Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η Total απέκτησε περιουσιακά στοιχεία $300 εκατ. στον Κόλπο του Μεξικού

Από το energypress.gr
Η γαλλική Total ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει σειρά περιουσιακών στοιχείων στον Κόλπο του Μεξικού έναντι 300 εκατ. δολαρίων μέσω μιας δημοπρασίας για τα στοιχεία της χρεοκοπημένης εταιρείας εξερεύνησης Cobalt International Energy.

Περιλαμβάνουν συμμετοχή 20% στο πεδίο North Platte, το οποίο αυξάνει..

ΕΛΠΕ: Πρωταρχικό μέλημα ο σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων

Από το nooz.gr
«Οι εργαζόμενοι των εξωτερικών συνεργατών που παρέχουν υπηρεσίες ή έργο στην ΕΛΠΕ αμείβονται με μισθούς σημαντικά ανώτερους από τους βασικούς» που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ομίλου ΕΛΠΕ με αφορμή, όπως επισημαίνει, ανακοινώσεις και δημοσιεύματα σχετιζόμενα με την απεργία που προκήρυξε το «Σωματείο Εργαζομένων σε εργολάβους στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου και χημικής βιομηχανίας».

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, «προς αποκατάσταση της αλήθειας», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζει τα εξής

Κίνα και Βιετνάμ εξερευνούσαν μαζί για πετρέλαιο επί σχεδόν μια 10ετία. Τι πήγε στραβά;

Από το capital.gr/forbes
Η Κίνα και το Βιετνάμ, αν και σε πολιτικό επίπεδο τηρούν επιφυλάξεις η μία για την άλλη, αναφέρονται συχνά στο ενδεχόμενο να συνεργαστούν στη θάλασσα, εκεί όπου παραμονεύουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ στις 2 Απριλίου και είπε ότι η κυβέρνησή του είναι "πρόθυμη" να "διερευνήσει την από κοινού ανάπτυξη". Τυχόν ανακάλυψη πετρελαίου ή φυσικού αερίου θα προσθέσει..

Προς δημιουργία ενός επικουρικού OPEC;

Από το naftikachronika.gr 
Ο Ρώσος υπουργός ενέργειας, κ. Alexander Novak, αναφέρθηκε πρόσφατα στην πιθανότητα δημιουργίας ενός οργανισμού συνεργασίας μεταξύ χωρών- μελών και μη του OPEC, μόλις λήξει η συμφωνία του OPEC στα τέλη του 2018 αναφορικά με τις περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή.

Από την πλευρά του ο Σαουδάραβας πρίγκιπας,  κ. Mohammed bin Salman, επεσήμανε ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο του Αγωνιστικού Μετώπου, δίνοντας ηχηρό μήνυμα σε
εργοδοσία - κυβέρνηση και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, ώστε την επόμενη μέρα να βρουν
εμπόδια στα σχέδια που θέλουν να περάσουν ενόψει της ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων. Είναι ανάγκη να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Οι παρατάξεις που μέχρι..

Βενεζουέλα: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο

Από το worldenergynews.gr
Οι πωλήσεις αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν στα 454.775 βαρέλια την ημέρα (bpd), 20% περισσότερο από ό, τι το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters Trade Flows.

Οι εξαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληγεί από..