Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Πλοίο «οικολογική βόμβα» στην Eρυθρά Θάλασσα


Μεγάλης κλίμακας πετρελαιοκηλίδα είναι πιθανό να δημιουργηθεί στην Ερυθρά Θάλασσα από το δεξαμενόπλοιο «FSO Safer», προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές, και μάλιστα τέσσερις φορές μεγαλύτερες από την αντίστοιχη πετρελαιοκηλίδα του «Exxon Valdez» το 1989, προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο χρόνος εξαντλείται προκειμένου να αποτραπεί μια «επικείμενη περιβαλλοντική, οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή» από το δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται προσαραγμένο κοντά στην Υεμένη, τονίζει η κ. Inger Andersen, επικεφαλής του Προγράμματος Περιβάλλοντος..

Πετρελαιοκηλίδες στη θάλασσα: Επιχειρησιακή άσκηση με τη συμμετοχή του ΕMSA


Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας (European Maritime Safety Agency ‒ EMSA) συμμετείχε στην επιχειρησιακή άσκηση «Breeze 2020», την οποία διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Βουλγαρίας σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή Διοίκηση της Βουλγαρίας.

Ο EMSA επιστράτευσε για την άσκηση δύο πλοία ανάκτησης πετρελαιοκηλίδων, το «Galaxy ECO» και το «Amalthia». Τα εν λόγω πλοία πραγματοποίησαν..

Η Sinopec αναζητά 1 εκατ. τόνους LNG για παράδοση 10 χρόνων από το 2023


Η κινεζική Sinopec αναζητά υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) για παράδοση σε περίοδο 10 ετών προκειμένου να επωφεληθεί από τις τρέχουσες χαμηλές τιμές καθώς η ζήτηση φυσικού αερίου έχει μειωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Sinopec, επίσημα ονομαζόμενη China Petroleum & Chemical Corp, αναζητά 1 εκατομμύριο τόνους LNG ετησίως για παράδοση σε διάστημα 10 ετών από το 2023, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας που επικαλείται το Reuters.

Η εταιρεία πιθανότατα αναζητά..

Η Chevron εγκαθιστά ηλιακά πάνελ -για να ρίξει το κόστος παραγωγής πετρελαίου






Στην ηλιόλουστη πεδιάδα Kern της Καλιφόρνια, η Chevron έχει βρει τρόπο να αξιοποιήσει ένα από τα προγράμματα καθαρής ενέργειας της πολιτείας για μειώσει το κόστος άντλησης πετρελαίου, προς απογοήτευση ορισμένων περιβαλλοντολόγων. 

Από τον Απρίλιο, ηλιακά πάνελ τροφοδοτούν με ενέργειας τις αντλίες..

Σε καλό δρόμο η εξεύρεση λύσης για τον Πρίνο - Οι εξελίξεις με Τουρκία και έλευση Chevron επιταχύνουν τις εξελίξεις


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε ότι αφορά την επιθετική τακτική της Τουρκίας σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την ισχυροποίηση της Αμερικανικής παρουσίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, βάζουν σε νέο πλαίσιο και τη διερεύνηση λύσης για τη διάσωση του Πρίνου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Energean  και τα Υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών συνεχίζονται..