Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΠΡΟ ΛΟΥΤΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ; (vid) Ισλαμιστές συνέλαβαν και απειλούν με εκτέλεση 30 κυανόκρανους στην μεθόριο Συρίας-Ισραήλ


Περίπου 20 κυανόκρανοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) αιχμαλωτίστηκαν απί σιλαμιστες αντάρτες και απειλούνται με εκτέλεση στα Υψίπεδα του Γκολάν!
Ο Οργανισμός έχει στείλει ομάδα διαπραγματευτών, αφού δεν είναι ακόμα σαφές γιατί οι ισλαμιστές που έχουν υποστεί μια σειρά από στρατηγικές ήττες το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέλαβαν του κυανόκρανους. 
Στην περιοχή σημειώνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους ισλαμιστές.
ατά την διάρκεια των μαχών έχουν καταστραφεί παρατηρητήρια των δυνάμεων του ΟΗΕ στην περιοχή των συνόρων Συρίας-Ισραήλ.
Δυτικές μυστικές υπηρεσίες όπς και οι Ισραηλινοί έχουν ήδη εμπλακεί στην προσπάθεια απελευθέρωσης των κυανόκρανων, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί, αφού οι ισλαμιστές δίχνουν αποφασισμένοι να εκτελέσουν τους κυανόκρανούς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει επέμβαση ειδικής ομάδα Ισραηλινών κομάντο... 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr


ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ!!!

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ;



Επιτέλους, στο τέλος του Μάρτη ξεκινάει και το διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης ...Ελπίζουμε  να μην έχει να κάνει με το επερχόμενο shut down του ανταγωνιστή που θα αρχίσει στα μέσα Απρίλη και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.Γιατί άμεσα γεννάται το ερώτημα,τι θα γίνει μετά τον Ιούνιο;;;;;; 

Από τη Ρωσία Προμηθεύονται τα ΕΛΠΕ το 44% του Πετρελαίου




Από τη Ρωσία προμηθεύονται πλέον τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία καλύπτουν περί το 70% της εγχώριας αγοράς πετρελαιοειδών, το αναλογικά συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του αργού πετρελαίου που κατεργάζονται για την παραγωγή καυσίμων, μετά την παύση των συναλλαγών με το Ιράν.
Συγκεκριμένα, το 2012 το 43,7% του αργού πετρελαίου που προμηθεύτηκαν τα Ελληνικά Πετρέλαια προήλθε από τη Ρωσία, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 32% το 2011. Συγχρόνως, το ποσοστό πετρελαίου που προήλθε από το Ιράν περιορίστηκε σε 9,2%, από 31,4% που ήταν το 2011. Οι σχετικές ποσότητες ιρανικού πετρελαίου είχαν παραδοθεί το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012, πριν τεθεί σε ισχύ η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απαγόρευση των πετρελαϊκών συναλλαγών με το Ιράν.  
Δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου στα ΕΛΠΕ το περασμένο έτος ήταν η Λιβύη με ποσοστό 17,5% έναντι 8,6% το 2011, ακολουθούμενη από το Καζακστάν με 14,4% έναντι 9,1% το 2011 και τη Σαουδική Αραβία με 6,1% έναντι επίσης 6,1% το 2011. Οι υπόλοιπες ποσότητες αργού πετρελαίου (9,1% το 2012) προήλθαν κυρίως από αγορές μεμονωμένων φορτίων (5,9% από την Αίγυπτο και 6,9% από την ελεύθερη αγορά το 2011).
Η παύση της προμήθειας πετρελαίου από το Ιράν, λόγω της απαγόρευσης που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμανε για τα ΕΛΠΕ όχι, απλώς, αναπροσανατολισμό της εμπορικής τους πολιτικής, αλλά και επιβάρυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους, καθώς προκάλεσε «αύξηση του κόστους τροφοδοσίας» του ομίλου με αργό πετρελαίου, συμβάλλοντας στη μείωση της κερδοφορίας του.
Επιπροσθέτως, η αναγκαστική παύση των κάθε είδους πετρελαϊκών συναλλαγών με το Ιράν έχει προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες στις σχέσεις των ΕΛΠΕ με την ιρανική, εθνική εταιρεία πετρελαίου (NIOC - National Iranian Oil Company), λόγω αντικειμενικής, αθέλητης αδυναμίας των ΕΛΠΕ να εξοφλήσουν τις οφειλές τους για τις προμήθειες ιρανικού πετρελαίου της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012.
Οι οφειλές αυτές ανέρχονται κατά πληροφορίες σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και παραμένουν ανεξόφλητες λόγω της άρνησης του διεθνούς τραπεζικού συστήματος να διεκπεραιώσει την πληρωμή, εν ονόματι των επαπειλούμενων κυρώσεων είτε από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε από την πλευρά των ΗΠΑ, προς κάθε εταιρεία που συναλλάσσεται με ιρανικές τράπεζες και κυβερνητικές εταιρείες για πετρελαϊκά προϊόντα. Τα ΕΛΠΕ έχουν ενημερώσει τη NIOC ότι προσπαθούν συνεχώς και επιθυμούν, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του σχετικού μακροπρόθεσμου συμβολαίου και να εξοφλήσουν την οφειλή τους, καθώς αυτό οφείλεται σε «νομικές περιστάσεις, πέρα από τον έλεγχό τους».
Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επιχείρηση έχει ενημερώσει και την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα για την επιθυμία της να εξοφλήσει άμεσα τις υποχρεώσεις της, αρκεί να εξευρεθεί τρόπος συμβατός με το πλαίσιο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντίστοιχη αδυναμία να εξοφλήσουν οφειλές τους προς την εταιρεία πετρελαίου του Ιράν έχουν εκδηλώσει και άλλα ευρωπαϊκά διυλιστήρια.  
Από τον Απρίλιο του 2012 οι εισαγωγές ιρανικού αργού πετρελαίου στην Ελλάδα έχουν μηδενιστεί.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Κοινή Άσκηση Πυρασφάλειας ΕΛΠΕ - Πυροσβεστικής



