Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Παγόβουνο άνω των 1 τρισ τόνων "βγαίνει" στον Ατλαντικό Ωκεανό

Από το worldenergynews.gr
Ένα γιγάντιο παγόβουνο, το οποίο είχε πρόσφατα αποκολληθεί από την Ανταρκτική, άρχισε σιγά-σιγά να κινείται προς την ανοικτή θάλασσα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το παγόβουνο Α-68, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν υπάρξει στο νότιο ημισφαίριο, κινείτο πέρα- δώθε κοντά στην παγοκρηπίδα Λάρσεν, από όπου είχε αποκοπεί. 

Αλλά, όπως δείχνουν οι τελευταίες εικόνες από δορυφόρους, το παγόβουνο, που έχει έκταση σχεδόν 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κινείται πλέον βόρεια προς τη θάλασσα Γουέντελ.

Οι ειδικοί, σύμφωνα..

Στην Ακαδημία ΕΛΠΕ η εναρκτήρια συνάντηση της ομάδας του “BIOMASS C+”

Από το energyworld.gr
Στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας ΕΛΠΕ (HELPE Academy) πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2017, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου LIFE με ακρωνύμιο «BIOMASS C+» και τίτλο “Low‐cost, carbon positive bioethanol production with innovative Green Floating Filters in multiple water bodies”, που στοχεύει στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσω της παραγωγής και αξιοποίησης βιοκαυσίμων.

Το συγκεκριμένο έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό €1,9 εκατ. και χρονική διάρκεια υλοποίησης τα 3,5 χρόνια. Συντονιστής ανέλαβε το ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΤΑ, ενώ συμμετέχουν ως εταίροι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης (Ισπανία), η εταιρεία BIOSTREAM (Ολλανδία), o αγροτικός συνεταιρισμός COMRA (Ισπανία) και η εταιρεία VOLTERRA (Ισπανία).

Μέσα από το έργο προτείνεται ..

Η βρετανική πετρελαϊκή βιομηχανία υπό συνεχή πίεση

Από το naftikachronika.gr
Παρά την καταγραφόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου η πετρελαϊκή βιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και η βιομηχανία φυσικού αερίου συνεχίζει να βιώνει μία περίοδο απώλειας θέσεων εργασίας.

Η κρίση του 2014-2016, με την συνεχή πτώση των τιμών του πετρελαίου, είχε χτυπήσει με ένταση την βρετανική πετρελαϊκή βιομηχανία, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, που απασχολούνταν έμμεσα ή άμεσα σε αυτήν. Έτσι ενώ το 2014 οι απασχολούμενοι σε αυτήν ανέρχονταν σε 500.000 άτομα, στα τέλη του 2016 ο αριθμός είχε κατρακυλήσει στους μόλις 315.000 εργαζομένους.

Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα πότε θα σταματήσει η κρίση στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, που οδηγεί σε συνεχή..