Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Σύμβουλος Μέρκελ: Βγάλτε Ελλάδα – Κύπρο από το ευρώ και κάντε κούρεμα καταθέσεων!


20130428-190127.jpg

Ο Πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου Ifo τάχθηκε σήμερα υπέρ της εξόδου της Ελλάδας και της Κύπρου από το ευρώ, έστω και προσωρινά, κάνοντας κούρεμα καταθέσεων και στις δυο χώρες!

Τονίζει μάλιστα ότι ενδεχόμενη έξοδος της Κύπρου «δεν θα είχε κάποια δραματική συνέπεια».
Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο κ. Ζιν επαναλαμβάνει ότι μια προσωρινή έξοδος χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση του κοινού νομίσματος, ενώ τονίζει ότι, ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου, πιθανή έξοδος δεν θα είχε σοβαρές συνέπειες για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι ο ίδιος εξακολουθεί να δίνει μια ευκαιρία στο ευρώ, αλλά ως νόμισμα των ισχυρών της Ευρώπης. «Αξίζει να υπερασπιστούμε το ευρώ. Αλλά θεωρώ μεγάλο σφάλμα να κρατάμε πάση θυσία στο ευρώ τις αδύναμες χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν βοηθάμε τις χώρες αυτές και μειώνουμε τις πιθανότητες επιβίωσης του ευρώ», αναφέρει.
Ερωτώμενος πάντως για το μοντέλο που επιλέχθηκε για τη διάσωση της Κύπρου, σημειώνει ότι πρόκειται για ένα σημείο καμπής και δηλώνει ότι στο εξής, εφόσον μια τράπεζα χρεοκοπεί, το κόστος θα πρέπει να το επωμίζεται η ίδια η τράπεζα και οι καταθέτες.
Σε άρθρο του μάλιστα στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, ο κ. Ζιν υποστηρίζει ότι η διάσωση της Κύπρου θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ό,τι υπολογίζεται από τους ειδικούς και θα φτάσει στα επίπεδα της ελληνικής διάσωσης. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Τεράστιο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!!! (Βίντεο)



Φοβερή εικόνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παρατηρούμε ένα τεράστιο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο το οποίο βρίσκεται προς το κέντρο της εικόνας ακριβώς πάνω από τη Γη. Τι θα μπορούσε αυτό να είναι; 


Επίσημος σύνδεσμος NASA: ΕΔΩ 

 ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr

Δεν πέφτουν μόνοι τους!



Του Γιώργου Δελαστίκ - "Πριν"

Θα πέσει σύντομα η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη; Το ερώτημα αυτό έρχεται και επανέρχεται διαρκώς. Στις συζητήσεις μάλιστα, το θέμα αυτό τίθεται με διαρκώς οξύτερο τρόπο, όσο πιο αναιμική γίνεται η δράση του μαζικού κινήματος και όσο μεγαλώνει η απόγνωση του λαού από την ασκούμενη πολιτική.
Στο πλαίσιο αυτό υπερδιογκώνεται κάθε εσωτερική διαφωνία στους κόλπους της κυβέρνησης και επιχειρείται να αναχθεί σε παράγοντα καταλυτικών δήθεν εξελίξεων, παρόλο που έχει ήδη αποδειχθεί πάμπολλες φορές ότι κανένας από τους τρεις «Τσολάκογλου» πολιτικούς αρχηγούς δεν αντιστέκεται στην παραμικρή εντολή της τρόικας των επικυρίαρχων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Όχι, η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αποκλείεται να πέσει από μόνη της! Αν δεν αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα για να δημιουργήσει συνθήκες ανατροπής της, η κυβέρνηση αυτή θα βγάλει ...τετραετία! Οι λόγοι είναι απλούστατοι. Πρώτον, τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι στις εκλογές τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα η πολιτική καριέρα των δύο τελευταίων, αλλά πιθανότατα και του Σαμαρά.