Με απόλυτη επιτυχία έγινε στις 5 Μαρτίου 2013 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη, από κοινού με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άσκηση πυρασφάλειας με σενάριο: «Αντιμετώπιση περιστατικού διαρροής βυτίου υγραερίου και επακόλουθης φωτιάς λίμνης (POOL FIRE)», σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

Βασικός σκοπός της ήταν να ελεγχθεί ο βαθμός ετοιμότητας της Ελληνικά Πετρέλαια και το επίπεδο της συνεργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το άγημα από την πλευρά της Πυροσβεστικής, περιελάμβανε μεταξύ των άλλων 4 πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό 12 πυροσβεστών του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού. Από την πλευρά της εταιρίας συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αυτοκίνητα με τους εξειδικευμένους πυροσβέστες και την ομάδα άμεσης επέμβασης των εγκαταστάσεων. 

Στη σύσκεψη των υπευθύνων που ακολούθησε για την αξιολόγηση της άσκησης, διαπιστώθηκε η άρτια κατάρτιση του προσωπικού που πήρε μέρος σε αυτήν, η επιχειρησιακή ετοιμότητα, η καταλληλότητα και η καλή λειτουργία του υψηλής τεχνολογίας διαθέσιμου εξοπλισμού, καθώς και η άριστη και αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της εταιρίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
Ανάλογες κοινές ασκήσεις διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., ώστε η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

"ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ"! Τα απόνερα του φιάσκου της Πόλης: Ζητούν έμμεσα ακύρωση των ελληνικών ερευνών σε ΑΟΖ




Με μια κίνηση που έχει ως καθαρό στόχο να ακυρώσει τις προσπάθεες της Ελλάδας να εξορύξει τους υδρογονάνθρακες που κρύβει στο ύπέδαφός της ή να αποδεχθεί την συνεκμετάλλευσή τους ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι "Η Άγκυρα είπε στην Αθήνα πως δεν έχει πρόθεση να διενεργήσει έρευνες στη θάλασσα μεταξύ των δύο χωρών. Δεν έχουμε την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τα ενεργειακά θέματα ως αφορμή για τη δημιουργία έντασης αλλά ως αφορμή για ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεών μας. Θα δούμε εάν και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αυτή την αρχή», είπε ο ΤΓιλντίζ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ελληνική ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε στα Ηνωμένα Έθνη στις 22 Φεβρουαρίου.

Δηλαδή με απλά λόγια "Αν τολμήσετε να κάνετε έρευνες και να ακακηρύξετε ΑΟΖ θα έχει ένταση με ότι αυτό συνεπάγεται". Πρακτικά τα ίδια λέει και το ελληνικό ΥΠΕΞ του Δ.Αβραμόπολου σε πλήρη ταύτιση πλέον των θέσεων του με το τουρκικό ΥΠΕΞ και του Α.Νταβούτογλου.

«Η πραγματοποίηση ερευνών σε αμφισβητούμενες περιοχές θα δημιουργούσε ανησυχία όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και σε άλλες χώρες», είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας σχετικά με την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες.

