Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


«Έκρηξη» στις εισαγωγές LNG στην Ευρώπη στο τρίτο 3μηνο του 2019

Από το worldenergynews.gr
Εντυπωσιακή άνοδο των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου, αύξηση της χρήσης του φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή αλλά και μείωση της χρήσης του άνθρακα, καταγράφει η τελευταία έκθεση της Κομισιόν για τις αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2019, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από στερεά..

200 ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ Α.Ε.

Από το ekeda.gr
Το 2019 αφήνει πίσω του στην περιοχή μας άλλους 200 ανέργους, διογκώνοντας έτσι το τέρας της ανεργίας, με το κλείσιμο της Χαλυβουργικής Α.Ε.

Σε προηγούμενα δελτία τύπου αναφερθήκαμε εκτενώς στις ευθύνες του μεγαλομέτοχου κου Κων. Αγγελόπουλου, ο οποίος οδηγούσε με μαθηματική..

Η ανακήρυξη ΑΟΖ 200 μίλια ή κατά το 50% της απόστασης από τις γειτνιάζουσες χώρες είναι εθνικό καθήκον της Ελλάδος

Από το bankingnews.gr
Η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ΑΟΖ με στόχο την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελεί εθνικό καθήκον για την Ελλάδα ειδικά αυτή την περίοδο της αυξημένης προκλητικότητας της Τουρκίας.

Η Ελλάδα με βάση το δίκαιο της Θάλασσας του 1982 έχει την δυνατότητα να ανακήρυξη 
αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Στην ΑΟΖ η Ελλάδα έχει..

Διάκριση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στα “Bravo Sustainability Awards 2019”

Από το energia.gr
Κορυφαία διάκριση του Ομίλου ΕΛΠΕ στον Θεσμό “Bravo Sustainability Awards”, όπου βραβεύτηκε στη θεματική ενότητα Bravo Environment για τη δράση του που αφορούσε στην «Ενσωμάτωση των θεμάτων κλιματικής αλλαγής στη στρατηγική ΕΛΠΕ και κατάταξη κατά CDP».

Κατά την Τελετή Απονομής των βραβείων “Bravo Sustainability Awards 2019”, που πραγματοποιήθηκε..

Οι 2 + 1 ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις του 2020 - Ποιο είναι το πρόγραμμα για την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου για την επόμενη χρονιά

Από το energypress.gr
Η πώληση της ΔΕΠΑ, που χωρίζεται σε χωριστούς διαγωνισμούς για την εμπορία και τα δίκτυα και η πώληση της συμμετοχής του δημοσίου στα ΕΛΠΕ είναι οι δύο ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις του 2020 που περιλαμβάνονται στα λεγόμενα “βαριά χαρτιά” των πωλήσεων του ΤΑΙΠΕΔ για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο δεν είναι και τα μόνα ενεργειακά project του Ταμείου, το οποίο φιλοδοξεί εντός του 2020 να βάλει μπροστά..