Σχηματικά μιλώντας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα καθαιρεθούν την ίδια τη νύχτα των εκλογών προκειμένου τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ (αν τελικά κατορθώσει να μπει στη Βουλή, πράγμα που δεν είναι αδύνατο για την «Αριστερά της προσκολλήσεως») να ετοιμαστούν να προσκολληθούν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ για να του δώσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και ο ηττημένος και ατιμασμένος Σαμαράς όμως θα είναι πλέον άχρηστος για τη Δεξιά και πρωτίστως για την αστική τάξη, οπότε και θα πεταχτεί πιθανότατα αμέσως στη χωματερή πολιτικών. Τρελοί είναι επομένως ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης να ρίξουν την κυβέρνηση τους και να αυτοκτονήσουν πολιτικά;

Ο δεύτερος λόγος που αυτή η κυβέρνηση δεν θα καταρρεύσει οικειοθελώς είναι ο αυτοεγκλωβισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολιτικό αδιέξοδο που τείνει να τον εξουδετερώσει ως απειλή για το σύστημα, χωρίς ταυτόχρονα να έχει ακόμη αποσπάσει την εμπιστοσύνη της αστικής τάξης, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική επιλογή του συστήματος για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την πολιτική ευφυία να εκφράσει την οργή αλλά και τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4,6% του Οκτωβρίου του 2009 στο 26,9% του Ιουνίου του 2012. Από εκεί και πέρα όμως, είχε την υπεροπτική αφέλεια να νομίσει ότι έχει «δεμένο» αυτό το ποσοστό των αριστερών και των ριζοσπαστικοποιημένων ψηφοφόρων και να επικεντρώσει τις προσπάθειες του στο να πείσει την αστική τάξη ότι δεν είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα της, ώστε να υποστηριχθεί ή έστω να γίνει ανεκτή από τους αστούς η πρωθυπουργοποίησή του.

Η τακτική αυτή απέτυχε παταγωδώς. Ανέκοψε σχεδόν πλήρως την ανοδική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τον απέκοψε από τις λαϊκές μάζες που ριζοσπαστικοποιούνται. Έτσι όμως κατέστησε τον Αλέξη Τσίπρα πολύ λιγότερο «απειλητικό» για την αστική τάξη, η οποία πλέον σαφώς και πιέζεται αντικειμενικά λιγότερο από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες για να έρθει σε συμβιβασμό μαζί του. Τον βλέπει έτσι περισσότερο ως ικέτη που εκλιπαρεί την έγκριση της παρά ως ισχυρό αντίπαλο που επιβάλλει όρους, οπότε συνεχίζει να τον απορρίπτει.

Ο τρίτος και σοβαρότερος λόγος που αυτή η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να πέσει από μόνη της είναι το ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ισχυρό κίνημα λαϊκής αντίστασης παρόλα τα δεινά που έχει επισωρεύσει η ολέθρια κυβερνητική πολιτική στα λαϊκά, τα μεσαία, ακόμη και τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Αυτό δίνει στην αστική τάξη την άνεση να αισθάνεται ότι μπορεί να ρυθμίζει την κατάσταση με βάση τα δικά της συμφέροντα και μόνο, αδιαφορώντας για το λαϊκό παράγοντα. Έτσι όμως μόνο κακές ή χειρότερες λύσεις για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των μεσαίων στρωμάτων μπορούν να δοθούν.


Επιπροσθέτως, το μόνο που μπορεί να προβλεφθεί με απόλυτη βεβαιότητα στην περίπτωση αυτή είναι η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης των μισθωτών, των νέων, των συνταξιούχων. Επιδείνωση πολύ σοβαρότερη από εκείνη της μείωσης κατά σοβαρό ποσοστό του πλούτου των Ελλήνων αστών και μάλιστα επιδείνωση συνοδευόμενη από δομικές αλλαγές μόνιμων δυσμενών αλλαγών εις βάρος της εργασίας (κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος και κατάκτησης του 20ού αιώνα, τραγικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, κτηνώδεις φορολογικές επιβαρύνεις των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων κ.λπ.).

