Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το inegsee.gr
Η μελέτη παρακολουθεί τις εξελίξεις των επαγγελμάτων τον νέο αιώνα στην Ελλάδα (2000-2016), σε γενικό (μονοψήφιο κωδικό) και αναλυτικό (διψήφιο και τριψήφιο κωδικό) επίπεδο, εστιάζοντας τόσο στις μεταβολές των βασικών τους χαρακτηριστικών όσο και στα αίτια που τις προκαλούν. 

Ειδικότερα, η μελέτη παρακολουθεί την προσφορά, τη ζήτηση και την ανεργία των βασικών επαγγελμάτων, τις σχέσεις τους με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και την ανεργία, αναζητώντας το κατά πόσο..

To μεγαλύτερο διυλιστήριο στον κόσμο κατασκευάζει ο Aliko Dangote στη Νιγηρία

Το διυλιστήριο πετρελαίου που κατασκευάζει ο Aliko Dangote θα αντιπροσωπεύει το ήμισυ των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου όταν ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Reuters, υπογραμμίζοντας την κλίμακα του στοιχήματος που έχει κάνει ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Αφρικής  στο Νιγηριανό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο Dangote έχει χτίσει..

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ INDUSTRIALL ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΕ

 

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μετά από 3 εβδομάδες


Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες πρόσθεσαν νέες πλατφόρμες πετρελαίου  αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε τον περασμένο μήνα περίπου με τη μείωση των τιμών αργού από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου. Συγκεκριμένα  πρόσθεσαν ..

CEO Shell: "Ανόητο" να θέσουμε δεσμευτικούς στόχους για την μείωση των εκπομπών άνθρακα

Από το energypress.gr
“Ανόητο” χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να θέσει σκληρούς στόχους για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα o CEO της Royal Dutch Shell για την εταιρεία που διευθύνει καθώς τότε θα κινδύνευε να εκθέσει τον ενεργειακό κολοσσό σε νομικές προκλήσεις.

Η ενεργειακή βιομηχανία αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια να βρει ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για να βαδίσει μέσα σε ένα περιβάλλον ενεργειακής μετάβασης, πράγμα που σημαίνει..

Νέος τρόπος μέτρησης της κατανάλωσης καυσίμου και των ρύπων

Από το worldenergynews.gr
Μία από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις των οδηγών κάθε οχήματος είναι η μεγάλη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τιμών που αφορούν την πραγματική κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τις τιμές που ανακοινώνει επίσημα ο κατασκευαστής κάθε μοντέλου.

Αυτές οι παρατηρήσεις  σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που έχουν άμεση σχέση με τη δαπάνη που απαιτείται για τη χρήση του αυτοκινήτου, καθώς και τις ποσότητες..

Ακάλυπτοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που θα μεταφερθούν στις νέες εταιρίες λιγνιτορυχίων

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού της ΔΕΗ που θα ενταχθεί στις νέες προς πώληση εταιρίες λιγνιτορυχίων, μια νομική γνωμοδότηση της ΓΣΕΕ αμφισβητεί ευθέως την νομιμότητα των σχετικών διατάξεων του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου Ν. 4533/2018. Οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά ζητήματα έρχονται σε αντίθεση με το ενωσιακό δίκαιο, το οποίο και πρέπει να εφαρμοστεί στην περίπτωση μεταβίβασης των ετα..