Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μείωση του ΕΦΚ στα Καύσιμα Ζητά η ΟΒΕ



Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος έθεσε και πάλι το αίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, προκειμένου να πάρει ανάσα η αγορά και οι καταναλωτές. Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που τόσο η τιμή της αμόλυβδης, όσο και η τιμή διϋλιστηρίου έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα.
Η ΟΒΕ σημειώνει ότι από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο, ενώ «την ίδια περίοδο οι τιμές λιανικής, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχουν αυξηθεί 10 λεπτά το λίτρο».
Η Ομοσπονδία συνεχίζει λέγοντας ότι «για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της» και καταλήγει ως εξής: «Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης».
Πέρα από την φορολογία πάντως, ο Έλληνας καταναλωτής έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει εξαπατημένος, αφού οι αυξήσεις της διεθνούς τιμής του πετρελαίου αυξάνουν πάντοτε δυσανάλογα την τιμή της αμόλυβδης σε σύγκριση με τις αντίστοιχες μειώσεις της. Αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Κύπρος: Συμφωνία της Πετρολίνα για Αγορά Έκτασης από την Τσιμεντοποιία Βασιλικού



Σε συμφωνία για αγορά γης η οποία ανέρχεται στα 10.2εκ. ευρώ προχώρησαν Πετρολίνα και Τσιμεντοποιία Βασιλικού.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Sigma Live, €1,4 εκ. είναι πληρωτέα με την υπογραφή της συμφωνίας και το υπόλοιπο θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών, συμπεριλαμβανόμενης της μεταβίβασης και εγγραφής του ακινήτου στο όνομα της Πετρολίνα, εντός περιόδου 4 μηνών από την ημερομηνία της συμφωνίας. Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί με συνδυασμό ίδιων πόρων και νέου μακροχρόνιου τραπεζικού δανεισμού.
Με βάση τη συμφωνία, η PHL αγοράζει γη και εξοπλισμό τα οποία χρησιμοποιεί για τις κύριες εμπορικές της δραστηριότητες και που μέχρι τώρα η PHL μισθώνει στη βάση μακροχρόνιων συμβάσεων.
Η συμφωνία, αγοράς υπογράφηκε στις 14 Αυγούστου 2012 και όπως αναφέρει η Πετρολίνα, εντάσσεται στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης των εργασιών του Συγκροτήματος και στην καλύτερη διαχείριση των στοιχείων ενεργητικού και αποθεμάτων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική ανοησία ή φοβικό σύνδρομο;



Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας (και ο ΣΥΡΙΖΑ) αντί να ωριμάζει πολιτικά, σε μια κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, εκτίθεται με τις παιδαριώδεις συμπεριφορές του.
Πάρτε παράδειγμα το «μυστικό» ραντεβού με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες.
Μια αυτονόητη συνάντηση με τον ηγέτη ενός κράτους που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γειτονιά μας έλαβε διαστάσεις Κώδικα Ντα Βίντσι.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να κάνει δηλώσεις η να εκδώσει έστω μια... ανακοίνωση- λόγω κάποιου μυστήριου φοβικού συνδρόμου η πολιτικής ανοησίας;
Έτσι βρήκε ευκαιρία ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης να εκφράσει την έντονη αντίθεσή (!) του τόσο με τον Τσίπρα, όσο και με αρθρογραφία της Ρένας Δούρου.Το μόνο που δεν κατήγγειλε ο Κουράκης, ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στον Πέρες για να κάνει περιτομή!
«Με τον καυστικό τίτλο «Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια “υπεύθυνη” διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική», ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, αφού θέτει ζήτημα σύγκλισης της Κ.Ο. του κόμματος ώστε να συζητηθεί ως πρόβλημα η συνάντηση (και ο χαρακτήρας αυτής) μεταξύ Τσίπρα-Πέρες, εν συνεχεία παραθέτει σειρά αρνητικών στοιχείων, περιμένοντας και επίσημη απάντηση από την Κουμουνδούρου.
Εν συνεχεία επιχειρεί να αποδομήσει με ειρωνικό ύφος το περιεχόμενο των άρθρων της Ρένας Δούρου, η οποία, αναφερόμενη στις σχέσεις των δύο χωρών, είχε θίξει τους όρους και τις προϋποθέσεις σύγκλισης και συνεργασίας στα ενεργειακά, τουριστικά, επιστημονικά κ.τ.λ.
Αυτή είναι η "κυβερνώσα Αριστερά" που περιμένει με το όπλο παρά πόδας να διαδεχθεί τους 3 τραχανοπλαγιάδες της συγκυβέρνησης. 
ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.gr

ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 23 ΔΙΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ '12!



ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΑ 304ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ"!
ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!
Αυξήθηκε στα 303,5 δισ. ευρώ  και πάλι το Δημόσιο χρέος στις 30 Ιουνίου 2012, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και στα οποία αποτυπώνεται ο "εφιάλτης της υπερχρέωσης".
Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η πλήρης και παταγώδης αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Αδυνατούν ή ορθότερα δεν θέλουν, βλέπετε, να ακούσουν τις αλλεπάλληλες παταγώδεις αποτυχίες των μνημονιακών συνταγών και των νεοφιλελεύθερων "πολιτικών" οι ελληνικές και ευρωπαϊκές πολιτικο-οικονομικές ελίτ, παρά τις ολοένα και αυξανόμενες φωνές, ακόμα και εντός των κύκλων τους, οικονομολόγων, οικονομικών αναλυτών και εντύπων, περί αποτυχίας των μνημονιακών πολιτικών και στόχων.
Συγκεκριμένα το χρέος του κράτους έφτασε τα 303,527 δισ. ευρώ έναντι 280,29 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα, αυξήθηκε δηλαδή κατά 23 δισ. ευρώ μέσα σε τρείς μήνες κι ενώ είχε μεσολαβήσει το "κούρεμα" καθώς το δημόσιο για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες προσέφυγε σε νέο δανεισμό μέσω εντόκων.
Από το συνολικό χρέος το 30% έχει λήξεις μικρότερες του ενός έτους (σ.σ. πρόκειται για τα έντοκα γραμμάτια που εκδίδει η κυβέρνηση και λήξεις παλαιότερων ομολόγων) και το 69,6% θα πρέπει να αποπληρωθεί σε διάστημα μεγαλύτερων πέντε ετών. Σε αυτά περιλαμβόνται τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης και τα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του PSI.
Αναλυτικότερα το 76,7% των 304 δισ. ευρώ αφορά σε δάνεια του EFSF, το 3,4% χρηματοδότηση από το ΔΝΤ κiskra.grαι το 19,9% εκδόσεις εντόκων γραμματίων. 
ΠΗΓΗ:iskra.gr

ΔΗΜΑΡ – Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ …”ΕΥΘΥΝΗΣ”

«Καλπάζει» η μαύρη εργασία – 500.000 Έλληνες είναι ανασφάλιστοι



Περισσότεροι από 500.000 είναι οι άνθρωποι που εργάζονται ανασφάλιστοι αυτήν την στιγμή στην χώρα μας. Την ώρα που το Κράτος χάνει πολλά χρήματα από την «καλπάζουσα» ανεργία, το υπουργείο Εργασίας βλέπει την ετήσια «μαύρη τρύπα» στα έσοδα να ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ.
Η κατάσταση αυτήν την στιγμή που επικρατεί στην ελληνική οικονομία είναι αυτή που αναγκάζει χιλιάδες Έλληνες να αποδέχονται να εργαστούν ανασφάλιστοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην αποφεύγοντας έτσι την ανεργία.
Το ποσοστό της μαύρης εργασίας ανέρχεται στο 35% με τις απώλειες μάλιστα για τα Ασφαλιστικά Ταμεία που «αιμορραγούν» να φτάνει τα 6 δισ. ευρώ ετησίως.
Έτσι προκειμένου να σταματήσει την διεύρυνση της μαύρης αυτής τρύπας στα έσοδα, το υπουργείο Εργασίας είναι διατεθειμένο να προβεί σε αυστηρές κυρώσεις σε όσους απασχολούν ανασφάλιστους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο 3,4% η εβδομαδιαία άνοδος της τιμής του πετρελαίου