Οι θεσμικές αυτές αλλαγές που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ θα επιτρέψουν στους Έλληνες αστούς να ξαναυξήσουν σταδιακά τον πλούτο τους, ενώ θα συνεχίσουν να ωθούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους διαρκώς προς τα πίσω, στις δεκαετίες του 1960 και του 1950.

Η αστική τάξη της χώρας μας δεν έχει λοιπόν κανένα λόγο να στερηθεί των υπηρεσιών αυτής της εμετικής συγκυβέρνησης αφήνοντας την να καταρρεύσει. Παράλληλα, έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθηση ότι είναι σε θέση να αποτρέψει πλέον την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 
ΠΗΓΗ:tsak-giorgis.blogspot.gr

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ!


20130428-092017.jpg
ΟΡΓΗ ΠΕΠΟΝΗ – ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ.
“Δεν αναγνωρίζουμε την ασυλία που ψήφισε πρόσφατα η βουλή για τους τραπεζίτες που δάνεισαν τα κόμματα. Θα ασκήσουμε διώξεις και σε πολιτικά πρόσωπα που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα.” Αυτή είναι η θέση των ηρωϊκών εισαγγελέων Πεπόνη – Μουζακίτη μετά

και τις τελευταίες εξελίξεις με την αποκάλυψη των οικονομικών οργίων και της διακίνησης μαύρου χρήματος στην Ιπποκράτους. Μπορεί τα ΜΜ”Ε” να μην έδωσαν στην είδηση την πραγματική διάσταση, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κολοσσιαίο, πρωτοφανές οικονομικό – πολιτικό σκάνδαλο διαπλοκής και ασυδοσίας:
Συγκεκριμένα, η βουλή και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, ενώ γνώριζε τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών για την μαύρη τρύπα Παπανδρέου, ψήφιζε την κατάπτυστη ασυλία των τραπεζιτών που χορήγησαν τα δάνεια! Στις 18 του μήνα δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ με το οποίοι οι τραπεζίτες απαλάσσονται από ποινικές ευθύνες για απιστία, για τα κομματικά δάνεια που έδωσαν “σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος”! Λίγες ημέρες πριν την δημοσιοποίηση του σκανδάλου!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λοιπόν, οι οικονομικοί εισαγγελείς θα προχωρήσουν στην άσκηση διώξεων ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα, κρίνοντας αντισυνταγματική την συγκεκριμένη (ν)τροπολογία. Πράξη ευθύνης, ηρωϊσμού και πραγματικής προστασίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος που κάποιοι το βίασαν ως σύγχρονες Αντουανέτες.
Μόνο σε ακραία φεουδαρχικά – μοναρχικά καθεστώτα έχουμε δει να υποθηκεύονται χώρες την ίδια στιγμή που οι ηγεμόνες έχτιζαν παλάτια και ξόδευαν δημόσιο χρήμα για επίδειξη χλιδής. Παραπέμποντας στους Εμίρηδες με τα χρυσά πόμολα, που τόσο λάτρεψε το καθεστώς Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες του “Ολυμπία” λένε ότι η ανακοίνωση των διώξεων θα φτάσει τόσο ψηλά, που θα προκαλέσει σεισμό σε όλο το σύστημα των διεφθαρμένων. Σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο. Και οι Έλληνες Ντι Πιέτρο, έχουν αποδείξει ότι τηρούν τις υποσχέσεις τους.

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ «ΓΕΛΟΙΕΣ» ΤΙΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ «Φαρμάκη» Καρχιμάκη κατά Βενιζέλου




Αιχμηρός κατά της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ  ο πρώην γραμματέας του κόμματος και εκ των ηγετικών στελεχών της κίνησης των 75 στελεχών Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ζήτησε από «το κίνημα να αποκτήσει ξανά την αίγλη και την περηφάνια του παρελθόντος».