«Λέμε ότι υπάρχουν δύο τρόποι: Ισχυροποιείς τη νομική βάση, αποσύρεσαι από αμφισβητούμενες περιοχές, ή αν εντοπίσεις κάτι εκεί αυτό θα έπρεπε να ανήκει σε ολόκληρη την Κύπρο. Πρόκειται για φυσικούς πόρους. "Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" (σσ. αναφέρεται στα Κατεχόμενα) είπε όταν ξεκινήσαμε κοινές έρευνες πως οτιδήποτε εντοπιστεί θα μοιραστεί σε λογικά μερίδια. Γιατί τα ενεργειακά θέματα να αποτελέσουν ζήτημα που θα δημιουργήσει ένταση όταν οι σχέσεις μας με την Ελλάδα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς πηγαίνουν καλά;», αναρωτήθηκε ο Τ.Γιλντίζ και το ερώτημα είναι σε ποιους τομείς πηγαίνουν καλά; Εκτός και αν εννοεί την μαζική οικονομική διείσδυση των Τούρκων "επιχειρηματιών" στην Ελλάδα

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση ρώτησε την τουρκική πλευρά αν σκοπεύει να κάνει έρευνες στο Αιγαίο. «Απαντήσαμε, "μέχρι τώρα δεν σκοπεύουμε να κάνουμε". Μήπως δεν ξέρουμε ότι οι έρευνες δημιουργούν αμφισβητήσεις; Και βέβαια το ξέρουμε», είπε ο Γιλντίζ.

Με την μικρή διαφορά ότι η Άγκυρα ΔΕΝ θεωρεί Αιγαίο, αυτό που θεωρεί η Ελλάδα, δηλαδή την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Αυτό το διευκρίνησαν οι Έλληνες κυβερνητικοί; Γιατί για το Αιγαίο υπάρχει  το πρωτόκολλο Γιλμάζ-Παπούλια μετά την κρίση του 1987. Αλλά τις περιοχές ανατολικά της Ρόδου η Τουρκία δεν τις θεωρεί "Αιγαίο", όπως επιμένει να τις θεωρεί η ελληνική.

Επί του προκειμένου: Η Άγκυρα θέλει να ακυρώσει την δυνατότητα η Ελλάδα να προχωρήσει σε έρευνες εντός των περιοχών ελληνικών δικαιωμάτων της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ. Αυτό την ενδιαφέρει περισσότερο και από την συνεκμετάλλευση. Η Τουρκία δεν έχει να χάσει τίποτα με το να μην κάνει έρευνες στο Αιγαίο. Η Ελλάδα έχει να χάσει πολλά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η Άγκυρα θέλει συνεκμετάλλευση. Για την επιτύχει χρησιμοποιεί την απειλή της έντασης.

Πρόβλεψη: Μετά το "ξύλο" που έπεσε στην Κωνσταντινούπολη απόρροια και του πρωτοφανούς "στησίματος" από τον ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλο (καλό είναι να του απονεμηθεί κι ένα τουρκικό διαβατήριο τιμής ένεκεν, αφού είναι και τόσο φίλος με τους Ρ.ΤΕρντογάν και Α.Νταβούτογλου), τα "φτερά" του Α.Σαμαρά είναι "κομμένα" και θα κάνει καιρό να συνέλθει. Θα δούμε πότε θα βγει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό ερευνητικό. Εκτός και αν πιστέψει κανείς ότι το πήραν για τον Μαύρη Θάλασσα...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΕΣΦΑ: Συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης




Ο ΔΕΣΦΑ στηρίζοντας το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής & Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά Βραβεία ΕΚΕ με θέμα: «ΕΚΕ, Συνεργασία, Καινοτομία, Αποτελεσματικότητα» με την υποψήφια Δράση της  τριμηνιαίας εταιρικής ενημερωτικής έκδοσης "Αγωγός Επικοινωνίας", η οποία υλοποιείται με την αγαστή συνεργασία των εργαζομένων του ΔΕΣΦΑ και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ΣΧΗΜΑ + ΧΡΩΜΑ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύμπραξη αυτή είναι πρωτοβουλία του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΔΕΣΦΑ από την οποία προκύπτουν κοινωνικά οφέλη, όπως:
• Άμεση προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
• Στήριξη των νέων συμπολιτών μας και κυρίως εξαρτημένων ή απεξαρτημένων ατόμων μέσω της έμμεσης προσφοράς εργασίας
• Αποδοτικότερος ετήσιος προγραμματισμός των δράσεων του ΚΕΘΕΑ σε σχέση με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό
• Προβολή των υπηρεσιών εκτύπωσης και βιβλιοδέτησης εντύπων του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ σε πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες
• Ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ
• Καλλιέργεια εταιρικής και κοινωνικής κουλτούρας συνυφασμένης με τις αρχές της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.
• Ανάδειξη της σημασίας της κοινωνικής προσφοράς και κινητοποίηση τόσο των εργαζομένων όσο και των εμπλεκόμενων μερών του ΔΕΣΦΑ
• Αύξηση των άυλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και ενίσχυση της εταιρικής της φήμης
• Αναγνώριση από ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης της ανωτέρας συνέργειας ως «Καλή Πρακτική».
Η Εταιρική & Κοινωνική Ευθύνη του ΔΕΣΦΑ αποτυπώνεται πρωτίστως στην αποστολή της Εταιρείας και κατ’ επέκταση στις υπηρεσίες που προσφέρονται καθημερινά στην κοινωνία, των οποίων το αποτύπωμα φροντίζουμε να είναι πάντα θετικό.