Σε θετικό έδαφος έκλεισε η τιμή του ...
αργού την Παρασκευή, καθώς τα ενθαρρυντικά μάκρο στοιχεία από τις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες για τη ζήτηση ενέργειας.
Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 96,01 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με άνοδο 41 σεντς ή 0,4%. Σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε κέρδη 3,4%.
ΠΗΓΗ:inews.gr

Η εξόρυξη των πόρων στο διάστημα προσελκύει τους επενδυτές από την Ρωσία


Земля космос спутники
Το φιλόδοξο σχέδιο με την ονομασία Planetary Resources, το οποίο προγραμματίζει την ανάπτυξη της εξόρυξης των πόρων εκτός του πλανήτη μας, προκαλεί όλο και περισσότερο το ενδιαφέρων μεταξύ των επενδυτών.
Ένας από τους επενδυτές που ρισκάρισε να επενδύσει σε αυτό το αρκετά φανταστικό σχέδιο, είναι το επιχειρηματικό ταμείο I2BF Global Ventures, μέλη του οποίου είναι μεταξύ των άλλων και Ρώσοι. Το ταμείο αυτό ιδρύθηκε από Ρώσους το 2005 και σήμερα επενδύει αρκετά ενεργά σε σχέδια, τα οποία έχουν μια σαφή «πράσινη» φύση, σε όλον τον κόσμο. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ο επικεφαλής της λιβανέζικης «Hezbollah» απειλεί το Ισραήλ


Хезболла Хасан Насралла шейх Насралла
Ο επικεφαλής του λιβανέζικου παραρτήματος του σιιτικού ισλαμικού κινήματος «Hezbollah» Hasan Nasrallah προειδοποίησε το Ισραήλ για την πιθανή μετατροπή της ζωής των πολιτών της χώρας σε «κόλαση» στη περίπτωση της επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν.
Σύμφωνα με τον Nasrallah, το κίνημά του έχει την δυνατότητα να χτυπήσει τις ισραηλινές στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις.
Στο Ισραήλ έχει εντείνει πρόσφατα η θέση των υποστηρικτών της «στρατιωτικής επιλογής» για την επίλυση της διένεξης με το Ιράν, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση με το «Hezbollah», το οποίο υποστηρίζεται ανοιχτά από την Τεχεράνη. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Απαντάει με το ίδιο νόμισμα η Συρία στην Τουρκία σκληρό πόκερ !



Η Συρία απείλησε ευθέως την Τουρκία ότι αν δεν αποσύρουν τα φορητά αντιαεροπορικά βλήματα FIM-92 Stinger, που έχουν παραδώσει στους ισλαμιστές αντάρτες, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα εφοδιάσουν  μεαντιαεροπορικούς εκτοξευτές και βλήματα SA-7 Grail, αλλά και αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα SA-8 Gecko τους μαχητές του PKK, κάτι που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στην σύγκρουση στην Νοτιοανατολική Τουρκία και θα αποτελέσει το τέλος της τουρκικής.....
εναέριας κυριαρχίας με αποτελέσματα κάθε άλλο παρά αμελητέα σε ότι αφορά την τήχη των επιχειρήσεων στην περιοχή.   
 Η απάντηση της Άγκυρας ήταν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε τουρκική εισβολή στην Συρία, αλλά πόσο πραγματικότητα μπορεί να κάνει μια τέτοια απειλή χωρίς να κινδυνέψει να υποστεί ήττα αφού είναι βέβαιο ότι θα εμπλακεί και η Ρωσία;
 Είναι σαφές ότι η κίνηση της Συρίας να χρησιμοποιήσει τους Κούρδους αποδίδοντας "τα ίσα" στην Άγκυρα.  
 Υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να εξηγηθεί επιχειρησιακά και να ενταχθεί η εξαιρετικά επιτυχής επιχείρηση του ΡΚΚ στην «εξέχουσα του Σεμντινλί», η οποία δέσμευσε – σε μια επιλεγμένη χρονική συγκυρία – ισχυρές δυνάμεις του Τουρκικού Στρατού, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Συρία.  
 Οι Κούρδοι είναι πολύ πιθανό να έχουν ήδη MANPADS από τις αποθήκες οπλισμού του συριακού Στρατού στον βορρά και να έχουν ήδη περιέλθει στα χέρια τους βαρύς οπλισμός όπως και συστήματα SA-7, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν εύκολα, όπως και να κρυφτούν. 
 Αλλά τα συστήματα SA-8 όπως αυτά που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός είναι σαφώς πιο δύσχρηστο όπλο και μόνο εντός του Ιράκ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.  
 Σε οποιαδήποτε περίπτωση η εφαρμογή του "ισοδύναμου τετελεσμένου" δείχνει ότι η Συρία έχει ακόμα πολλούς "άσσους στο μανίκι" για να ελέγξει την εξέγερση που έχουν προκαλέσει οι δυτικοί και η Τουρκία στο έδαφός της.  
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Ανήλικοι έκλεβαν πετρέλαιο από φορτηγά