Το συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες μας, είπε ο Μ. Καρχιμάκης, καθώς δεν υπήρξε καμία απόφαση και την ευθύνη για τη χαμένη ευκαιρία δεν την έχουμε εμείς, αλλά όσοι είχαν την ευθύνη στην ηγεσία του κόμματος που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε ένα τέτοιο συνέδριο.

«Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερό να δίνουμε λύσεις στους πολίτες. Δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα, αλλά πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτική δράση όπως πίστεψε και τη έκανε πράξη ο Ανδρέας Παπανδρέου» είπε ο Μ. Καρχιμάκης. .

«Αυτοί είναι οι λόγοι που συναντιόμαστε και πάλι για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. Ο αγώνας αυτός μπορεί να αποκτήσει περιεχόμενο μέσα από καθαρές πράξεις.

Αν δεν υπήρχε το μεγάλο πάρτι της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε στο μηχανισμό στήριξης. Επιλέξαμε τη διάσωση της χώρας γνωρίζοντας τα μέτρα που θα ληφθούν, αναμετρηθήκαμε με την συνείδηση μας , ζητήσαμε θυσίες του κόσμου τις οποίες αναγνωρίζουμε» πρόσθεσε ακόμη η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. .

«Ζητήσαμε κανόνες για τους τραπεζίτες. Οτι επιδεικνύει σήμερα ο Σαμαράς είναι νόμοι της κυβέρνησης μας. Θα ξεχάσουμε τον κ, Σαμαρά που έλεγε ότι θα μηδενίσει το χρέος σε ένα χρόνο; Θα ξεχάσουμε την σκληρή αντιπολίτευση που τελικά προσχώρησε για να συμμετέχει στη κυβέρνηση Παπαδήμου και τα γελοία Ζάππεια δίνοντας ψεύτικες ελπίδες του κόσμου και σήμερα με αυτή την απάτη να έχει τη δεδηλωμένη;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρχιμάκης, επεσήμανε:

«Εμείς δεν είμαστε σχολιαστές της πολιτικής επικαιρότητας γι αυτό και οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα μας για το πως πρέπει να βαδίζουμε από εδώ και πέρα. Πρέπει να λέμε πως φτάσαμε εδώ γι αυτό και είναι απαράδεκτο το να αφήνουμε τη ΝΔ να επιρρίπτει ευθύνες για το χρέος στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτισμούς και λόγους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Η στήριξη προς τον Σαμαρά δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς όρους. Πρέπει να αγωνιστούμε για διαφάνεια, στη δικαιοσύνη που είναι μέσα στην κρίση αναπτυξιακός παράγων αν λειτουργούσε ταχύτητα. Να παροτρύνουμε την ηγεσία του κόμματος να συγκρουστεί με όλα αυτά. Χωρίς δισταγμό με το παρασιτικό κεφάλαιο και που πλουτίζουν αεριτζίδικα.»

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η κυβέρνηση σχεδιάζει ενιαία σύνταξη 360 ευρώ για όλους



Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού ταμείου με κορμό το ΙΚΑ, με την ενσωμάτωση των πολυπληθέστερων ασφαλιστικών φορέων της χώρας σε αυτό.

  Ο στόχος της κυβέρνησης προοιωνίζεται αφενός από τη μετατροπή του ΙΚΑ σε κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών από τα μεγάλα ταμεία από την 1 Ιουλίου 2013 και αφετέρου από την ένταξη του ΟΠΑΔ σε αυτό.

  Η δημιουργία ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού Ταμείου θα ακολουθήσει τα πρότυπα του σουηδικού μοντέλου, γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ο ολικός ανασχεδιασμός της δομής παροχών.

  Στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος φορέας να λειτουργήσει το 2015, οπότε και αναμένεται να γίνει η έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης.

