Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ν. Ζαχαριάδης (Elpedison): Οι ρευματοκλοπές επιβαρύνουν τους παραγωγούς με 7 ευρώ/MWh αντί για 3 ευρώ/MWH

Από το worldenergynews.gr
Ο Αντιπρόεδρος της Elpedison Νίκος Ζαχαριάδης μιλώντας στο Power and Gas Forum επεσήμανε το θολό τοπίο που υπάρχει στην αγορά, καθώς και τη μη τήρηση του όποιοι σχεδιασμού, αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι εξακολουθούν να λειτουργούν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στο Αμύνταιο και την Καρδιά. 

Απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας παραμένουν υψηλές ο κ. Ζαχαριάδης παρουσίασε τις επιβαρύνσεις των..

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε την κατάργηση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης στην ΕΕ


Από το worldenergynews.gr 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα 27/3/2019, με μεγάλη πλειοψηφία, την κατάργηση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης στην ΕΕ αρχής γενομένης από το 2021.

Περίπου δέκα κατηγορίες προϊόντων, που περιλαμβάνουν επίσης τα κουβέρ, τα πιάτα ή ακόμη τις βάσεις στήριξης για μπαλόνια θα απαγορευτούν, αν υπάρχουν εναλλακτικές.

Για άλλα προϊόντα, κυρίως τις πλαστικές ..

Energean: «Μπορούμε» και στην Καβάλα – Καμία μερίδα φαγητού χαμένη!

Από το energypress.gr
Την πολύ επιτυχημένη δραστηριότητα της ΜΚΟ «Μπορούμε» φέρνει στην Καβάλα η Energean, με σύνθημα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»!

Με πρωτοβουλία της και σε συνεργασία με το «Μπορούμε» η Energean, η οποία λειτουργεί στον Κόλπο της Καβάλας (Πρίνος) τη μοναδική παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, προσφέρει καθημερινά  μερίδες φαγητού στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Λίκνο Αγάπης» για τις ανάγκες οικογενειών της περιοχής που..

Δικαστικό μπλόκο στην ELFE, απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Στη δικαίωση της ΔΕΠΑ προχώρησε ξανά χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απορρίπτοντας για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα το αίτημα προσωρινής διαταγής απο την ΕLFΕ με το οποίο αυτή ζητούσε συνέχιση του καθεστώτος πληρωμών με μεταχρονολογημένες επιταγές.

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση στην Ευελπίδων, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς έξω από την αίθουσα συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι..

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΣΕΕΠ


WWF: Με υπουργική απόφαση Σταθάκη, η Κρήτη αφήνεται στο έλεος των πετρελαϊκών συμφερόντων

Από το energypress.gr
Παντελής αδιαφάνεια, προχειρότητα και άγνοια χαρακτηρίζει τη χθεσινή υπουργική απόφαση περιβαλλοντικής έγκρισης του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης  υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Νοτιοδυτικά Κρήτης» και «Δυτικά Κρήτης» που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η WWF. 

Συγκεκριμένα η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει τα εξής:

Βουλγαρία: Διερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες τον Απρίλιο στην Μαύρη Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Διερευνητική τρίμηνη γεώτρηση για εξερεύνηση υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) στα βαθιά νερά της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στο Μπουργκάς, είναι έτοιμη να αρχίσει την 1η Απριλίου 2019 η "Shell International Exploration & Development Italy SPA" (η εταιρεία ανήκει κατά 50% στη Shell, 30% στην αυστραλιανή Woods Energy, και το υπόλοιπο στην ισπανική Repsol), που μελετά άλλο ένα θαλάσσιο οικόπεδο στη Βουλγαρία.

Η διερευνητική γεώτρηση, όπως μετέδωσαν..