Έχοντας αναγνωρίσει ήδη ως εμπλεκόμενα μέρη (stakeholders) της Εταιρείας φυσικά και νομικά πρόσωπα του δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, ο ΔΕΣΦΑ έχει δεσμευθεί απέναντί τους ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει κατά το μέγιστο βαθμό στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας,  να εργάζεται για ένα καλύτερο περιβάλλον και να επενδύει σε συνεργασίες οι οποίες ικανοποιούν κοινωνικές ανάγκες. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο Ο.Τσάβες πέθανε, η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει…




 Ο θάνατος του μεγάλου ηγέτη της Βενεζουέλας Hugo Chávez και η αστάθεια σε μια χώρα, που είναι από τις μεγαλύτερς πετρελαιοπαραγωγούς του κόσμου είχαν τις πρώτες του συνέπειες.

  Στην Ασία η τιμή του βαρελιού Light Sweet Crude ανέβηκε ελαφρώς κατά 26 σεντς στα 91,08 δολάρια, ενώ εκείνη του Brent κατά 32 σεντς στα 111,93 δολάρια.

  Το υπόβαθρο αυτής της εξέλιξης είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, η αβεβαιότητα στην Βενεζουέλα μετά τον θάνατο του Chávez.

  Όπως δήλωσε ένας εξ αυτών, ο Ker Chung Yang, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, οι έμποροι παρακολουθούσαν με προσοχή τις ειδήσεις από την Βενεζουέλα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος οι εξαγωγές πετρελαίου κατά την μεταβίβαση της εξουσίας να δυσχερανθούν.

  Να δούμε αν ο θάνατος του Προέδρου της Βενεζουέλας θα γίνει αφετηρία νέων κερδοσκοπικών επιθέσεων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 13 και 14 Μάρτη

Χουντικός και καταδικασμένος ο διευθυντής της ΝΔ




Σοβαρό θέμα ηθικής τάξης και Δημοκρατίας προκύπτει από τις αποκαλύψεις του νέου τεύχους του HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη στα περίπτερα. Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό, ο πρόσφατα διορισμένος διευθυντής της ΝΔ, (διευθυντής του Γραμματέα του κόμματος Μ Κεφαλογιάννη), είναι Χουντικός. Ο διευθυντής του κόμματος Ηλίας Φιλιππακόπουλος, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά βαρύνεται με δράση ενάντια στους φοιτητές του Πολυτεχνείου την εποχή των Συνταγματαρχών. Υπήρξε πρόεδρος των διορισμένων από τη Χούντα φοιτητικών συλλόγων. Το περιοδικό δημοσιεύει πληθώρα επιστολών του Ηλία Φιλιππακόπουλου προς τον Παπαδόπουλο μέσω των οποίων τον συγχαίρει για την «Εθνοσωτήριο Επανάσταση» και το έργο του. Ακόμη και όταν η Ελλάδα εκδιώκεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω του αντιδημοκρατικού της Πολιτεύματος, ο Φιλιππακόπουλος συγχαίρει τον Δικτάτορα για την σύγκρουσή του με τους Ευρωπαίους «βαρβάρους».
Ο άνθρωπος αυτός έχει οριστεί από τον Σαμαρά για την διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της Ελλάδας την οποία επαγγέλλεται και βέβαια της Δημοκρατίας.
Όπως αποκαλύπτει επίσης το περιοδικό, ο Φιλιππακόπουλος έχει καταγγελθεί από τους ίδιους τους συνδικαλιστές της ΝΔ στο παρελθόν και καταδικάστηκε πρόσφατα (πρωτόδικα) σε ένα χρόνο φυλακή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Παρά την προϊστορία του, ο Φιλιππακόπουλος παραμένει σημαντικό στέλεχος ενός κόμματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Αν η επίθεση με πυροβολισμούς στην ταμπέλα της ΝΔ στη Συγγρού είναι χτύπημα στη Δημοκρατία (που είναι) τότε το να βρίσκεται πίσω από την ταμπέλα ένας Χουντικός και να διοικεί ένα δημοκρατικό κόμμα, τι είναι;
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, έχει αποκλειστικά την ευθύνη να αποκαταστήσει την παρεκτροπή από τις δημοκρατικές πεποιθήσεις μέσα από την άμεση εκδίωξη του χουντικού στελέχους από το κόμμα. 
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