Ανήλικοι έκλεβαν πετρέλαιο από φορτηγά
Συνελήφθησαν, στην Λέσβο τρεις Ρομά ηλικίας 20, 15 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή, τέσσερις ακόμη Ρομά ηλικίας 55, 29, 22 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια σε διακεκριμένη κλοπή.
Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο, εντοπίσθηκαν ο 20χρονος και οι δύο ανήλικοι, τη στιγμή που αφαιρούσαν ποσότητα πετρελαίου κίνησης από ντεπόζιτο φορτηγού, ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη παραπάνω περιοχή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τη διαφυγή των τριών δραστών, θα διευκόλυναν οι τέσσερις προαναφερόμενοι συνεργοί τους, οι οποίοι τους ανέμεναν σε Ι.Χ. φορτηγό ιδιοκτησίας του 55χρονου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Τέλος στο δωρεάν νερό από το 2013


Τέλος στο δωρεάν νερό από το 2013
Η τιμολόγηση του θα είναι συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων
Τέλος στο δωρεάν νερό, όπου και όποτε αυτό παρεχόταν, έρχεται από το 2013. Όπως ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του. 
Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του. 
Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα Οδηγήσουν οι Πετρελαϊκές στην De Facto Γέννηση του Κουρδικού Κράτους;



Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την αποχώρηση των ιρακινών στρατευμάτων από το Ιράκ, η Βαγδάτη χάνει έναν πρωταρχικής σημασίας μοχλό πίεσης επί του κουρδικού κρατιδίου στα βόρεια της χώρας, το οποίο δείχνει τάσεις ανεξαρτητοποίησης. Ο μοχλός αυτός δεν είναι άλλος από την προσοδοφόρο πετρελαϊκή παραγωγή του αυτόνομου κρατιδίου. Πρόκειται, άραγε, για το μυστικό όπλο του Κουρδιστάν; Οι ξένες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν εξοργιστεί με την “τσιγγουνιά” της Βαγδάτης, ενώ, αντίθετα, αποτελούν μεγάλο δέλεαρ γι’ αυτές οι πολύ πιο φιλελεύθεροι όροι των πετρελαϊκών συμβολαίων που τούς παρέχουν οι Κούρδοι.
Οι εταιρείες αυτές μεταβάλλονται, άθελά τους, σε πέμπτο πυλώνα στην πορεία του ιρακινού Κουρδιστάν προς την οικονομική αυτονομία. Στις 31 Ιουλίου, η γαλλική Total έγινε η Τρίτη μεγάλη πετρελαϊκή που διέρρηξε τις σχέσεις της με την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση της Βαγδάτης υπογράφοντας, χωρίς την έγκρισή της, μία πετρελαϊκή συμφωνία με το Κουρδιστάν. Η Βαγδάτη, η οποία επιδιώκει να έχει τον πλήρη έλεγχο των τεράστιων πετρελαϊκών εσόδων της χώρας, απαγορεύει στις πετρελαϊκές να συναλλάσσονται απευθείας με το Κουρδιστάν και, αντίθετα, απαιτεί από αυτές να καταθέτουν προσφορές για πρότζεκτ μέσω του Υπουργείου Πετρελαίου και να εξάγουν το πετρέλαιο που παράγουν μέσω των αγωγών που βρίσκονται υπό τον δικό της έλεγχο. Ωστόσο, η ExxonMobil, η Chevron και η Total περιφρονούν τις αντιρρήσεις της κεντρικής ιρακινής κυβέρνησης, με συνέπεια να τίθενται εν αμφιβόλω τα συμβόλαιά τους στον ιρακινό Νότο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιό "Ελληνικό" κανάλι θα παρουσίαζε χάρτη με την Ελλάδα ως τουρκική επαρχία;