  Το ποσό της βασικής σύνταξης θα είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, 360 ευρώ και θα καταβάλλεται από το κράτος, ενώ θα αποτελεί συνταξιοδοτική βάση για όσους θεμελιώσουν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2015, καθώς και για όσους συμπληρώνουν το ανώτατο ηλικιακό όριο δίχως να πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

  Επιπρόσθετα, όλοι όσοι ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά την 1.1.2011 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015, θα λάβουν αναλογική σύνταξη, με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης ανά έτος, ενώ ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται με βάση το σύνολο όλου του ασφαλιστικού βίου.

  Η τελική σύνταξη θα συμπληρώνεται με βάση το αναλογικό - ανταποδοτικό τμήμα, το οποίο θα συνδέεται με τις εισφορές και τη δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά Ταμεία.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου Κάλεσμα συμμετοχής και από την ΟΛΜΕ


Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου
“Ραντεβού” στο Σύνταγμα δίνουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18:30, για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο εναντίον του πολυνομοσχεδίου που τίθεται σήμερα υπό ψήφιση, ενώ κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει στα μέλη της και η ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, το πολυνομοσχέδιο “στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων”.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο “υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων”.

“Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον”, σημειώνει στο κάλεσμά της προς τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, που διαμαρτύρεται για τη ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών
 ΠΗΓΗ:news.gr

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ


Ernst & Young: Οι Δέκα Μεγαλύτεροι Κίνδυνοι που Αντιμετωπίζουν οι Πετρελαϊκές Σήμερα



Τους δέκα μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πετρελαϊκές απαριθμεί σε νέα της έρευνα η Ernst& Young, τονίζοντας ότι το σημερινό περιβάλλον έχει αλλάξει σημαντικά σε σύγκριση με το παρελθόν και ότι οι εταιρείες αυτές είναι αντιμέτωπες με διαφορετικές προκλήσεις.
Πιο αναλυτικά, η Ε&Υ εντοπίζει τους εξής 10 παράγοντες κινδύνου για τις πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως:
1. Πρόσβαση στα αποθέματα: Οι πολιτικοί περιορισμοί και ο ανταγωνισμός για τα αποδεδειγμένα αποθέματα ασκούν πιέσεις. Σύμφωνα με έρευνα της Ε&Υ, οι πολιτικοί παράγοντες επηρεάζουν τον κλάδο των υδρογονανθράκων περισσότερο από άλλους κλάδους.
2. Αβέβαιη ενεργειακή πολιτική. Σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου προχωρά ένας επανασχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής. Επίσης, οι επιπτώσεις του ατυχήματος της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού συνεχίζουν να γίνονται αισθητές όσον αφορά τις προδιαγραφές ασφαλείας που υιοθετούνται για τις γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη.
3. Περιορισμός του κόστους. Σήμερα, τα αυξανόμενα κόστη προκαλούνται από κυκλικούς παράγοντες, καθώς και από το τέλος της εποχής του «εύκολου» πετρελαίου.
4. Επιδεινωμένοι οικονομικοί όροι. Σύμφωνα με στέλεχος πετρελαϊκής που μίλησε στην Ε&Υ, «αυξάνεται η χρήση των φόρων, αληθινών ή μη, από τις κυβερνήσεις ως μοχλός πίεσης για τις πετρελαϊκές».
5. Υγεία, ασφάλεια και περιβάλλον. Τα τρία αυτά θέματα έχουν ανέβει ψηλά στην ατζέντα του κλάδου των υδρογονανθράκων, αντανακλώντας την πίεση της κοινής γνώμης, αλλά και τις αυξημένες τεχνικές δυσκολίες κατά τις επιχειρήσεις εξόρυξης.
6. Έλλειψη ανθρώπινου κεφαλαίου. Το 22% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Ε&Υ απάντησε ότι η έλλειψη καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού έχει δυσμενή αποτελέσματα στη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.
7. Νέες επιχειρησιακές προκλήσεις και άγνωστα περιβάλλοντα. Πριν από τρία χρόνια, αυτός ο παράγοντας ήταν χαμηλά στις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά τώρα αποτελεί βασικό σημείο.
8. Κλιματική αλλαγή. Αν και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης το 2009 απέτυχε να αποδώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα, η πίεση εξακολουθεί να αυξάνεται προς τις πετρελαϊκές. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το κλίμα δεν θεωρείται ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν ως απλά ένα ρυθμιστικό ζήτημα.
9. Διακύμανση των τιμών. Οι ταραχές στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική στο α’ εξάμηνο του 2011 είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Βεβαίως, δεδομένης της αύξησης του κόστους στην έρευνα και παραγωγή, η πτώση των τιμών αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.
10. Ανταγωνισμός από νέες τεχνολογίες. Εκτός από τις νέες τεχνολογίες στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, ο κλάδος επηρεάζεται και από άλλες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα στις ΑΠΕ και στις υποδομές. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Επιστήμονες στη Σιβηρία δημιούργησαν καύσιμο χωρίς αέρια απόβλητα