Είσαι άνεργος κάτω των 29 ετών; Ανοίγει το πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασιακής εμπειρίας


Είσαι άνεργος κάτω των 29 ετών; Ανοίγει το πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασιακής εμπειρίας

Μετά τις εξαγγελίες των συναρμόδιων υπουργείων για το πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασιακής εμπειρίας, αναλαμβάνει δράση ο ιδιωτικός τομέας για να προωθήσει το πρόγραμμα. Αν λοιπόν είστε νέοι κάτω των 29 ετών, μπορείτε από τώρα να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμπληρώνοντας ένα «ηλεκτρονικό» βιογραφικό και να διεκδικήσετε μια από τις 45.000 επιδοτούμενες θέσεις. Αν είστε απόφοιτος λυκείου θα αμείβεστε με 400 ευρώ ενώ αν έχετε πτυχίο πανεπιστημίου με 460 ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, δίνει επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας σε 45.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών και προβλέπει κατάρτιση έως και 100 ώρες και τοποθέτηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ως «πρακτικά ασκούμενων» για απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας. Το πρόγραμμα θα μπορεί να διαρκεί πέντε μήνες. Όσοι επιλεγούν, θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση κινδύνου όχι όμως και ασφάλιση για συνταξιοδότηση.
Ήδη η ICAP People Solutions ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το ΚΕΚ Ευρωεργασιακή. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι και οι εταιρείες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να απασχολήσουν νέους με τη μορφή που προαναφέρθηκε, και οι άνεργοι να μπορέσουν από την πλευρά τους να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους. Ποιος ξέρει, μπορεί κάποιες εταιρείες να θελήσουν να κρατήσουν τον νέο και μετά τη λήξη του 5μήνου. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος.
Ήδη έχουν αναπτυχθεί δύο ιστοσελίδες μέσα από τις οποίες οι εταιρείες και υποψήφιοι μπορούν αν συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Ειδικότερα:
Οι εταιρείες θα πρέπει να επισκέπτονται τη σελίδα www.icapcareer.gr
Στη σελίδα www.vriskodoulia.gr

Βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα

Οι νέοι αυτοί θα πρέπει να είναι απόφοιτοι 2βάθμιας, μετά-2βάθμιας και 3βάθμιας εκπαίδευσης μέχρι και μεταπτυχιακού, να μην είναι μεγαλύτεροι των 29 ετών και να πληρούν κάποια κριτήρια ανεργίας και οικονομικής οικογενειακής κατάστασης.
Η Δράση βρίσκεται ακόμη στην φάση της Διαβούλευσης Υπουργείου Κοινωνικών Εταίρων.
Η εκπαίδευση των 20μελών 25μελών τμημάτων θα διαρκεί 3 εβδομάδες και σχεδόν αμέσως μετά από κάποιες τυπικές διευθετήσεις, θα αναλαμβάνουν εργασία στις επιχειρήσεις. 
Ο αριθμός των ανέργων που θα μπορεί κάποια εταιρεία να προσλάβει για πρακτική άσκηση, θα είναι συνάρτηση του προσωπικού της. 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Energean Oil and Gas: Μετά την Κύρωση της Τροποποίησης, Προχωράμε Άμεσα στην Ανάπτυξη του Πεδίου Έψιλον και του Β. Πρίνου




Νέα εποχή για τον Πρίνο με προσδιορισμένο επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον, σηματοδοτεί η χθεσινή κύρωση της πρώτης τροποποίηση της Σύμβασης για τις άδειες Εκμετάλλευσης Πρίνου και Νότιας Καβάλας, σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Energean Oil and Gas. Η εταιρεία τονίζει επίσης πως μετά την κύρωση της τροποποίησης από τη Βουλή, προχωρά άμεσα το πλάνο για την ανάπτυξη του Πεδίου Έψιλον και του Βόρειου Πρίνου. 

