Κυριακή 13 Μαΐου 2018

CNBC: Μεγάλος ο κίνδυνος στην αγορά πετρελαίου μετά τις κυρώσεις Trump στο Ιράν

Από το bankingnews.gr
Τον κίνδυνο μεγάλων αναταραχών στις αγορές πετρελαίου εξαιτίας της επανεμφάνισης των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου του ΟΠΕΚ βλέπει ο ιταλικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου ENI.

Ο CEO της εταιρείας Claudio Descalzi θεωρεί ότι..

Πόσο δισεκατομμυριούχοι είμαστε; Οι... Σώρρες του φυσικού αερίου

Από το liberal.gr
Ξαφνικά με αφορμή μια δήλωση η οποία μεταδόθηκε αποσπασματικά, εμφανίσθηκε και πάλι στους τίτλους όλων σχεδόν των Μέσων Ενημέρωσης η «σωτηρία» της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «θησαυρός 600 δισ. δολαρίων βρίσκεται στον βυθό της Κρήτης και του Ιονίου» και μας περιμένει να τον αντλήσουμε, ενώ η είδηση ήταν ότι «στα νότια της Κρήτης υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου που κυμαίνονται από 3 έως 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια».

Με αβάσταχτη ελαφρότητα αναπαράχθηκε μια..

Διαχείριση ΕΑΥ στο πλαίσιο ενός γηράσκοντος εργατικού δυναμικού

Από το osha.europa.eu
Οι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι αποτελούν ένα ολοένα μεγαλύτερο ποσοστό του εργατικού δυναμικού. Ενόψει της παράτασης του εργασιακού βίου, η διαχείριση της ΕΑΥ στο πλαίσιο ενός γηράσκοντος εργατικού δυναμικού έχει αναχθεί σε προτεραιότητα.

Η αύξηση της απασχόλησης και η παράταση του εργασιακού βίου των εργαζομένων αποτελούν σημαντικούς στόχους πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το ποσοστό απασχόλησης για άτομα ηλικίας 55–64 ετών στην ΕΕ-28 αυξήθηκε από το 39,9% το 2003 στο 50,1% το 2013. Το ποσοστό αυτό ακόμη..

Πρόστιμο σε εταιρεία που έκανε έλεγχο σε υπολογιστή εργαζομένου της χωρίς την άδειά του

Από το newsbeast.gr
Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε εταιρεία με αφορμή τον έλεγχο που πραγματοποίησε στον ηλεκτρονικού υπολογιστή εργαζόμενου της, χωρίς την άδειά του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπάλληλος, ο οποίος εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας, απουσίασε από τη δουλειά του με αναρρωτική άδεια. Όπως διαπίστωσε όταν επέστρεψε, τις ημέρες που έλειπε, ο υπολογιστής του..