεν ξέρει ούτε τις νόμιμες δεξαμενές…

Από το reporter.gr
Τουλάχιστον ένα επίδομα ΕΚΑΣ, ήτοι 300 εκατ. ευρώ. Τόσα εκτιμάται ότι είναι τα έσοδα που θα χάσει (και) φέτος το Δημόσιο από το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.
Έχουνε περάσει πέντε χρόνια από τότε που η Βουλή ψήφισε τα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου και η τύχη κάμποσων από αυτά αγνοείται!

Υπουργικές αποφάσεις βεβαίως, εκδίδονται, αλλά στα κρίσιμα σημεία, (σ.σ: που είναι το περίεργο;..) «υποφέρουν» από τη γνώριμη «δημιουργική ασάφεια» που έχουν πολλές παρόμοιες αποφάσεις και «δύσκολα» νομοσχέδια, όταν οι κυβερνήσεις και το βαθύ Δημόσιο θέλουν να..

Rosneft και Trafigura διεισδύουν στην ινδική αγορά πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ρωσικός κολοσσός Rosneft, η Trafigura και το ρωσικό fund UCP εξαγόρασαν την ινδική πετρελαϊκή εταιρεία Essar Oil, έναντι $12,9 δις. Η εξαγορά αυτή ενισχύει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ινδία, μιας αναδυόμενης αγοράς στον πετρελαϊκό τομέα.

O CEO της Rosneft, κ. Igor Sechin, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι με τη συγκεκριμένη εξαγορά δίνεται η δυνατότητα στη Rosneft να εισέλθει στη δυναμική αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού ωκεανού.

Σε ό,τι αφορά την ζήτηση πετρελαίου ..

Το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι... ξεχασμένες δεξαμενές

Από το euro2day.gr
Μία νέα κωμικοτραγική ιστορία έρχεται να προστεθεί στις διαχρονικά κυβερνητικές απόπειρες καταπολέμησης του λαθρεμπορίου των καυσίμων.

Κι ενώ η απώλεια εσόδων ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ ετησίως, οι παλινωδίες δεν έχουν τελειωμό. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στις 17 Δεκεμβρίου του 2015 μετά από πολυετή απραξία, εκδίδονται δύο υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στην υποχρεωτική τοποθέτηση συστημάτων εισροών – εκροών στις ελεύθερες εγκαταστάσεις των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών και πωλητών θέρμανσης καθώς και σε πλωτά μέσα (σλέπια κλπ.) μεταφοράς πετρελαιοειδών.

Οι αποφάσεις αυτές, όπως είχε..

Βγήκε και επίσημα ο διαγωνισμός για τις έρευνες στο Ιόνιο - Ο χάρτης με τη θαλάσσια περιοχή

Από το energypress.gr
Παράλληλα με την ανακοίνωση διεξαγωγής διαγωνισμού για τα θαλάσσια οικόπεδα που θέλει να εξερευνήσει η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Total-ExxonMobil σε Ιόνιο-Κρήτη, το ΥΠΕΝ προχώρησε και στην ανακοίνωση για αντίστοιχο διαγωνισμό για την περίπτωση της Energean σε περιοχή του Ιονίου. Η προκήρυξη τυπώθηκε ήδη σε ΦΕΚ.

Η εταιρεία υπέβαλε σχετικό αίτημα τον Ιούνιο, ενώ η περιοχή που έχει ζητήσει η Energean (βλέπε χάρτη) είναι νοτιοδυτικά της Κέρκυρας και δυτικά της Λευκάδας (ουσιαστικά είναι αυτή που καταλάμβαναν τα οικόπεδα 3 και 7 του προηγούμενου διαγωνισμού). Πρόκειται για..

Τρεις γεωτρήσεις μέχρι το 2020 σε Ιόνιο και Κρήτη - Μετά θα ακολουθήσει ένας "πραγματικός" αδειοδοτικός γύρος

Από το energypress.gr
Αφιέρωμα στις ελληνικές προσπάθειες για έρευνες υδρογονανθράκων φιλοξένησε πρόσφατα το έγκυρο περιοδικό Oil and Gas Journal.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι οι σχετικές ενέργειες παρέμειναν στάσιμες από τη δεκαετία του 1990, όμως η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων στην Αν. Μεσόγειο αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των ξένων πετρελαϊκών. Όπως τονίζεται, μέσα σε τρία χρόνια και με τη βοήθεια των νέων σεισμικών ερευνών, η χώρα μας θα διαθέτει αρκετά δεδομένα για να προχωρήσει με ένα νέο γύρο αδειοδότησης για τα βαθιά νερά.

Όπως δήλωσε..