Εξάλλου, με την κύρωση της τροποποίησης , επιτυγχάνεται ο προσδιορισμός του Επιχειρησιακού και επενδυτικού ορίζοντα, καθώς η διάρκεια των Αδειών προσδιορίζεται στα 25 έτη βάσει της εθνικής νομοθεσίας περί υδρογονανθράκων. Έτσι, όπως επισημαίνει και η Energeanστην ανακοίνωσή της, δίνεται, βάσει της διεθνούς πρακτικής της πετρελαϊκής βιομηχανίας και της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας (Ν. 2289/1995 όπως βρίσκεται σε ισχύ με τον Ν. 4001/2011), επαρκή χρόνο για τη διενέργεια και απόσβεση των επενδύσεων. 

Χαιρετίζοντας την εξέλιξη αυτή, καθώς μια προσπάθεια και ταυτόχρονα, μια διαδικασία διάρκειας είκοσι και πλέον μηνών λαμβάνει αίσιο τέλος, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas δήλωσε  σχετικά: «Σήμερα, η Κυβέρνηση έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει  νόμους τους οποίους σέβεται και εφαρμόζει –Νόμους που προστατεύουν και  προωθούν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα δίνει ροή και συνέχεια στην προσπάθεια επανεκκίνησης της Αγοράς  Υδρογονανθράκων.»  

Επίσης, αναγνωρίζοντας τις συλλογικές προσπάθειες και τη στήριξη  του συνόλου των κοινωνικών εταίρων , ο κ. Ρήγας ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά όσους αντιλήφθηκαν και στήριξαν το δίκαιο, αυτονόητο και απόλυτα σύνομμο αίτημά μας. Το ελληνικό δημόσιο έπραξε αυτό που έπρεπε. Αντίστοιχα, από την πλευρά μας, μένοντας πιστοί στο όραμά μας για την δημιουργία μιας ελληνικής δύναμης στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων αναλαμβάνουμε τη δέσμευση της βέλτιστης αξιοποίησης του εθνικού ορυκτού μας πλούτου, της τόνωσης της απασχόλησης, της στήριξης της περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ επιδιώκουμε το παράδειγμα της Καβάλας να το μεταφέρουμε και σε άλλες περιοχές της Χώρας μας». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΑΡΚΕΤΑ.......

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Κατακλύζουν τον ουρανό των ΗΠΑ



Στην εικόνα, το DragonflyerX6, το οποίο χρησιμοποιείται και από την αστυνομία. To βίντεο δείχνει μια παράνομη πτήση στο Μανχάταν

Μεταδίδουν ιλιγγιώδεις λήψεις αθλητικών αγώνων και αιωρούνται πάνω από σκηνικά του Χόλιγουντ· επιθεωρούν καλλιέργειες, δασικές πυρκαγιές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Και, το κυριότερο, χρησιμοποιούνται ήδη από πολλά αστυνομικά τμήματα. Δεκάδες χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη βουίζουν στους ουρανούς των ΗΠΑ, πολλές φορές παράνομα, και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποτυγχάνει οικτρά να ελέγξει την κατάσταση.

Η εμπορική χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών απαγορεύτηκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ το 2007, σήμερα όμως υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες χωρίς να υφίστανται κυρώσεις.

Η κατάσταση εξάλλου θα αλλάξει το 2015, οπότε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) θα πρέπει να έχει συντάξει κανόνες για την απελευθέρωση της εμπορικής χρήσης των drone.

Επισήμως, η FAA έχει εκδώσει μέχρι σήμερα πάνω από 1.400 άδειες σε αστυνομικά τμήματα, συνοριοφύλακες, πανεπιστήμια και άλλους δημόσιους φορείς. Σύμφωνα όμως με το Reuters, ο πραγματικός αριθμός των drone είναι πλέον «δεκάδες χιλιάδες».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο στο οποίο εργάζεται ο σερίφης Μπεν Μίλερ. Σε αντίθεση με ό,τι θα φανταζόταν κανείς, είπε ο Μίλερ στο Reuters, το drone της υπηρεσίας συνήθως δεν χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση υπόπτων, αλλά για την αναπαράσταση χώρων όπου σημειώθηκαν εγκλήματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα 106,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη της ΔΕΠΑ το 2012




