Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ από την κινεζική State Grid

Από το worldenergynews.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα (11/5) τη συμφωνία απόκτησης του 24% του ΑΔΜΗΕ από την κινεζική State Grid. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, δυνάμει του Κοινοτικού 
Κανονισμού Συγχωνεύσεων Επιχειρήσεων, την από κοινού απόκτηση από το Ελληνικό Δημόσιο και τη State Grid International Development Limited (SGID) της Κίνας του ελέγχου του Ελληνικού Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (IPTO)».

Στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν αναφέρει ..

Εφτιαξαν νέα συνδικαλιστική παράταξη -Βάζουν στόχο τη ΓΣΕΕ

Από το iefimerida.gr
Στρέφοντας τα πυρά στην υπάρχουσα δομή της ΓΣΕΕ και με στόχο την ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματας ιδρύθηκε η παράταξη «Ενότητα - Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής».

Στη νέα αυτή παράταξη που δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδράμει με προτάσεις και δράσεις συμμετέχουν μια σειρά σωματείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και Εργατικών Κέντρων, με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα που ο οποίος όπως τονίζουν έχει χτυπηθεί συστηματικά αλλά και τις ΔΕΚΟ.

Παράλληλα θέτουν ως στόχο τις επόμενες εκλογές καθώς όπως αναφέρουν η σημερινή ηγεσία είναι απαξιωμένη και απομακρυσμένη από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, με απόσταση από τα όσα συμβαίνουν στον ιδιωτικό τομέα και με άρνηση εκσυγχρονισμού

Ολόκληρη η ιδρυτική διακήρυξη:

Καναδάς: Vopak και η AltaGas κατασκευάζουν τον πρώτο εξαγωγικό σταθμό προπανίου

Από το worldenergynews.gr
Η Royal Vopak και η AltaGas προχώρησαν στην ίδρυση κοινοπραξίας  και πρόκειται να επενδύσουν στην ανάπτυξη τερματικού σταθμού εξαγωγής προπανίου  στο νησί  Ridley (RIPET). 

Το RIPET αναμένεται να είναι η πρώτη εγκατάσταση εξαγωγής προπανίου στη δυτική ακτή του Καναδά.

Το έργο θα σχεδιαστεί για να μεταφέρει 1.2 εκατομμύρια τόνους προπανίου ετησίως, με περίπου 
96.000 κυβικά μέτρα αποθήκευσης. 

Η εγκατάσταση αναμένεται..

Προβλέψεις-σοκ Ρομπόλη στον realfm: 55% μείωση συντάξεων έως το 2055, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα της οικονομίας

Από το real.gr
Προβλέψεις-σοκ για τις συντάξεις έκανε από τη συχνότητα του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.

Ο κ. Ρομπόλης επισήμανε ότι το 2019 οι πραγματικές απώλειες για τους χαμηλοσυνταξιούχους θα φτάσουν το 40%, μαζί με την απώλεια του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου. 

Αξίζει να αναφερθεί, όπως είπε ο καθηγητής, ότι με τις νέες μειώσεις το 2019 οι συνταξιούχοι θα έχουν χάσει σε σχέση με το 2010, 7 από τις 14 συντάξεις. Συγκεκριμένα είπε:

Pistelli: Η Κύπρος ενεργειακός άξονας στη Ανατολική Μεσόγειο

Από το inbusinessnews.com
Το μήνυμα ότι η Κύπρος έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να καταστεί ενεργειακός άξονας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έστειλε ο International Affairs Director της ENI, Lapo Pistelli.

Μιλώντας σε συνέδριο με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο, στο πλαίσιο της 26ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο κ. Pistelli αναφέρθηκε στα μέχρι στιγμής ενεργειακά ευρήματα σε οικόπεδα εντός της ΑΟΖ γειτονικών χωρών, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος (Λεβιάθαν και Ζορ), εστιάζοντας στο κομμάτι της ενεργειακής ανάπτυξης και της περιφερειακής διασύνδεσης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Pistelli, κυρίως η γεωγραφική θέση αλλά ..

Για νέο ρεκόρ κερδοφορίας πάνε τα ΕΛΠΕ – Ανοίγει ο δρόμος για αναδιάρθρωση δανείων

Από το energypress.gr
Για ένα πρώτο τρίμηνο υψηλής κερδοφορίας των ΕΛΠΕ κάνουν λόγο οι εκτιμήσεις και προβλέψεις των αναλυτών, καθώς και για προοπτική νέου ιστορικού ρεκόρ μετά τα περυσινά θεαματικά αποτελέσματα.

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν για λειτουργικά κέρδη EBITDA τριμήνου πάνω από 250 εκατ ευρώ. Εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις τους, θα μιλάμε για αύξηση της τάξης του 48% συγκριτικά με τα 169 εκατ ευρώ του αντίστοιχου πρώτου τριμήνου πέρυσι. 

Πίσω από αυτές τις προσεγγίσεις βρίσκεται..

Τη Jetoil θέλουν να εξαγοράσουν τα ΕΛΠΕ – Στόχος να ανακόψουν την «κάθοδο» της ρωσικής Rosneft σε Ελλάδα - Βαλκάνια

Από το worldenergynews.gr
Πρόταση για την εξαγορά της Mamidoil Jetoil ετοιμάζουν να καταθέσουν τα ΕΛΠΕ, μπαίνοντας «σφήνα» στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της εταιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωταγωνιστή την ρωσικών συμφερόντων εταιρία Cetracore Energy και τις πιστώτριες τράπεζες. 

Το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ εστιάζεται στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας αμυντικής περισσότερο πολιτικής ενάντια στα πιθανά σχέδια επέκτασης στην εγχώρια αγορά αλλά και στα Βαλκάνια της ρωσικής Rosneft που ελέγχει το 19,9% της Cetracore Energy. 

Τα ΕΛΠΕ ..

Ερευνα για τον προσδιορισμό της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Από το kathimerini.gr
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνουν, το επόμενο χρονικό διάστημα, μετρήσεις οργανικών ενώσεων του θείου προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα παραδοθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το μηχάνημα που προμηθεύονται τα ΕΛΠΕ για τη διενέργεια των εν λόγω μετρήσεων, ενώ αμέσως θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. Μετά από ένα μήνα θα ξεκινήσει η λήψη δειγμάτων και από τις πρώτες μετρήσεις θα προκύψουν κάποια αποτελέσματα.

Τα παραπάνω ανέφερε..