жидкий гелий химический элемент топливо

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Χημείας Στερεών Σωμάτων και Μηχανικής Χημείας του Παραρτήματος Σιβηρίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, από κοινοί με συναδέλφους τους από το Ινστιτούτο Χημείας και Χημικής Τεχνολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Μογγολίας δημιούργησαν ένα καύσιμο χωρίς αέρια απόβλητα καύσης στη βάση του λιγνίτη.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το νέο μοναδικό προϊόν δεν προκαλεί βλάβη στο περιβάλλον. Η εφεύρεση έχει ήδη μεγάλη ζήτηση για μικρούς καυστήρες, που χρησιμοποιούν άνθρακα. Η σχετική τεχνολογία προβλέπει ότι από το λιγνίτη αφαιρούνται τα εναέρια οργανικά συστατικά και χάρη σε αυτό παράγονται καύσιμοι ανθρακόπλινθοι. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru/

Με πρόσφατη βαρυσήμαντη συνέντευξη του ο Πρωθυπουργός αποφάνθηκε ότι το Σύνταγμα “επιτρέπει τις απολύσεις”...



Με πρόσφατη βαρυσήμαντη συνέντευξη του ο Πρωθυπουργός αποφάνθηκε ότι το Σύνταγμα “επιτρέπει τις απολύσεις”.
Ας παραβλέψουμε ότι ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, αρμόδιος Υπουργός του, και πλήθος άλλων συνταγματολόγων, έχει αποφανθεί περί του αντιθέτου.(με άρθρο του στην Αυγή στις 18/4/2010)
Ας δεχτούμε ότι ο Πρωθυπουργός ...έχει πάντα δίκιο, ειδικά όταν αυτό υπαγορεύεται από τον κύριο Τόμσεν
Ας μιλήσουμε λοιπόν για το Σύνταγμα, κύριε Σαμαρά...
Επιτρέπει το Σύνταγμα την επιβολή κεφαλικού φόρου, την υπερφορολόγηση της μισθωτής εργασίας και της μικρής περιουσίας, την κατάργηση κοινωνικού χαρακτήρα φοροαπαλλαγών και την...
διατήρηση άλλων υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου;
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι αδιάφοροι, του Αντόνιο Γκράμσι



 

«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.



Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα.

Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.

Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν.

Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.

Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους. 11 Φεβρουαρίου 1917»

*Ο Αντόνιο Γκράμσι (Antonio Gramsci, Άλες Σαρδηνίας, 23 Ιανουαρίου 1891 — Ρώμη, 27 Απριλίου 1937) ήταν Ιταλός συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας και γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

* Aπό http://www.alfavita.gr/. Mετάφραση: Τόνια Τσίτσοβιτς
 ΠΗΓΗ:tvxs.gr