Tα καθαρά κέρδη της ΔΕΠΑ για το 2012 περιορίστηκαν κατά 44,3% σε 106,3 εκατ. ευρώ, από 190,9 εκατ. ευρώ το 2011.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε αντίθεση με τα έσοδά της, που αυξήθηκαν, τα κέρδη της δημόσιας επιχείρησης παρουσίασαν μείωση εξαιτίας της μικρότερης ζήτησης φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά και της επιβάρυνσης των αποτελεσμάτων της με αναδρομικές δαπάνες, στο πλαίσιο της ρύθμισης διαφορών με προμηθευτές και πελάτες της.
Συγκεκριμένα, ενώ οι πωλήσεις φυσικού αερίου μειώθηκαν σε όγκο κατά 9% και τα έσοδα - προφανώς λόγω ανόδου των τιμών και αυξημένης συνεισφοράς της θυγατρικής ΔΕΣΦΑ - αυξήθηκαν κατά 11% σε 1,93 δισ. ευρώ, από 1,76 δισ. ευρώ το 2011, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 37% σε 173,2 εκατ. ευρώ, από 275 εκατ. ευρώ το 2011.
Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 44,2% σε 136,6 εκατ. ευρώ, από 244,7 εκατ. ευρώ το 2011.
Συγχρόνως, το σύνολο του ενεργητικού της επιχείρησης αυξήθηκε κατά 10,1% σε 3,26 δισ. ευρώ, από 2,96 δισ. ευρώ το 2011, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της αυξήθηκαν κατά 16,5% σε 1,69 δισ. ευρώ, από 1,45 δισ. ευρώ το 2011.
Τα σχετικά στοιχεία περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) για το 2012. Τα ΕΛΠΕ κατέχουν, ως γνωστόν, σημαντικό ποσοστό των μετοχών της ΔΕΠΑ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, η συμπίεση της κερδοφορίας της ΔΕΠΑ το περασμένο έτος οφείλεται στη μείωση της εγχώριας ζήτησης φυσικού αερίου και σε προβλέψεις απωλειών λόγω αναδρομικής επανατιμολόγησης προμηθειών αερίου από την τουρκική εταιρεία Botas και ρύθμισης εκκρεμοτήτων της ΔΕΠΑ με τη ΔΕΗ, όσον αφορά το συμβόλαιο παροχής αερίου στην εταιρεία ηλεκτρισμού και τη συμμετοχή της τελευταίας σε κέρδη της ΔΕΠΑ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μάστιγα η ανασφάλιστη εργασία - Βροχή τα πρόστιμα




Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έκανε το ΙΚΑ σε διάφορες περιοχές και κλάδους εργασίες για το πρώτο δίμηνο του 2013 προέκυψε πως 1.040 άτομα δουλεύουν χωρίς να είναι ασφαλισμένα και το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκε έφτασε τις 584.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι έλεγχοι έδειξαν:

Σε Θήβα – Λιβαδειά και Άμφισσα εντοπίστηκαν 58 ανασφάλιστοι υπάλληλοι και σε 86 επιχειρήσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 41.500 ευρώ.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης τα πρόστιμα έφτασαν τις 151.000 ευρώ, αφού σε 142 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 270 ανασφάλιστοι.
Στο Βόλο τα πρόστιμα έφτασαν τις 83.000 ευρώ με τους ανασφάλιστους να φτάνουν τους 136 σε 89 επιχειρήσεις.
Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 332 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι σε 128 επιχειρήσεις και τα και τα πρόστιμα έφτασαν τις 186.000 ευρώ.
Στην Κόρινθο, το Αργός και τη Σπάρτη η αναλογία ήταν 72 ανασφάλιστοι σε 95 επιχειρήσεις μς τα πρόστιμα να φτάνουν στις 74.000 ευρώ.
Σε Ξάνθη, Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη τα πρόστιμα έφτασαν τις 49.000 ευρώ με 72 ανασφάλιστους σε 109 επιχειρήσεις.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!


Ντοκουμέντο! Το νησί όπως φαίνεται από τον Αυλώνα, στην Αλβανία ΧΑΡΙΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!




ΟΙ ...ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ!

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α' ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Η περίπτωση των σημερινών δωσιλόγων, βεβαίως και δεν είναι μοναδική. Έχει την αρχή της πολλά χρόνια πίσω. Στην αυγή του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα στα 1914. Τότε, οι Ελευθέριος Βενιζέλος και βασιλιάς Κωνσταντίνος Α' άνοιγαν την κερκόπορτα με την παραχώρηση ελληνικής γης στους Αλβανούς!

Ναι, καλά διαβάσατε. Με τον Νόμο 272/1914 (ΦΕΚ 151/Α΄/7-6-1914) η Ελλάδα, και κάτω από τις πιέσεις της Ιταλίας και της Αυστροουγγαρίας παραχωρούσε στην Αλβανία τη ελληνική νήσο Σάσωνα!!! Επρόκειτο για εθνική μειοδοσία, η παράδοση με έναν απλό νόμο του απώτερου νησιού του Ιονίου, το οποίο είχε προσαρτηθεί στην Ελλάδα το 1864 μαζί με τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά! Η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας με υπογραφή του τότε βασιλιά Κωνσνταντίνου Α' και των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης Ελευθέριου Βενιζέλου, άνοιγε την κερκόπορτα για τα επερχόμενα δεινά. Κατακρεούργησαν τα ελληνικά εδάφη λίγες μόνον δεκαετίες μετά την απελευθέρωση της πατρώας γης από τους Οθωμανούς και την παρέδωσαν στους Αλβανούς, με αποτέλεσμα, δεκαετίες μετά να έρθει η αλβανική κυβέρνηση και να καθορίσει την δική της ΑΟΖ ώστε να προχωρήσει σε εκμετάλλευση του Ιουνίου, με εξόρυξη υδρογονανθράκων!