Και όμως, αυτό το καταπράσινο τοπίο, πράσινο σαν το φόντο των ομιλιών του Σημίτη, του Μαντέλη, του Τσοχατζόπουλου, του Παπανδρέου και του Τσουκάτου, προβλήθηκε σε μερικώς ελληνόφωνο μέσο. Σε ποιό; Μα φυσικά στον …
ΑΝΤΕΝΝΑ!
Σε ένα από τα τριτοκοσμικά, τουρκόφωνα προγράμματα που μολύνουν τις κρατικές συχνότητες που κατέχουν οι νταβατζήδες. Η υποκουλτούρα των δολοφόνων, των βιαστών, των όρκς, του ντιριντάχτα, της βρωμιάς, του σκοτώνω τη γυναίκα μου γιατί την βαρέθηκα.
Δείτε το και στην ιστοσελίδα του καναλιού της κατεχόμενης κρατικής συχνότητας..... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Βουλγαρία σχεδιάζει να αυξήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης επί του πετρελαίου το 2013



Οικονομικών της Βουλγαρίας κ. Συμεών Ντιάνκοφ εξήγησε ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο θα αυξηθεί από BGN 630 λέβα 645 ανά 1000 λίτρα το 2013. Η αύξηση αποτελεί μέρος του χρονοδιαγράμματος για τη σταδιακή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων που συμφωνήθηκαν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Βουλγαρία είναι η επίτευξη τα ελάχιστα ποσοστά της ΕΕ μέχρι τα τέλη-2013, Novinite.com εκθέσεις.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΜΕΤΚΑ: Σε λειτουργία η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Ρουμανία



Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο ιδιωτικό ενεργειακό έργο της Ρουμανίας που φέρει τη σφραγίδα της Μέτκα. Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου της Ρουμανίας, η οποία, αφού τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία, εισήλθε πλέον στην παραγωγή.
Ο ελληνικός όμιλος σε κοινοπραξία με την GE Energy ολοκλήρωσε, με επιτυχία, για λογαριασμό της Petrom, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπης και μέλος του πολυεθνικού κολοσσού της OMV, τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Μπράζι της Ρουμανίας, συνολικής ισχύος 860MW.
Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου της γειτονικής χώρας αντιπροσωπεύει μια επένδυση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό ενεργειακό έργο στη Ρουμανία την τελευταία 20ετία. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κίνα ξεπερνά ΗΠΑ σε Συνδεδεμένη αιολικής ισχύς-SASAC



Η Κίνα έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ για να γίνει η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό της αιολικής ενέργειας που συνδέονται με τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, των κρατικών περιουσιακών στοιχείων Εποπτεία και Διοίκηση της Επιτροπής, δήλωσε στην ιστοσελίδα της την Πέμπτη, αναφέροντας κράτος Πλέγμα είδους Τον Ιούνιο, η κρατική εταιρεία είχε συνδέσει ένα σύνολο 50,26 γιγαβάτ της αιολικής ενέργειας στο δίκτυο της, η SASAC είπε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