Όπως μάλιστα λένε οι πληροφορίες, όταν η ...σύμμαχός μας Ιταλία μετ' επιτάσεως ζητούσε από την ελληνική κυβέρνηση την παραχώρηση της νήσου Σάσωνος, στόχευσε σε αυτό ακριβώς: στην συνεκμετάλλευση με την Αλβανία των κοιτασμάτων πετρελαίου. Οι ίδιες δε πηγές, αναφέρουν ότι Αλβανία και Ιταλία συνεργάζονται ήδη από το 1970 στην εξόρυξη πετρελαίου από το Ιόνιο!

Ιδού τι εθνικά μειοδοτικό αποφάσιζαν οι Βενιζέλος-Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α' τον Ιούνιο του 1914.



«ΦΕΚ 151,7/6/1914 ν.272 περί παραχωρήσεως της νησίδας Σάσωνος εις την Αλβανίαν...
Νόμος 272
Κωνσταντίνος βασιλεύς των Ελλήνων
Ψηφισάμενοι ομοφώνως μετά της Βουλής, αποφασίσαμεν και διατάσσομεν.
Άρθρον 1.
Επιτρέπεται εις την Κυβέρνησιν εις την Αλβανικήν επικράτειαν παραχώρησις της νησίδος Σάσωνος, ανηκούσης τω Ελληνικώ Βασιλείω δυνάμει του 2ου άρθρου της παραχωρήσεως των Ιονίων νήσων, συνθήκης του Λονδίνου της 17/29 Μαρτίου 1864.
Άρθρον 2.
Η ισχύς του παρόντος νόμου άρχεται από της εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύσεως αυτού.
Ο παρών νόμος υπό της Βουλής ψηφισθείς και παρ' Ημών σήμερον κυρωθείς δημοσιευθήτω διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και εκτελεσθήτω ως νόμος του Κράτους.
Εν Αθήναις τη 5 Ιουνίου 1914
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β.
Το υπουργικός Συμβούλιον
Ο Πρόεδρος
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Τα μέλη
Γ. Στρέϊτ, Κ.Δ. Ρακτιβάν, Εμμ. Ρέπουλης, Ι.Δ. Τσιριμώκος, Αλ. Ν. Διομήδης, Ανδρ. Μιχαλακόπουλος, Κ. Δεμερτζής.
Εθεωρήθη και ετέθη η μεγάλη του Κράτους σφραγίς
Εν Αθήναις τη 6 Ιουνίου 1914.
Ο επί της Δικαιοσύνης Υπουργός
Κ.Δ. Ρακτιβάν»
Για ποιο λόγο λέτε ο Μπερίσα να βγαίνει σήμερα και με περίσιο θράσος να λέει ότι τα σύνορα της Αλβανίας φτάνουν στην Πρέβεζα; Από πού αντλεί αυτό το θράσος; Από την ίδια την ιστορία της χώρας! Όταν βλέπει ότι η ελληνική Βουλή έχει φτάσει στο σημείο με την ψήφο της και με τις υπογραφές του Κυβερνήτη της χώρας, καθώς και του τότε Βασιλιά να υπογράφει την παραχώρηση ελληνικής γης χωρίς να υπερασπιστεί την Πατρίδα, τότε λέει αυτά που λέει και πιστεύει ότι μπορεί να επεκτείνει την Αλβανία μέχρι την Πρέβεζα, εντελώς αναίμακτα!

Και μην στέρξει κανείς να υποστηρίξει ότι η παραχώρηση της νήσου Σάσωνος έγινε κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες, αμέσως μετά τις νίκες της Ελλάδος από τους Βαλκανικούς πολέμους, διότι η απάντηση είναι μία: όποιες και αν είναι οι συνθήκες, αποτελεί εθνική προδοσία η παραχώρηση ελληνικής γης που κερδήθηκε με αίμα και αγώνες από το 1864! Τι ήταν η ελληνική γη; Μια φρατζόλα ψωμί που την δώσαμε σε ζητιάνο για να ζήσει; ΝΤΡΟΠΗ!

ΠΗΓΗ : periergaa.blogspot.com